Geliefd – Karen Kingsbury – ****

17/04/2014 | 0 reacties

GeliefdKaty Hart moet getuigen in een rechtszaak tegen de fan die haar heeft aangevallen. Wanneer ze achtervolgd wordt door opdringerige paparazzi, beseft ze dat een leven met Dayne in Hollywood niet voor haar is weggelegd, hoeveel ze ook van hem houdt.

Dayne Matthews worstelt met zijn verlangen om zijn broers en zussen te leren kennen. Een vriend uit zijn jeugd adviseert Dayne om een korte vakantie te nemen en een antwoord te vinden op de vraag wat voor hem het belangrijkste is in zijn leven: zijn carrière of zijn familie?

Ashley Blake geniet van haar jongste zoontje, maar blijft zoeken naar haar oudste broer die ze nog nooit heeft ontmoet. Waarom wil haar vader niets over hem vertellen?

Geliefd
‘Geliefd’ neemt je mee naar Los Angeles, waar eindelijk de rechtszaak plaats zal vinden tegen de fan die in deel 1 Dayne Matthews en Katy Hart aanviel. Omdat Katy moet getuigen tegen de vrouw, gaat ze naar Los Angeles en ontmoet daar Dayne weer. Door de tijd die ze samen doorbrengen, wordt hun band steeds hechter, totdat de paparazzi een te grote rol gaat spelen..

Ondertussen worstelt John Baxter met het feit dat hij de identiteit van zijn eerstgeboren zoon niet bekend mag en kan maken aan zijn andere kinderen. Vooral zijn dochter Ashley blijft hem er naar vragen en hij verlangt ernaar om zijn zoon met het gezin te verenigen. Maar ondanks dat John niets vertelt, doet Ashley een ontdekking die grote gevolgen zal hebben voor de hele familie Baxter..

Geliefd

Mijn mening
Het vierde boek in de serie over Dayne Matthews geeft je inzicht in een negatief aspect van het leven van een ster. Vooral in het begin van ‘Geliefd’ lees je veel over de altijd aanwezige paparazzi die Dayne en Katy constant achtervolgen om sensationele foto’s te maken voor de tabloids. Het zet je even stil bij de gedachte dat het leven van een ster zo mooi kan lijken, maar dat het vaak schijn is.

De rechtszaak tegen de gestoorde fan wordt redelijk uitgebreid beschreven, maar dat is zeker niet vervelend. Het is interessant om te lezen hoe de rechtszaak verloopt en het geeft je een kijkje in de rechtspraak in Amerika.

Geliefd

De gevoelens van de personages uit het boek worden weer uitgebreid en vol gevoel beschreven. Hierdoor voel je de tweestrijd van Katy, het verlangen van Dayne, de worsteling van John en de nieuwsgierigheid van Ashley. Al deze aspecten samen zorgen voor een roman vol emoties en menselijke gevoelens.

Doordat Katy een groot gedeelte van het verhaal in Los Angeles is voor de rechtszaak, lees je in ‘Geliefd’ niet zoveel over het Christelijke Kinder Theater. Wanneer Katy terugkomt is het al bijna tijd voor voor de opvoering van Narnia, die net zoals alle andere opvoeringen grote indruk maakt op het publiek. De gedeeltes over het Christelijke Kinder Theater tonen in dit boek vooral Katy’s worsteling met wat er in Los Angeles gebeurd is en haar onwaarschijnlijk lijkende dromen en hoop.

Geliefd

‘Geliefd’ neemt je al een redelijk eind mee in de ontknoping van het geheim van John Baxter. De uiteindelijke uitkomst van het verhaal over Dayne is wel te voorspellen, maar niet alles in dit boek verloopt zoals je van te voren verwacht.

Familie en het verlangen om bij een familie te horen staan in dit boek centraal. Dayne verlangt ernaar om opgenomen te worden in zijn biologische familie, maar zijn angst dat dan ook hun leven overvallen zal worden door de paparazzi, houdt hem nog altijd tegen om zich voor zijn familie open te stellen. Maar ook John Baxter en zijn dochter Ashley zouden graag de familie compleet willen maken.

Geliefd

Het geloof speelt een grote rol in ‘Geliefd’. Zoals altijd betrekt John Baxter God bij alles wat hij doet en bij elke keuze die hij moet maken. Katy heeft God in dit verhaal vooral nodig om door te kunnen gaan, ondanks de moeilijkheden waar ze tegenaan loopt. En Dayne groeit in zijn geloof. Hij ontdekt steeds meer dat God zijn leven wil vullen.

‘Geliefd’ is een fijn verhaal om te lezen. Doordat het al deel vier in de serie is, wil je graag weten hoe het afloopt en blijf je dus doorlezen. Je moet in dit boek geen spannende gebeurtenissen verwachten, het is een echte Karen Kingsbury-roman, waar vooral menselijke gevoelens centraal staan.

Aantal sterren **** / € 19,95 / Originele titel: Family  / Uitgeverij Voorhoeve

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter