Een dame onwaardig – Julie Klassen – **** + Winactie!

28/09/2015 | 10 reacties

Een dame onwaardig-Winactie gesloten-

Als Hannah Rogers bijkomt in een voor haar onbekende kamer, wordt ze omringd door liefdevolle blikken, maar geen van de mensen aan haar bed komt haar bekend voor. Haar geheugen heeft haar in de steek gelaten. De ring aan haar vinger vertelt haar dat er iets niet klopt en vaag herinnert ze zich een tragedie met een baby.
Als haar langzaam duidelijk wordt wat er zich in het verleden heeft afgespeeld en welke vergissing er is gemaakt, besluit ze haar mond te houden. Alleen, wat zal Sir John doen als hij haar bedrog ontdekt? Hoewel iedereen beweert dat ze veilig is, begeeft ze zich in een huis vol vreemdelingen en kan ze niemand vertrouwen buiten zichzelf.

Wanneer gezelschapsdame Hannah Rogers na een ernstig ongeluk wordt aangezien voor de vrouw des huizes, is dat het begin van een verwarrende periode. Door de vergissing niet recht te zetten, stapelen de leugens zich op en raakt Hannah verstrikt in een net van geheimen. Met angst wacht ze op het moment dat Sir John ontwaakt uit zijn coma en haar bedrog zal ontdekken. Maar wanneer dat gebeurt, lijkt alles nog ingewikkelder te worden.

een dame onwaardig

De hoofdpersoon in Een dame onwaardig is Hannah Rogers, een jonge vrouw die als gezelschapsdame met Sir John en zijn vrouw Marianne Mayfield verhuisd vanuit Bath naar het dorpje Clifton. Vanaf het begin voel je dat ze een geheim met zich meedraagt wat van grote invloed is op de keuzes die ze maakt. De leugens waar ze zich aan vast blijft houden, maken dat het even duurt voordat je sympathie voor opvat. Maar tegelijkertijd brengt haar achterliggende motief hier balans in en ga je ondanks haar bedrog toch met haar meeleven.

Naast Hannah spelen een aantal anderen een grote rol in het verhaal. Wanneer Hannah zich uitgeeft als Lady Marianne Mayfield, is haar grootste angst gericht op Sir John, de heer des huizes, die haar bedrog kan ontmantelen. Door enkele flashbacks ontdek je meer over hem, zijn relatie met zijn vrouw en de verhouding tussen hem en Hannah. De andere mannelijke hoofdpersoon in het verhaal is de scherpe raadsman van Sir John, James Lowden. Zijn aanwezigheid in het huis maakt het verhaal nog intrigerender.

een dame onwaardig

Naast de opeengestapelde leugens en geheimen, maken ook onderlinge verhoudingen, relaties en verborgen gevoelens het verhaal ingewikkeld. Dat brengt romantiek en spanning met zich mee en is op dit gebied Een dame onwaardig wat vrijer dan de andere romans van Julie Klassen. Tegelijkertijd maken al deze elementen het verhaal boeiend, intrigerend en onvoorspelbaar.

Vergelijkbaar met andere romans van Julie Klassen is de typisch Engelse sfeer die in het verhaal overheerst. Een mooi landhuis, reizen per koets, chique japonnen en strenge etiquette is het decor voor deze roman. Tegelijkertijd komt in dit verhaal de donkere kant van het Engelse elite-leven naar voren. Schandalen en schijnvertoningen worden aan de orde gesteld en brengen het bestaande, geromantiseerde beeld van het Engelse leven in de 19e eeuw, in evenwicht.

een dame onwaardig

Een dame onwaardig is wat de verhaallijn betreft boeiend en afwisselend. Daarnaast is het verhaal behoorlijk onvoorspelbaar en blijf je je tijdens het lezen steeds afvragen hoe het af zal lopen. De romantiek, geheimen en leugens die het verhaal intrigerend maken, gaan tegelijkertijd best ver en geven het verhaal een wat andere sfeer dan de overige Klassen-boeken. Maar ook Een dame onwaardig staat voor de liefhebbers van Julie Klassen, garant voor enkele uurtjes fijne ontspanning.

Win ‘Een dame onwaardig’!

Deze week mag ik in samenwerking met Uitgeverij Kok een exemplaar van deze nieuwste roman van Julie Klassen weggeven! Wil je dit boek graag winnen? Ga dan naar de Facebook-pagina van Wereldvanboeken.nl, like de pagina, deel de foto en maak kans op Een dame onwaardig!

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Lady Maybe
Auteur: Julie Klassen
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029724296

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Deze recensie en winactie zijn mogelijk gemaakt door Uitgeverij Kok.

Geplaatst in: ****, Recensies, Winacties | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Beantwoorden Mieke Schepens 28/09/2015

  Ik doe graag mee en ga delen!

 • Beantwoorden Antoinette Schram 28/09/2015

  Spannende recensie, is het nu wel of niet geoorloofd om deze roman als ontspanning te lezen ;-) Leuk dat je er een winactie mee mag organiseren, ik heb hem gedeeld.

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 28/09/2015

   Haha, dat is precies wat ik niet wil beslissen voor anderen. Dit is mijn gevoel erbij, het is aan je zelf om te bepalen of je voor deze vorm van ontspanning kiest, ik ben benieuwd naar jouw mening ;) Leuk, dankjewel!

 • Beantwoorden Ann s 28/09/2015

  Deze is inderdaad helemaal anders dan de boeken die we gewoon zijn van Julie klassen, maar ik heb hem vorige week uitgelezen en vond het boek keigoed!
  Lezen dus…

 • Beantwoorden Linds 28/09/2015

  Gedeeld Facebook zou super zijn

 • Beantwoorden Marieke 28/09/2015

  Klinkt als een must-have… Toch maar op mijn lijstje zetten als ik hem niet win…

 • Beantwoorden Thorinda 29/09/2015

  Hoi Leanne,

  Ik wil graag meedoen, kun jij mij helpen want ik heb geen facebook en dit wil ik liever ook niet.

  Zou fijn zijn.

  Groetjes Thorinda

 • Beantwoorden mylemans marleen 29/09/2015

  heb hem al gekocht ,moet hem nog wel lezen ,heb al haar boeken ,bedankt weer voor de leuke mail liefs

 • Beantwoorden Thorinda 29/09/2015

  Marleen heb jij wellicht De debutante van Highland al gelezen ?

  Groetjes Thorinda

 • Beantwoorden Annelies 29/09/2015

  Klinkt spannend, ik waag mijn kans!

 • Laat een reactie achter