Er was eens een prins – Rachel Hauck – *****

10/09/2015 | 10 reacties

er was eens een prinsSusanna is nooit een meisje geweest dat droomde over hartstochtelijke romances, witte paarden en roze prinsessenjurken. Het enige wat ze wil, is trouwen met de man van wie ze al twaalf jaar houdt. Maar die droom komt niet uit. In plaats van het langverwachte aanzoek krijgt ze de bons.

Het laatste wat prins Nataniel verwacht tijdens zijn vakantie is de vrouw van zijn dromen te vinden. Als prins heeft hij veel verantwoordelijkheden en zijn familie heeft vanwege de gespannen politieke situatie een bruid voor hem gekozen. Maar als hij Susanna op een dag te hulp schiet, ziet hij alles door een andere, roze bril..

Kroonprins Nataniel komt voor een groot dilemma te staan wanneer hij op vakantie het burgermeisje Susanna ontmoet. Want ondanks dat zijn familie al een bruid voor hem heeft gekozen, valt hij direct voor haar. En ook Susanna, die tot voor kort niets anders wilde dan trouwen met de man op wie ze twaalf jaar wachtte, wordt halsoverkop verliefd. Maar wanneer Nataniel terug moet naar zijn koninkrijk om zijn vader op te volgen als koning, lijkt er een abrupt einde te komen aan hun sprookje..

er was eens een prins

Geïnspireerd door de bruiloft van prins William en Kate vertelt Rachel Hauck met Er was eens een prins het romantische verhaal van een kroonprins en een heel gewoon burgermeisje. Nataniel is de knappe, sympathieke kroonprins van een fictief Europees land, Brighton. Je maakt in het verhaal kennis met hem wanneer hij op vakantie is op het Amerikaanse eiland St. Simon. Ver weg van zijn verplichtingen geniet hij van zijn anonimiteit en is hij verrassend gewoon.

En dat is het spontane, aantrekkelijke Amerikaanse burgermeisje Susanna ook, met haar startende carrière als tuinarchitect en bijbaantje in het restaurant van haar ouders . Je wordt meegenomen in haar leven op het moment dat de man van wie ze al twaalf jaar houdt, een punt zet achter hun relatie. Door die gebeurtenis ontdek je meer over haar karakter en wat de invloed van haar verleden daarop is geweest. Ze is gevormd tot een liefdevolle, gelovige jonge vrouw, die met alles wat ze in zich heeft, probeert vast te houden aan een vastomlijnd plan voor haar leven.

er was eens een prins

Haar ontmoetingen met Nataniel, die ze helemaal niet in dat plan had ingepast, zijn gevuld met humor, vrolijkheid, oprechte aandacht en ontluikende liefde. Het is een plezier om te lezen over de momenten die ze samen doorbrengen en al snel kan je er geen genoeg meer van krijgen. Want ook de romantiek spat van de pagina’s af en neemt je me in de levens en dilemma’s van deze twee geweldige personages.

Wanneer omstandigheden Susanna naar het koninkrijk Brighton brengen en ze daar omringd wordt met luxe, prachtige kamers en feestelijke gebeurtenissen, is het sprookje helemaal compleet. Maar door de gespannen politieke omstandigheden die op de achtergrond sluimeren en goed in het verhaal verwerkt zijn, blijven moeilijkheden Susanna en Nataniel niet bespaard. Dat brengt het leven in dit sprookjesachtige verhaal en het maakt de personages levensecht.

er was eens een prins

De beschreven liefde en romantiek, de fijne personages, de humor en vrolijkheid, de bijzondere koninklijke wereld en de moeilijkheden zijn perfecte ingrediënten voor een heerlijke roman. Het verhaal brengt een hedendaags sprookje tot leven en laat je het boek in één adem uitlezen. Deze eerste roman in een serie over koninklijke bruiloften, is een geweldig verhaal ‘voor iedereen die net als de auteur verslaafd is aan romantiek’.

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Once Upon a Prince
Auteur: Rachel Hauck
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029724319

Verzenden
User Review
5 (1 vote)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Beantwoorden Ann s 10/09/2015

  Dit boek sprak me niet zo aan, maar nu ik je recensie lees begin ik toch te twijfelen, groetjes ann

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 10/09/2015

   Misschien toch maar proberen dan ;)

 • Beantwoorden Wendie 10/09/2015

  Ik ben dit boek ook net aan het lezen, maar ik krijg s’avonds het boek niet dicht. Het is een boek wat je eigenlijk in 1x uit wil lezen, maar ja dat gaat niet, je moet toch een keer gaan slapen :)

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 10/09/2015

   Haha, ik herken het. Lastig is dat hé ;)

   • Beantwoorden Wendie 12/09/2015

    Ben dus niet de enige met dat “probleem” :)

 • Beantwoorden Monique | WritingMonique 13/09/2015

  Oh. Dit boek lijkt me super!

 • Beantwoorden Annelies Tange 22/09/2015

  Wat een heerlijk boek! Een modern sprookje…..ik kan niet wachten tot haar volgende boek uitkomt, want als ik het goed begrijp, wil Rachel een royalty serie maken. Hmmmmm.

 • Beantwoorden Joëlle 27/10/2015

  HEt is echt een geweldig boek!!! Ik hoop zo erg op een vervolg!

 • Beantwoorden mylemans marleen 26/12/2015

  ziet er goed uit ,heb de vorige van haar de bruidsjurk ,moet hem nog lezen

 • Beantwoorden Mirjam 26/02/2016

  Het was een leuk boek, maar ik vond het niet heel erg goed geschreven. Misschien vergelijk ik haar teveel met de ‘grote’ namen, maar ik vond sommige stukken wat amateuristisch overkomen.

 • Laat een reactie achter