Een tijd om lief te hebben – Beverly LaHaye en Terry Blackstock – ****

11/12/2014 | 0 reacties

Een tijd om lief te hebben‘Een tijd om lief te hebben’ is het vervolg op ‘Een geschenk uit de hemel‘ en ‘Een milde regen‘, over de vier buurvrouwen van Cedar Circle: Sylvia, Tory, Cathy en Brenda. Cathy staat op het punt te hertrouwen met Steve als haar zoon Mark wordt gearresteerd vanwege drugshandel. Hij belandt in de jeugdgevangenis. Cathy weet niet wat ze met hem aanmoet. Hoe kan ze hem weer op het rechte pad krijgen? Onder deze omstandigheden kan er van een bruiloft geen sprake zijn, vindt Cathy. Steves is het daar niet mee eens. Hij houdt van Cathy en wil haar én Mark graag helpen – maar laten zij dat toe?

Tory en Barry hebben een dochtertje met het syndroom van Down gekregen. Tory is vastbesloten om het kind te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Daar gaat ze zo in op dat ze niet genoeg aandacht meer heeft voor de rest van haar gezin. Ze moet de balans vinden tussen zorg en overbezorgdheid. Dat is echter niet zo eenvoudig.

‘Een tijd om lief te hebben’ is het derde deel uit de serie over de buurvrouwen Tory, Brenda, Cathy en Sylvia. Waar in de vorige delen het verhaal voornamelijk ging over  Brenda en Tory, is in dit boek de beurt aan Cathy. Maar naast haar verhaal is er ook genoeg te lezen over de andere drie vrouwen. En wanneer je de eerste twee delen gelezen hebt, weet je wat je daarvan kan verwachten. Veel liefde, warmte, geloof, zorgen voor elkaar en ondersteuning.

Een tijd om lief te hebben

Het is bijzonder om te lezen hoe de vier vrouwen met elkaar omgaan. Ze zijn al een heel aantal jaar niet alleen buurvrouwen, maar ook vriendinnen. Ze delen lief en leed met elkaar en zijn er echt om elkaar te helpen. Wanneer Cathy te maken krijgt met grote problemen in haar gezin, staan de anderen klaar om haar te helpen en voor haar te bidden. Toch is het niet zo dat je het beeld krijgt dat deze vrouwen helemaal perfect zijn en altijd het goede doen. Ze komen in het verhaal heel menselijk over doordat hun vragen, zorgen, gevoelens ook blijken. Dit maakt dat de houding van deze vrouwen een voorbeeld kan zijn, het kan je aan het denken zetten over je eigen houding naar anderen toe.

De omgang met elkaar wordt voor een groot gedeelte bepaald door het geloof van de vrouwen. Dit geloof is voor hen alle vier belangrijk en speelt ook een grote rol in het verhaal. De manier van hoe ze met hun geloof omgaan en het in de praktijk brengen, is intrigerend en zeker iets om van te leren.

Een tijd om lief te hebben

‘Een tijd om lief te hebben’ is een fijn verhaal om te lezen. Ondanks de moeilijkheden die de vrouwen meemaken, gebeuren er ook een heel aantal fijne en zelfs humoristische dingen. Vooral het puberachtige gedrag van de kinderen van Cathy maakt het verhaal luchtig. Het is alsof je gewoon een tijdje meeleeft met een aantal gezinnen. Je maakt ongeveer een jaar van hun levens mee en dat is boeiend.

De jongste zoon van Cathy, Mark, komt in het verhaal in een jeugdgevangenis terecht wegens drugshandel. Het is interessant om wat te lezen over de rechtszaak en de plek waar Mark terecht komt. Je kan je door de beschrijving ervan een goed beeld vormen, en je begrijpt hierdoor Marks angst en Cathy’s zorgen.

Een tijd om lief te hebben

Ondanks dat het verhaal boeiend is en je echt meeleeft met de vier vrouwen en hun gezinnen, is het wel wat voorspelbaar. Vooral als je de vorige twee delen gelezen hebt, weet je ongeveer wel hoe de vrouwen zullen reageren op gebeurtenissen. De verhaallijn is niet zo verrassend.

Toch is dit boek zeker leuk om een keer te lezen als je op zoek bent naar een warme familieroman. Vooral wanneer je de twee voorgaande delen hebt gelezen, is het leuk om ook dit deel te lezen. Het boek is helaas niet meer verkrijgbaar in de winkels, maar in bibliotheek is het vast nog wel te vinden. Het is een fijn boek voor een koude winteravond.

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Times and Seasons
Auteur: Beverly LaHaye en Terri Blackstock
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2004
ISBN: 9789029717717

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter