Fijne series voor koude winteravonden

06/01/2016 | 1 reactie

series winterNu alle feestdagen weer achter ons liggen en de temperatuur eindelijk is gaan dalen, voelt het nu toch wel alsof het eindelijk winter is. En hoe kan dat ook anders in januari? In ieder geval is het nu toch wel het moment om alle warme plaids en dekens uit de kast te halen en er met een boek (én een kop warme chocolademelk) fijn onder te kruipen. En om je wat inspiratie te geven welk boek je hiervoor zou kunnen kiezen, staan in dit artikel weer drie series voor jou op een rijtje.

1. Kringen in een bos – Dalene Mattheeseries winter
Saul Barnard is houthakker in het Knysnabos en dat houdt in: arm en ongeschoold blijven en voor altijd een slaaf zijn van de Engelsen. Saul staat daarom op het punt zijn geboorteland te verlaten, maar wanneer hij hoort dat er jacht gemaakt wordt op Oupoot de leider van de woudolifanten verandert hij van gedachten. Hij vindt dat als Oupoot gedood moet worden, hij dat moet doen; want het moet met respect gebeuren. Wanneer Saul dieper en dieper het woud intrekt, wordt hem hoe langer hoe duidelijker dat Oupoot hem om de een of andere reden het woud in lokt..

series winter2. Moerbeibos – Dalene Matthee
Silas Miggel woont in alle rust met zijn dochter in het Knysnabos, totdat op een dag een groep Italiaanse immigranten een tentenkamp opslaat om een zijderupskwekerij te beginnen. Als dit totaal mislukt omdat in de kleigrond de moerbeibomen niet groeien, begint een zware tijd, zowel voor de Italianen als voor Silas en zijn dochter. In de uitzichtloze situatie worden de immigranten gedwarsboomd door de regering. Aanvankelijk staat Silas afwijzend tegenover de Italianen, maar steeds meer ziet hij het als zijn plicht om hulp te bieden.

3. Droombos – Dalene Mattheeseries winter
De jonge Karoliena Kapp groeit op in het Knysnabos, een adembenemend mooi gebied, waar echter ook armoede en uitbuiting heersen. Dankzij haar scholing op kosten van de kerk, en de genegenheid van ondernemer Johannes Stander, heeft Karoliena de kans het Bos te ontvluchten. Ze belandt bij een Engelse dame die haar voorbereidt op het huwelijk met Johannes. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Al in de eerste week van haar huwelijk ontdekt Karoliena dat zij niet zonder liet Bos leven kan. Ze keert terug, om in het Bos te ontdekken wie zij werkelijk is.

***

series winter1. Geheimtaal – Kristen Heitzmann
De onafhankelijke Rese Barret kan het als geen ander: van iets ouds iets nieuws maken, zonder het wezenlijk te veranderen. Een bouwvallig hotelletje renoveren tot een een prachtige authentieke villa is dan ook een kolfje in haar hand. In alle rust hoopt ze eraan te kunnen werken.
Maar dan arriveert Lance, een knappe, zelfverzekerde Italiaan met een vlotte babbel. De villa is het erfgoed van zijn familie en hij denkt er antwoorden te kunnen vinden op duistere familiegeheimen. Om rustig zijn gang te kunnen gaan doet hij zich voor als kok. Langzamerhand ontvouwt zich zijn familiegeschiedenis en weet hij ook Rese geheimen te ontfutselen die ze nog nooit aan iemand heeft verteld.

2. Vergeetboek – Kristen Heitzmannseries winter
Wat wist hij van vetes en vloeken? Hij wist wat vechten was, maar dat was man tegen man geweest, op straat. Een eenvoudig probleem, een eenvoudige oplossing. Dit was niet eenvoudig en hij wist niet of er wel een oplossing was. Maar zoals Rese gezegd had: niets gebeurt zomaar.
De geheimen die Lance in het ouderlijk huis van zijn grootmoeder ontrafelt, kan hij niet voor zijn familie verborgen houden. Samen met zijn geliefde, Rese Barret, reist hij af naar zijn levendige familie in het Little Italy van The Bronx (New York), om zijn grootmoeder in te lichten. Ze weigert echter naar hem te luisteren.
Is de geschiedenis van zijn familie inderdaad zo beschamend als zijn oma Antonia denkt, of zelfs verraderlijker dan iemand zich kan voorstellen? Als Lance verder zoekt, naar nieuwe antwoorden, merkt hij dat zijn familiegeschiedenis onlosmakelijk verbonden is met zijn eigen leven. Om zich los te kunnen maken van de vloek van het verleden, moet Lance alles loslaten. Ook zijn relatie met Rese…

series winter3. Fluistertoon – Kristen Heitzman
Temidden van haar liefdevolle en chaotische Italiaanse familie, in the Bronx, voelt Sofie Michelli zich eenzaam. Te lang zit ze al gevangen in het web van haar verleden als kindermeisje. Als haar oude grootmoeder mompelt Finchè cè vita cè speranza (Waar leven is, is hoop), voelt Sofie hoe de bekende woorden doordringen en iets wakker maken. Ze leeft. Het wordt tijd om los te laten, om opnieuw te beginnen.
Met dit besef zoekt ze haar toevlucht in het hotelletje van Rese Barret, de vriendin van haar broer Lance. Het hotelletje is een toevluchtsoord geworden voor vertrapten en verdrukten. De eigenaars Lance en Rese hebben zo hun eigen problemen. Nog altijd zoeken ze naar een goede verstandhouding, wat een ingewikkeld samenspel tussen beschermen en afstoten oplevert.
In het hotel maakt Sofie kennis met de gepassioneerde hulpverlener Matt Hammond. Hij lijkt gebiologeerd door de vrouw met de houding van een danseres en ogen als donkere, koperen centen. Stukje bij beetje ontdekt hij de ware toedracht achter haar verdriet en de littekens op haar polsen.

***

1. Ontsluierd – Francine Riversseries winter
In Ontsluierd ontmoeten we Tamar, de schoondochter van Juda, die haar leven in de waagschaal stelde om de vrouw te worden waartoe ze was geroepen. Uit dit verhaal is te leren hoe God onze omstandigheden, met ons vallen en opstaan, gebruikt om zijn plan ten uitvoer te brengen.

series winter2. Onbeschaamd – Francine Rivers
In Onbeschaamd ontmoeten we Rachab de hoer, die haar leven inzette om de verspieders van het vreemde volk uit de woestijn te redden. Haar stad Jericho werd verwoest, maar als dank voor haar hulp werden zij en haar familie gered van de ondergang.

3. Ongeschokt – Francine Riversseries winter
In Ongeschokt ontmoeten we Ruth de Moabitische, die haar volk en land verliet om haar schoonmoeder Naomi te volgen naar Israël en haar te verzorgen.

series winter4. Onuitgesproken – Francine Rivers
Door de zwakheid van koning David werd ze het middelpunt van een duister avontuur:
overspel, misleiding en moord. Wie was Batseba nu werkelijk? Hoe was ze onder alles wat er gebeurde? Hoe was haar relatie met God?

5. Onbevreesd – Francine Riversseries winter
Er stond opeens een engel voor Maria met een wonderlijke boodschap. Na deze ontmoeting zou haar leven, en zou de wereld nooit meer hetzelfde zijn. Haar Zoon zou de wereld voorgoed veranderen.

Heb jij deze series al eens gelezen? Welke vind jij een aanrader?

Geplaatst in: Series | Tags: ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 06/01/2016

    bedankt weer voor de leuke mail ,deze zeggen me iets minder ,tot de volgende mail ,liefs

  • Laat een reactie achter