Gedragen door liefde – Kim Vogel Sawyer – ****

01/07/2015 | 3 reacties

Gedragen door liefdeGedreven door haar rotsvaste geloof, haar moeilijk jeugd en een hart vol mededogen, is Caroline Lang gaan werken voor de Labor Commissie, een organisatie die de werkomstandigheden in fabrieken en werkplaatsen inspecteert. Als zich een verdacht ongeluk voordoet in de wereldberoemde Dinsmore chocoladefabriek, gaat Caroline undercover als fabrieksmedewerker om de omstandigheden rond het overlijden van haar collega te onderzoeken, zijn opdracht af te maken en haar persoonlijke strijd tegen kinderarbeid voort te zetten.

Oliver Dinsmore, erfgenaam van de Dinsmore dynastie, voert zijn eigen onderzoek uit. Ook hij doet zich voor als een gewone werknemer, maar dan om het reilen en zeilen van de fabriek van binnenuit te leren kennen, voordat hij de teugels overneemt van zijn vader.

Er vormt zich een hechte band tussen Ollie en Carrie, maar de spanningen lopen hoog op als hun meningen over de rol van kinderen in de fabriek lijnrecht tegenover elkaar blijken te staan. Het wordt nog ingewikkelder om hun ware identiteit te verbergen als er drie kinderen op hun pad komen die in grote nood verkeren.

Als alles boven tafel komt, zal de waarheid dan een eind maken aan hun ontluikende liefde?

Caroline Lang en Oliver Dinsmore werken beiden undercover in de Dinsmore chocoladefabriek en hebben ieder hun eigen motief om hun ware identiteit verborgen te houden. Hun persoonlijke opdracht maakt het onmogelijk om helemaal eerlijk te zijn, maar kan niet voorkomen dat er langzaam maar zeker iets moois tussen hen opbloeit. Maar als er drie kinderen met grote problemen op hun pad komen en spanningen rondom de fabriek oplopen, lijken de verschillen tussen hen onoverkomelijk..

gedragen door liefde

‘Gedragen door liefde’ neemt je mee naar Dinsmores Wereldberoemde Chocoladefabriek in Sinclair, Kansas, waar Caroline door haar werk als inspecteur van het Arbeiders Comité, de dood van haar collega moet onderzoeken. Tegelijkertijd biedt dit haar een uniek inkijkje in de fabriek in Kansas met de meeste kinderen op de loonlijst. Deze twee onderwerpen spelen een grote rol in het hele verhaal en doordat Caroline underover als arbeider gaat werken in de fabriek, word je als lezer meegenomen in twee verschillende werelden: de wereld binnen en buiten de fabriek.

In beide werelden komt Oliver Dinsmore voor, de zoon van de eigenaar van de fabriek. Ook hij werkt undercover, maar dan om de processen in de fabriek van binnenuit te leren kennen. Vanaf het eerste moment dat hij Caroline ontmoet, is de spanning tussen hen beiden haast voelbaar. Je leest van allebei over hun gedachten en gevoelens en dat brengt een goede dosis romantiek in het verhaal. Maar doordat er om hen heen veel gebeurd, vormt zich ook een hechte band tussen hen, wat het verhaal dieper laat gaan dan verliefdheid en aantrekkingskracht.

gedragen door liefde

Doordat beide personages een dubbelrol spelen, zit het verhaal vanaf het begin vol geheimen, die je graag opgelost wil zien. Daarnaast wisselen de verhaalperspectieven steeds, wat het verhaal boeiend en afwisselend om te lezen maakt. Door de verhaallijn heen word je meegenomen in thema’s als kinderarbeid, armoede en bedrog. En hoewel het verhaal niet altijd even realistisch overkomt, kan je je wel een beeld vormen van hoe het vroeger geweest is.

Naast de spanningen en geheimen rondom de fabriek, spelen ook nog drie armoedige kinderen een rol in het verhaal. Hun problemen brengen hen op het pad van Caroline en Oliver, die hierdoor nog meer met elkaar moeten samenwerken. Dit brengt variatie in het verhaal en is een mooie toevoeging. Hierbij gaat op de achtergrond ook het geloof een rol spelen, wat ‘Gedragen door liefde’ tot een mooi, compleet verhaal maakt.

gedragen door liefde

Deze roman van ruim 400 pagina’s neemt je op een boeiende wijze mee naar het verleden. ‘Gedragen door liefde’ is, net als de meeste andere romans van Kim Vogel Sawyer, een warm verhaal met mooie personages. De dubbelrollen en geheimen brengen een goede dosis spanning in het verhaal, wat samen met de romantiek zorgt voor een heel aantal uurtjes fijn leesplezier.

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Echoes of Mercy
Auteur: Kim Vogel Sawyer
Uitgeverij: De Banier
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789462781818

Verzenden
User Review
2 (1 vote)

Dit boek heb ik ontvangen van Uitgeverij de Banier.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Ann s 01/07/2015

  ik ben deze nu op dit moment aan het lezen, ben nu op pagina 121 en het is tot nu toe een heel leuk boek om te lezen, de personages zijn goed uitgewerkt.
  tot nu toe dus een heel aangenaam boek om te lezen….
  Aan de vorige boeken van Kim Vogel Sawyer heb ik ook al veel plezier beleefd.
  Mijn volgende boek gaat de omnibus Marianna worden, ook een boek dat ik hier heb leren kennen, ik heb er al veel goede over gelezen dus… Hij ligt klaar.

  Groetjes ann

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 01/07/2015

   Leuk zeg! De omnibus Marianna heeft mij wel verrast, dat is ook een mooi boek om te lezen!

 • Beantwoorden Wendie 21/08/2015

  Ik kijk al uit naar het volgende boek van Kim Vogel wat uit gaat komen. Al haar boeken zijn stuk voor stuk mooie boeken.

 • Laat een reactie achter