Jij, ik en de zee – Sandy Taylor – *****

20/11/2017 | 10 reacties

Jij, ik en de zeeBrighton, 1963. Hartsvriendinnen Dottie en Mary delen al vanaf hun achtste alles met elkaar: snoep, de hoogte- en dieptepunten van het schoolleven, familiedrama’s, dromen. Nu zijn ze zeventien en werken ze samen bij Woolworths. Allebei beleven ze hun eerste liefde, maar hun vriendschap blijft even hecht. Totdat de pijn van een onbedoeld verraad hun band op de proef stelt op een manier die ze nooit hadden verwacht.

Jij, ik en de zee van Sandy Taylor neemt je mee naar het Engelse Brighton in de jaren ’60 en laat je kennis maken met twee hartsvriendinnen. De rustige, bedachtzame en nuchtere Dottie Perks is in alles het tegenbeeld van de enthousiaste, ambitieuze en dromerige Mary Pickles, maar ze kunnen het geweldig vinden met elkaar. In dit verhaal leef je met hen mee en word je direct geboeid door hun vriendschap en dromen.

Jij, ik en de zee

Hoewel het grootste gedeelte van het verhaal zich afspeelt op het moment dat de meiden achttien jaar zijn, word je steeds mee teruggenomen in de tijd. Zo lees je over hun kennismaking, schoolperiode en hun eerste liefdes. Hierdoor leer je de personages goed kennen en voel je je betrokken bij beiden, ondanks dat het verhaal alleen vanuit Dotties perspectief geschreven is.

Het decor van dit verhaal is Brighton in de zestiger jaren. Door de koffiebars, de pier, de Beatles en andere details kan je die sfeer haast proeven. Tijdens het lezen word je ondergedompeld in de leefwereld van Dottie en Mary, voel je hoe zij er van genieten en raak je zelf ook gecharmeerd van die tijd.

Jij, ik en de zee

Hoewel het verhaal veelal luchtig, sfeervol en levendig is, brengt een onbedoeld verraad pijn met zich mee. Dit raakt Dotty en Mary beiden diep en het stelt hun hechte vriendschap op de proef. Deze onvoorspelbare wending met al zijn gevolgen geeft het verhaal impact en grijpt je aan. Het maakt ook dat je maar door blijft lezen, om te ontdekken hoe alles zich ontwikkelt.

Jij, ik en de zee is een veelzijdig verhaal, dat je omhult met dromen, liefde en leven. Het verhaal over de hartsvriendinnen brengt het verleden terug en zet je stil bij je eigen vriendschappen. Tijdens het lezen komt het verhaal van Dottie en Mary tot leven en word je geraakt door vertrouwen, verwachtingen en vergeving. Jij, ik en de zee is dan ook een boek wat niet mag ontbreken in je boekenkast.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: The Girls from See Saw Lane
Auteur: Sandy Taylor
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789043528726
Jij, ik en de zee

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Kok.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Beantwoorden Ann s 20/11/2017

  Deze is niet mijn genre en ga ik aan mij voorbij laten gaan groetjes ann

 • Beantwoorden Daniëlle 21/11/2017

  Ik wilde hem al lezen en nu helemaal! Maar volgende week ga ik je eerst even uitgebreid uithoren. ;)

 • Beantwoorden Wineke 21/11/2017

  Een heerlijk boek! De eerste helft leest als een vertrouwd boek, terwijl de hartverscheurende tweede helft je niet onberoerd achterlaat. Een verhaal over de kracht van vriendschap. Absolute aanrader!

 • Beantwoorden Tamara 22/11/2017

  Klinkt goed. Ga ik onthouden. Groetjes tamara

 • Beantwoorden Henrieke 28/11/2017

  Lijkt me een mooi boek!
  Ga je binnenkort ook een recensie schrijven over het nieuwste boek van Karen Witemeyer? Daar ben ik wel benieuwd naar.

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 28/11/2017

   De recensie van ‘Kink in de kabel’ komt deze week online!

 • Beantwoorden Ann s 30/11/2017

  Die heb ik! Ik kijk erg uit naar de recensie, groetjes ann

 • Beantwoorden A. Heindrichs 26/03/2018

  Geweldig boek, in twee dagen uitgelezen.

 • Beantwoorden Tineke 17/04/2019

  Schitterend en ontroerend boek!

 • Beantwoorden Lia v d Wiel 07/08/2019

  Wat een prachtig boek je gaat helemaal terug in je eigen tiener jaren. Je leest het bijna in een ruk uit maar je moet stoppen om het verhaal nog meer in alle rust tot door toelaten dringen.

 • Laat een reactie achter