Geknipt voor elkaar – Karen Witemeyer – *****

14/05/2015 | 1 reactie

Geknipt voor elkaarJericho ‘J.T’ Tucker wil niets te maken hebben met de nieuwe naaister in Coventry, Texas. Hij kent haar soort te goed – oppervlakkige vrouwen die meer waarde hechten aan mode dan aan ware schoonheid. Maar, uitgezonderd haar mooie kleren, past deze naaister helemaal niet in dat beeld.

Hannah Richards wordt in verwarring gebracht door de eigenaar van de stalhouderij. De man lacht nooit, en irriteert haar door zijn aanmatigende veronderstellingen en norse manieren, maar tegelijkertijd raakt hij haar hart door zijn vriendelijke en attente daden. Wie is Jericho Tucker nu echt?

Als Hannah besluit om Jericho’s zus te helpen een man voor zich te winnen, leidt dat tot gebeurtenissen die niemand had kunnen voorzien. Zullen Jericho en Hannah de kloof tussen hen beiden kunnen overbruggen?

Wanneer naaister Hannah van een klant een pand krijgt om een eigen winkel te beginnen, reist ze af naar Coventry in Texas. Direct bij haar aankomst ontmoet ze de aantrekkelijke, maar norse Jericho, niet wetend dat hij niets moet hebben van vrouwen die zich bezig houden met mooie kleding. Als door haar besluit om Jericho’s zus te helpen, haar wegen steeds weer met hem kruisen, komt ze steeds meer van hem onder de indruk. Maar het lijkt onmogelijk dat die gevoelens ergens toe gaan leiden..

geknipt voor elkaar

‘Geknipt voor elkaar’ neemt je mee naar een dorpje in Texas. Vanaf het eerste moment zie je het voor je: houten huisjes, stoffige straten, een klein stationnetje, rijtuigen met paarden ervoor en zongebruinde mensen. Het hele verhaal ademt de sfeer van een heel ander leven dan nu en het is de perfecte setting voor een fijn, romantisch verhaal. De gekozen omgeving is een mooie toevoeging, het maakt het verhaal af.

Het boek vertelt het verhaal van de lieve, opgewekte en zorgzame naaister Hannah. Ze is goed in haar werk en maakt en draagt prachtige japonnen. Doordat ze een eigen winkeltje begint, lees je uitgebreid over mooie stofjes, soepele werkjurken, feestelijke japonnen en vrouwelijke schoonheid. Maar ondanks al die aandacht voor de buitenkant, is Hannah zeker geen oppervlakkig personage en dat maakt het leuk om over haar te lezen.

geknipt voor elkaar

Het beroep van Hannah is een belangrijk onderdeel van het verhaal, omdat dat juist is waarom Jericho niets van haar wil weten. Maar omdat het verhaal ook vanuit zijn perspectief geschreven is, lees je over zijn strijd die hij hiervoor moet leveren, omdat Hannah langzaam maar zeker toch ook zijn hart veroverd. Die kant van het verhaal geeft zijn sympathieke, aantrekkelijke kant weer, waardoor het begrijpelijk is dat Hannah, ondanks zijn norse gedrag, toch voor hem valt.

En dat zorgt voor voldoende romantiek in het verhaal om bij weg te kunnen dromen. Maar de liefde speelt niet alleen tussen Jericho en Hannah, ook Jericho’s zus durft door de komst van Hannah van de liefde te dromen. Dat laatste zorgt voor voldoende afwisseling in het verhaal, waardoor je geboeid door wil blijven lezen.

geknipt voor elkaar

‘Geknipt voor elkaar’ is een fijn, spontaan en liefdevol verhaal. Het boek is vergelijkbaar met de andere boeken van de auteur, perfect om even mee te ontspannen en lekker weg te dromen. De 400 pagina’s geven heel wat uurtjes leesplezier en laten je uiteindelijk met een zucht het boek dichtslaan.

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: A Tailor-Made Bride
Auteur: Karen Witemeyer
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2011
ISBN: 9789077669464

Verzenden
User Review
5 (2 votes)

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Ann s 15/05/2015

    Inderdaad, een heel aangenaam boek!

  • Laat een reactie achter