Gemaskeerde liefde – Carol Cox – ****

17/11/2014 | 3 reacties

Gemaskeerde liefdeKan ze de misdaad oplossen voordat ze haar ware identiteit ontdekken?

Werkloos en berooid van haar laatste geld, hoort Ellie Moore over een baan bij het Pinkerton Detective Agentschap. Ze gelooft dat dit een uitgelezen kans is om haar acteertalent en -kleding te kunnen inzetten. Aarzelend gaat het agentschap akkoord om haar een opdracht te geven, om zichzelf te bewijzen.
Vermomd als Lavinia Stewart, een weduwe van middelbare leeftijd, reist Ellie naar Arizona om aan de uitdaging te beginnen. Als het water haar tot aan de lippen stijgt, transformeert ze zichzelf tot de dartele Jessie Monroe. Haar opgewekte persoonlijkheid brengt mensen tot praten.
Mijneigenaar Steven Pierce dreigt financieel ten onder te gaan als hij er niet achter komt wie hem van zijn zilver berooft. Zelfs in zijn stoutste dromen had hij nooit verwacht hulp te krijgen van een grijsharige weduwe… of verliefd te worden op haar knappe nichtje.
Dan brengen de zilverdieven Lavinia en Jessie in het nauw. Ellie’s veiligheid staat op het spel, welke rol ze ook speelt. Moet ze haar rol als detective opgeven en haar ware identiteit prijsgeven? Hoe zal Steven reageren als hij zich realiseert dat de vrouw waarop hij in verliefd is, in werkelijkheid niet bestaat?

‘Gemaskeerde liefde’ neemt je eerst mee naar Chicago, 1881, waar Ellie Moore in een theater werkt als persoonlijke kledingadviseuse van een grote actrice. Ondanks dat ze van haar werk houdt, zou ze het allerliefst zelf op het toneel willen staan. Maar deze droom wordt abrupt verstoord als Ellie onverwacht ontslagen wordt. Plotseling staat ze op straat, zonder werk en zonder onderdak. Wanneer Ellie hoort over een baan bij detectivebureau Pinkerton aarzelt ze dan ook geen moment om haar diensten aan te bieden. Ze is er stellig van overtuigd dat ze met haar acteertalent de perfecte kandidaat is voor de grote opdracht die het detectivebureau gekregen heeft.

Gemaskeerde liefde

Al in de eerste paar hoofdstukken over Ellie blijkt wat voor persoon ze is. Namelijk een parmantige, ietwat naïeve, talentvolle vrolijke jonge vrouw met een groot doorzettingsvermogen. Ze is een fijn personage om over te lezen en ze brengt een positieve sfeer in het verhaal. Haar eigenschappen worden in het verhaal op de proef gesteld en het is leuk om te lezen hoe Ellie hier mee om gaat.

Ellie kiest er voor om vermomt als verschillende personages haar onderzoek voor het detectivebureau te verrichten. Hierdoor moet ze twee rollen spelen en mag hierbij geen enkele fout maken. Het is boeiend en soms ook humoristisch hoe Ellie hier mee om gaat. Doordat je als lezer weet dat het Ellie is die de rollen speelt van weduwe Lavinia Stewart en haar nichtje Jessie Monroe, geeft het tijdens het lezen ook een soort van prettige spanning, omdat je niet wilt dat Ellie fouten maakt tijdens het spelen van die rollen.

Gemaskeerde liefde

In het verhaal maak je ook kennis met Steven Pierce, de sympathieke mijneigenaar die samen met anderen de hulp van detectivebureau Pinkerton heeft ingehuurd. Het verloop van zijn ontmoetingen met Lavinia en Jessie zijn redelijk voorspelbaar. En ondanks dat Steven een belangrijk personage is in het verhaal, blijft hij toch wat op de achtergrond. Zijn verliefdheid op ‘Jessie’ komt daardoor ook maar heel geleidelijk naar voren. De relatie tussen ‘Jessie’ en Steven is een mooie toevoeging aan het verhaal wat toch voornamelijk draait om Ellie en de uitvoering van haar onderzoek.

Het verloop van het onderzoek, het spelen van de rollen, de ontmoetingen die Ellie heeft en de dingen die ze ontdekt, maken het verhaal boeiend. Omdat je wil weten hoe alles afloopt, blijf je steeds meer doorlezen en heb je het boek met ruim 300 pagina’s binnen de kortste keren uit.

Gemaskeerde liefde

Wel is ‘Gemaskeerde liefde’ een roman waarin onderwerpen niet ver uitgediept worden. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van de relatie tussen Steven en ‘Jessie’, de verwarde gevoelens van Ellie door het constant rollen moeten spelen en de ontknoping van het verhaal. Hierin blijft het verhaal wat oppervlakkig. Maar dit zorgt er wel voor dat ‘Gemaskeerde liefde’ een luchtige roman is om te lezen.

Als je op zoek bent naar een boeiende roman met een mix van romantiek, humor en raadsels, is ‘Gemaskeerde liefde’ een goede keus. Dit boek werkt prima voor een ontspannen avondje.

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Love in Disguise
Auteur: Carol Cox
Uitgeverij: Het Zoeklicht
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789064511912
‘Gemaskeerde liefde’ voor € 19,95 bij Bol.com

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit bericht bevat een Bol.com affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden mylemans marleen 18/11/2014

  ben veel ziek ,heb zoals je weet nog heel veel boeken dank zij jou gekocht ben blij met al je mail heb op moment veel ,zorgen zodat ik maar twee uurtjes per dag kan lezen ,maar deze interreseert mij wel ,denk dat ik hem ga bestellen dank voor de mail

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 18/11/2014

   Wat vervelend. Fijn dat je nog wel wat kan lezen!

 • Beantwoorden mylemans marleen 19/11/2014

  deze had ik al wist dat zelfs niet meer zoveel had ik er ineens besteld

 • Laat een reactie achter