Geheimen van mijn hart – Lisa Norato – ***

05/02/2015 | 1 reactie

Geheimen van mijn hartNew England, 1815. Kapitein Brogan Talvis besluit op zoek te gaan naar zijn verdwenen zoon. Hij is het contact met hem kwijtgeraakt toen zijn vrouw stierf. Vlak voor haar dood vertrouwde ze de zorg voor het kind aan anderen toe en weigerde ze aan Brogan zijn verblijfplaats te onthullen. Maar nu, jaren later, is Brogan erachter gekomen dat zijn zoon is geadopteerd door een rijke reder in New England en liefdevol wordt verzorgd door diens dochter Lorena.

Lorena Huntley raakt gecharmeerd van de knappe kapitein. Als hij haar het hof gaat maken, kan ze haar geluk niet op. Wat ze niet weet is dat Brogan in eerste instantie alleen maar vriendschap met haar wil sluiten om het contact met zijn zoon te herstellen en op een dag met hem te ontsnappen..

‘Geheimen van mijn hart’ vertelt het verhaal van de grote, schijnbaar onoverwinnelijke kapitein Brogan Travis, die op zoek is naar zijn vijfjarige zoontje. Nadat hij ontdekt heeft dat zijn zoontje opgevoed wordt in het gezin van een rijke reder, maakt hij plannen om zijn zoontje op te halen en mee te nemen. In eerste instantie lijkt niets hem daarbij in de weg te staan, maar dan blijkt dat de mooie Lorena, die de opvoeding van zijn zoontje op zich genomen heeft, in staat is om deze sterke kapitein in zijn hart te raken.

Geheimen van mijn hart

De roman heeft een boeiend begin. Direct in het eerste hoofdstuk ontdek je veel over de twee belangrijkste personages in het verhaal. Eerst vanuit het perspectief van kapitein Brogan en vervolgens uit dat van Lorena, lees je over hun bijzondere kennismaking. Dat eerste hoofdstuk, waar al heel subtiel wat verborgenheden worden aangestipt, maakt dat je graag verder wil lezen om te ontdekken hoe het verhaal verder gaat.

Dat het verleden bepalend is voor het heden, blijkt heel duidelijk in dit verhaal. De tijd die hij als kleine jongen door moest brengen in het weeshuis, heeft bij Brogan de basis gelegd voor zijn verlangen om zelf een goede vader te zijn. En dat verlangen is de basis van zijn plannen om zijn zoontje terug te krijgen. Deze achtergrond maakt dat je tijdens het lezen begrip voor Brogan krijgt, ondanks zijn gemaakte plannen.

Geheimen van mijn hart

De ontmoeting tussen Brogan en Lorena is redelijk stormachtig. En wanneer er tussen hen ongewild wat op bloeit heeft dat grote gevolgen. Niet alleen  voor Brogans plannen, maar ook voor Lorena’s toekomst. Ze komt namelijk op een boot, op zee, in grote problemen. Toch komen die problemen tijdens het lezen niet echt over. De gevoelens van Lorena zijn wat oppervlakkig beschreven, waardoor het verhaal een bepaalde diepgang mist. Het komt allemaal wat makkelijk over, niet helemaal realistisch.

Ditzelfde geldt ook voor de uiteindelijke afloop van het verhaal. Het blijft allemaal wat aan de oppervlakte, zelfs heftige teleurstellingen lijken nogal makkelijk verwerkt te worden en dat maakt het verhaal een beetje ‘flauw’. Tegelijkertijd is het einde van het verhaal niet helemaal voorspelbaar en dat maakt het, ondanks het gemis in diepgang, toch boeiend om verder te lezen.

Geheimen van mijn hart

Het geloof speelt een mooie rol in dit verhaal. De sterke kapitein voelt zich teleurgesteld in God en denkt het daarom allemaal zelf te moeten doen. Maar tegelijk is daar de familie Huntley, die juist door hun vertrouwen op God proberen het goede te doen voor de mensen om hen heen. Dat zorgt voor een paar mooie lessen die geleerd moeten worden.

Al met al is ‘Geheimen van mijn hart’ een redelijke roman, die wat betreft het boten- en zeedecor wel vergelijkbaar is met ‘Vervlogen dromen’ van MaryLu Tyndall. Helaas blijft het verhaal wat oppervlakkig en daardoor soms niet helemaal realistisch. Toch is het verhaal op zich wel boeiend en dat maakt dat dit boek een goede keus is wanneer je even op zoek bent naar een makkelijk, ontspannen verhaal.

Benieuwd naar ‘Geheimen van mijn hart’? Klik hier voor een leesfragment.

3

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Prize of my heart
Auteur: Lisa Norato
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2012
ISBN: 9789029720649
Verkrijgbaar als E-book
Bekijk op bol.com

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit bericht bevat Bol.com affiliate links. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 05/02/2015

    voor deze ga ik toch passen moet nog teveel lezen he dank u voor de leuke mail

  • Laat een reactie achter