Geef mij een kans – Susan May Warren – *****

08/05/2017 | 1 reactie

geef mij een kansDarek Christiansen is in veel opzichten de ideale vrijgezel. Als oudste zoon van de familie Christiansen is hij de erfgenaam van het beroemde resort Evergreen Lake, hij is knap en hij is een geweldige vader. Maar hij is ook gegriefd en nog steeds woedend over de tragische dood van zijn vrouw Felicity. Geen vrouw in de stad durft in zijn buurt te komen.
Ivy Madison is juridische medewerker en nieuw in Deep Haven. Ze heeft geen weet van dit alles als ze tijdens een liefdadigheidsveiling op Darek biedt. Ze heeft er al helemaal geen idee van dat de man voor wie ze drie jaar geleden strafvermindering heeft geregeld, degene is die verantwoordelijk is voor Felicity’s dood. Wat ze wel weet is dat de Christiansens de familie zijn waar ze altijd naar verlangd heeft.
Als ze door Dareks pantser weet te breken, ontdekt ze de man met wie ze haar leven zou willen delen. En dat maakt haar bang: stel dat Darek er achterkomt wat haar rol was in het proces omtrent zijn vrouw? Dan dreigt een enorme bosbrand het resort en het hele dorp te verwoesten.

Als de sociale, innemende Ivy Madison als nieuweling in het idyllische plaatsje Deep Haven tijdens haar eerste avond in het stadje op een veiling voor het goede doel een bod doet op vrijgezel Darek Christiansen, heeft ze nog geen enkel idee wat haar dat zal brengen. Maar dat Darek niet zomaar een man is, wordt haar snel duidelijk en dat zorgt ervoor dat je als lezer gelijk in het verhaal zit.

geef mij een kans

Darek Christiansen is namelijk een aantrekkelijke man en een lieve vader voor zijn zoontje, maar hij draagt door de tragische dood van zijn vrouw Felicity een diepe pijn en wrok met zich mee. Dat heeft hem de laatste jaren gevormd tot een stugge, afstandelijke man die iedereen op afstand houdt. Als Ivy onbedoeld zijn leven binnendringt, leidt dat door gemaakte keuzes tot spanningen en ontwikkelingen die ze beiden niet hadden voorzien. Hierdoor gaat hun verhaal leven en raak je steeds meer bij hen betrokken.

De dood van Felicity heeft ook andere inwoners van het stadje diep geraakt, zoals Dareks jeugdvrienden Claire en Jensen. Het heeft zijn sporen nagelaten in hun levens, banden zijn verbroken en het gat wat geslagen is, is opgevuld met pijn, verdriet en wrok. Het is boeiend om ook over hun gedachten, gevoelens en belevenissen te lezen, die in gang worden gezet door de komst van Ivy naar Deep Haven.

geef mij een kans

Maar het is niet alleen Ivy’s komst naar het stadje en haar gemaakte keuzes waardoor dingen veranderen. Het idyllische Deep Haven, wat tijdens het lezen voor je ogen tot leven komt en waarvan je de ontspannen sfeer haast kan proeven, wordt bedreigd door een hevige bosbrand. De strijd tegen het vuur brengt spanning in het verhaal, zet verhoudingen op scherp en stelt de personages voor belangrijke keuzes waar mooie lessen uit te leren zijn.

Geef mij een kans vormt met alle ingrediënten – fijne personages, oprechte emoties, afwisselende gebeurtenissen en een warme sfeer – een boeiend verhaal waar je tijdens het lezen volledig in opgaat. Geloof, hoop en vergeving gaan de pijn en het verdriet ver te boven, waardoor de liefde kan overwinnen. Dit eerste deel in de serie over de hechte familie Christiansen smaakt absoluut naar meer.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Take a Chance on Me
Auteur: Susan May Warren
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029725866
geef mij een kans

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Henny Macleod 08/05/2017

    Hallo Leanne,
    Heb dit prachtige boek al gelezen, kan bijna niet wachten op het tweede deel.
    Groetjes

  • Laat een reactie achter