Een geschenk uit de hemel – Beverly LaHaye en Terri Blackstock – *****

19/05/2014 | 2 reacties

Een geschenk uit de hemelVier gezinnen slaan de handen ineen, als een kind in nood verkeert.

Tory Sullivan droomt ervan om schrijfster te worden, maar raakt steeds meer gefrustreerd. Hoe kan ze tijd vrijmaken om te schrijven, als haar jonge kinderen voortdurend om aandacht schreeuwen?

Sylvia Bryans blijft achter in een leeg huis als haar dochter trouwt. Haar man Harry wil nu graag als zendingsarts naar Nicaragua gaan. Maar Sylvia voelt zich nutteloos en overbodig. Ze moet haar leven opnieuw vorm geven – maar hoe?

Cathy Flaherty staat alleen voor de opvoeding van haar drie tieners, nadat haar man haar heeft verlaten. Dat is een zware opgave, zeker wanneer blijkt dat de kinderen op school waarden meekrijgen waar Cathy niet achter kan staan. Het omgaan met vrijgezelle mannen blijkt een minstens even grote opgave.

Brenda Dodd belandt in een nachtmerrie als haar negenjarige zoon hartklachten krijgt. Ze zoekt steun bij God, maar haar man moet daar niets van weten. Haar zoon wordt zieker en zieker, totdat alleen een harttransplantatie nog uitkomst kan bieden. Maar zal er op tijd een hart beschikbaar zijn?

Een geschenk uit de hemel
Dit boek vertelt het verhaal van vier vrouwen die met hun gezin wonen op Cedar Circle, een pleintje waar hun woningen staan. Elke vrouw heeft haar eigen verhaal, maar alles wordt samengeweven in een boek, ‘Een geschenk uit de hemel’.

Een geschenk uit de hemel

Sylvia voelt zich nutteloos, Tory voelt zich belemmert, Cathy voelt zich moedeloos en Brenda voelt zich wanhopig. Al deze vrouwen hebben nodig dat er wat verandert, of dat zij zelf veranderen. Wanneer het leven van Brenda en haar gezin op de kop wordt gezet door de ziekte van haar zoontje, heeft dit ook gevolgen voor de andere vrouwen. Dit is niet waar ze om gevraagd hebben, maar zal dit misschien toch tot iets goeds leiden?

Mijn mening
‘Een geschenk uit de hemel’ bevat vier verhaallijnen. In het begin is dat even wennen, je moet goed nadenken wie wie ook al weer is. Maar mede door de duidelijke beschrijving op de cover, heb je dat al snel door. En doordat elk hoofdstuk maar één verhaallijn bevat, werken die vier verhalen juist afwisselend.

Een geschenk uit de hemel

De vier verhaallijnen gaan over heel verschillende vrouwen. Doordat in elk hoofdstuk steeds maar een van de vrouwen de hoofdrol speelt, leer je hen al snel kennen. Het is interessant om te ontdekken hoe de vrouwen zijn en hoe ze dat uitstralen naar de mensen om hen heen. Het verhaal beschrijft heel eerlijk  vier echt menselijke vrouwen, met hun goede en minder goede eigenschappen. Daarom staat het verhaal ook niet ver van je af, je kan jezelf er goed in inleven.

Je kan uit ‘Een geschenk uit de hemel’ vooral veel van Brenda leren. Zij is vol geloof, liefde en blijdschap naar de buitenwereld toe en onbewust is ze een voorbeeld voor haar buurvrouwen. Het is mooi en leerzaam over haar levenshouding te lezen en de gevolgen daarvan te zien.

Een geschenk uit de hemel

In het verhaal zitten een aantal leuke en luchtige stukken. Vooral als het gaat over Cathy die, terwijl ze probeert haar pubers op de juiste manier op te voeden, ook nog aan het daten gaat.

Het geloof in God speelt in het hele verhaal een rol. Elke vrouw is bezig met haar geloof, maar op haar eigen manier. En wanneer Joseph, het zoontje van Brenda, zieker en zieker wordt, komt het echt op het geloof aan. Het is mooi om dan te lezen over hoe Brenda met de omstandigheden omgaat, terwijl ze het vreselijk moeilijk heeft. Het zet je aan het denken over hoe je zelf zou reageren.

Een geschenk uit de hemel

Het is bijzonder om in dit boek te lezen over wat een gebeurtenis kan veroorzaken. Niemand wilde dat Joseph zo ernstig ziek zou worden, dat had niemand gepland. En zo is het ook vaak in het echte leven. Het liefst zou je willen dat alles mooi en fijn zou zijn en blijven, maar juist de dingen die wij zelf nooit zo gepland zouden hebben, kunnen bijzondere gevolgen hebben die wij soms niet kunnen overzien. Het is zoals het borduurwerkje, wij zien de wirwar van draadjes aan de achterkant en begrijpen er soms niets van. Maar God ziet de voorkant, hij weet hoe het werkje het mooist wordt.

Pluspunten

 • Het verhaal bevat vier verhaallijnen die goed door elkaar heen uitgewerkt worden
 • Het is interessant om alle vier de vrouwen goed te leren kennen
 • Door de eerlijke beschrijving van de vrouwen kan je jezelf goed inleven in het verhaal
 • Je kan veel leren van Brenda’s levenshouding en geloof
 • Het boek bevat ook een aantal leuke, luchtige stukken
 • Het is bijzonder om te lezen wat een -niet door ons als mensen geplande- gebeurtenis kan veroorzaken

Minpunten

 • Geen, het is een mooi, leerzaam en eerlijk verhaal

Aantal sterren ***** / € 9.00 / Originele titel: Seasons under Heaven / Uitgeverij Kok

Geplaatst in: *****, Recensies |
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Beantwoorden Mariëtte 23/05/2014

  Heb je dit boek zelf? Of van de bieb? Anders houd ik me aanbevolen :)

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 26/05/2014

   Haha nee, heb deze van de bieb. Maar heb nog wel een rijtje boeken die je mag lenen hoor! ;)

  Laat een reactie achter