Het geluk van gewone dagen – Ann Howard Creel – ****

05/03/2018 | 4 reacties

het geluk van gewone dagen Denver, 1944. Als Livvy Dunne onbedoeld zwanger wordt van een soldaat, dwingen haar ouders haar te trouwen met een boer op het platteland van Colorado. Ver van haar familie en overmand door eenzaamheid probeert Livvy een nieuw leven op te bouwen. Ze vindt steun bij twee Japans-Amerikaanse zussen die dichtbij in een interneringskamp verblijven. Maar als Rose en Lorelei haar vertrouwen schenden, begint ze te begrijpen wat vertrouwen en liefde werkelijk voor haar betekenen.

In Het geluk van gewone dagen word je meegenomen in het leven van Livvy Dunne, die door een onbedoelde zwangerschap gedwongen wordt te trouwen met een boer. Ze een jonge vrouw die houdt van geschiedenis en intellectuele uitdaging. Het is voor haar dan ook een hele beproeving als ze op het platteland van Colorado terecht komt, bij een man die ze helemaal niet kent.

Het verhaal beschrijft vanuit een makkelijk leesbaar ik-perspectief de kennismaking tussen Livvy en de rustige, hardwerkende Ray Singleton en hoe de situatie zich verder ontwikkelt. Want dat het nog niet zo makkelijk is om samen te leven met iemand die je helemaal niet kent, ontdekken beiden al snel. Je leest dan ook over hun  gesprekken, conflicten en uiteindelijk voorzichtige toenadering.

het geluk van gewone dagen

Maar naast dat Livvy moet wennen aan Ray, moet ze ook haar draai zien te vinden in haar nieuwe plattelandsleven. Je leeft met haar mee als ze zich probeert te vermaken op de boerderij, zich verveelt en een nieuwe invulling voor haar leven zoekt. Als ze op een dag in het veld de twee Japans-Amerikaanse zussen Rose en Lorelei ontmoet, is dat het begin van iets nieuws.

Door deze ontmoeting en de hechte band die tussen de vrouwen ontstaat, lees je meer over de aanwezigheid van interneringskampen en gebeurtenissen in Amerika ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Dat geeft het verhaal een interessante wending en diepgang. Daarnaast brengt het contact Livvy ook nieuwe inzichten en wordt Het geluk van gewone dagen hierdoor een hoopvol verhaal dat warmte geeft. Een fijn verhaal over het gewone leven.

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: The Magic of Ordinary Days
Auteur: Ann Howard Creel
Uitgeverij: Mozaiek
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789023950776
het geluk van gewone dagen

Dit boek heb ik digitaal ontvangen van uitgeverij Mozaïek.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Beantwoorden Ann s 05/03/2018

  Een mooi boek denk ik! Groetjes ann

 • Beantwoorden Annette 05/03/2018

  Inderdaad een heel mooi boek!
  Ik ben het nog aan het lezen.

 • Beantwoorden Catharina 05/03/2018

  Gaat op mijn verlanglijstje! Bedankt weer voor de recensie!

 • Beantwoorden Lisa 20/03/2018

  Ik heb jaren geleden de film gezien, inmiddels meerdere keren gekeken, want die vond ik erg mooi. De personages vond ik goed neergezet.
  Het boek was qua verhaallijn soms best anders en wat langzamer dan de film, maar ik vond het leuk om beide te zien/lezen!

 • Laat een reactie achter