Een milde regen – Beverly LaHaye en Terri Blackstock – *****

01/09/2014 | 0 reacties

Een milde regenDe vier buurvrouwen van Cedar Circle – Sylvia, Tory, Cathy en Brenda – staan elkaar bij in alles wat hun overkomt. 

Een allesverwoestende orkaan trekt over Nicaragua en laat een spoor van dood en vernietiging achter. Sylvia en haar man, die van Cedar Circle zijn verhuisd naar Nicaragua om er te werken in de zending, helpen de slachtoffers en hebben daar de handen vol aan.

Een heel andere storm raast in Cedar Circle. Tory krijgt te horen dat haar ongeboren kindje het syndroom van Down heeft. Die klap komt hard aan – maar nog groter is de klap als haar man voorstelt om een abortus te laten uitvoeren. Hun huwelijk komt onder grote druk te staan.

Cathy, een alleenstaande moeder, heeft voorzichtig de eerste stappen gezet in een nieuwe relatie. Ze betwijfelt echter of die wel bestand zal zijn tegen haar drie eigenwijze tieners. Welke man wil zich aan zo’n gezin wagen? Als bovendien haar zoon Mark op school in de problemen komt, zit ze met de handen in het haar. Brenda biedt aan om Mark thuis les te geven, maar al snel vraagt zij zich af of ze niet te veel hooi op haar vork heeft genomen.

Een vervolg
‘Een milde regen’ is het vervolg op ‘Een geschenk uit de hemel’, waarvan je hier de recensie kan lezen. In het eerste deel maakte je kennis met de vier buurvrouwen van Cedar Circle: Sylvia, Tory, Cathy en Brenda. Alle vier hadden ze zo hun problemen, maar sloegen ze zich er met elkaar en met hun geloof doorheen. In dit tweede deel, gaat het verhaal van de vier buurvrouwen verder.

Een heftig onderwerp
Ook in ‘Een milde regen’ lopen de vrouwen weer tegen een aantal dingen aan. Een hele grote rol in dit verhaal speelt Tory. Je wordt meegenomen in haar ontdekking dat ze zwanger is, in de eerste blijdschap van haar en haar man Barry, en vervolgens in hun verdriet wanneer ze horen dat het kindje het syndroom van Down heeft.

Het boek wat ik gelezen heb, staat al zo'n 10 jaar in de bibliotheek, dat is helaas duidelijk te zien  .

Het boek wat ik gelezen heb, staat al zo’n 10 jaar in de bibliotheek, dat is helaas duidelijk te zien, maar het heeft eigenlijk ook wel zo zijn charme ;)

Het is bijzonder om te lezen hoe Tory haar verdriet een plekje kan geven en hierbij gesteund wordt door haar buurvrouwen. En tegelijkertijd is het schrijnend als je leest over Barry’s afweer en verharding en de afstand die er tussen hen beiden komt. Het is een heftig onderwerp wat beschreven wordt, maar dat maakt het verhaal wel realistisch. Dat waar je over leest, gebeurt niet alleen in boeken, het is de realiteit.

Luchtiger
Tegelijkertijd wordt het verhaal wat luchtiger wanneer je leest over Cathy en haar gezin, de alleenstaande moeder en haar drie pubers. Tijdens het lezen voel je de frustratie van Cathy wanneer ze voor de zoveelste keer de confrontatie aan gaat met haar kinderen. En de acties van die drie zorgen er voor dat je soms met een glimlach op je gezicht het verhaal zit te lezen.

Een milde regen

Brenda
Van de sympathieke Brenda, die in het eerste deel zo vol vertrouwen en moedig bleek, krijg je in ‘Een milde regen’ toch ook een ander beeld wanneer ze Mark, de zoon van Cathy, thuisonderwijs gaat geven. Het onderwijs gaat met haar eigen kinderen prima, maar Mark drijft haar af en toe tot wanhoop. Ook dit leidt tot een aantal leuke situaties die het verhaal mooi in balans brengen. Het is erg interessant om meer te lezen over het thuisonderwijs en hoe Brenda hier op een ongelooflijk rustige, leuke en creatieve manier mee om gaat.

Nicaragua
Sylvia, die ondertussen naar Nicaragua is verhuisd, worstelt met haar eigen problemen en is tegelijkertijd degene waarbij de andere drie hun hart uitstorten. Ze is nog steeds op zoek naar het doel wat God met haar leven heeft, en wanneer een heftige orkaan een klein meisje bij haar brengt, denkt ze die bedoeling gevonden te hebben. Dat proces wordt heel eerlijk beschreven, waardoor je met haar meeleeft als de weg toch anders is dan ze had verwacht en gehoopt. Het feit dat Sylvia’s leven zich nu in Nicaragua afspeelt, is een mooie afwisseling in het verhaal, wat zich verder afspeelt in het buurtje Cedar Circle.

Een milde regen

Conclusie
Al met al is ‘Een milde regen’ is mooi vervolg op het eerste deel. Het is voor dit boek wel het leukst als je eerst ‘Een geschenk uit de hemel’ hebt gelezen, omdat dit verhaal dan nog meer gaat leven. Maar ook zonder het eerste deel is dit boek prima te lezen. ‘Een milde regen’ is een verhaal van vier gewone vrouwen, die in alles wat ze meemaken toch proberen uit hun geloof te leven, ook al is dat lang niet altijd makkelijk. En dat maakt ‘Een milde regen’ ook een eerlijk verhaal, waarin je je goed kan verplaatsen en wat je even stil laat staan bij je eigen leven. Een aanrader dus!

Pluspunten

  • De auteurs gaan moeilijke onderwerpen niet uit de weg, waardoor het verhaal realistisch is
  • Het is bijzonder om te lezen hoe Tory omgaat met haar verdriet
  • De gebeurtenissen in Cathy’s gezin maken het verhaal luchtig
  • Het is interessant om te lezen over het thuisonderwijs van Brenda
  • Sylvia’s problemen worden heel eerlijk beschreven, waardoor je haar goed begrijpt
  • Het leven van Sylvia in Nicaragua is een mooie afwisseling in het verhaal
  • ‘Een milde regen’ is een eerlijk verhaal wat je even stil zet bij je eigen leven

Minpunten

  • Geen, dit is echt een aanrader
5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Showers in season
Auteurs: Beverly LaHaye en Terri Blackstock
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2003
ISBN: 9029717572

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter