Gevonden – Karen Kingsbury – ****

10/04/2014 | 1 reactie

gevondenJohn Baxter gaat op zoek naar zijn oudste zoon, zoals zijn vrouw voor haar overlijden aan hem vroeg. Hij hoopt hem voor de volgende Baxter-reünie te vinden. Maar dan doet John een schokkende ontdekking. Moet koste wat het kost de waarheid aan het licht komen of is het beter dat hij dit geheim zijn leven lang bewaard?

Dayne Matthews krijgt slecht nieuws en hij gaat twijfelen aan alles wat hij gelooft. Gelukkig vindt hij steun en goede raad bij Katy Hart, die hij nog steeds niet uit zijn hoofd kan zetten. Vindt hij de moed om de toekomst onder ogen te zien?

Intussen dreigt de reünie van de Baxters overschaduwd te worden door een tornado. De situatie wordt nog ernstiger als de acht maanden zwangere Ashley de eerste weeën krijgt.

Gevonden
Het verhaal begint met het afleggen van een getuigenverklaring door Dayne en Katy over de situatie uit deel 1 van de serie en dus ontmoet Dayne Katy weer. Direct komen alle gevoelens bij beiden weer naar boven, maar terwijl beiden dat ervaren krijgt Dayne een schokkend bericht te horen. Wanneer hij dit nieuws vertelt aan Katy, lijkt voor hen beiden de toekomst duidelijk.

In dit boek speelt John Baxter en de zoektocht naar zijn zoon een grote rol. De titel ‘Gevonden’ zegt het al, hij ontdekt wie zijn zoon is. Maar juist dát kan hij vanwege de omstandigheden niet delen met zijn kinderen. Zou er ooit een mogelijkheid komen om zijn oudste zoon te ontmoeten, of moet het voor altijd zijn geheim blijven?

De acht maanden zwangere Ashley is de enige van de kinderen die op de hoogte is van het bestaan van de oudste zoon. Nauwgezet houd ze de zoektocht van haar vader in de gaten. Maar dat moet  ze op een bepaald moment, temidden van de chaos van natuurgeweld, loslaten, omdat haar tweede kindje zich te vroeg meldt..

gevonden

Mijn mening
Zoals ook het vorige boek is ‘Gevonden’ eigenlijk niet los te lezen van de voorgaande delen. Dit boek is de middelste in de serie en bevat een bepaalde ontknoping doordat John Baxter ontdekt wie zijn zoon is. John en zijn kinderen, de familie Baxter, spelen in ‘Gevonden’ een grote rol, meer dan in de voorgaande boeken. Daarom is het leuk als je voordat je aan deze serie begint, eerst de serie over de familie Baxter zelf gelezen hebt. Want daardoor ken je de personages al en dat voegt wel wat toe aan ‘Gevonden’.

Net zoals bij de twee voorgaande boeken zijn de grote lijnen van het verhaal voorspelbaar. Maar door bepaalde gebeurtenissen in ‘Gevonden’ is dat in dit boek wel wat minder. Tijdens het lezen kan het verhaal nog alle kanten op en dat zorgt ervoor dat je steeds door blijft lezen.

gevonden

De tornado in dit boek is een mooie toevoeging aan het verhaal. Een tornado kan veel verwoesten, veranderen en op de kop zetten, wat in dit verhaal ook gebeurt.

In ‘Gevonden’ komt het Christelijke Kinder Theater niet echt aan de orde, maar Katy Hart komt daarentegen op een leuke manier terug in het verhaal. De boeken van Karen Kingsbury zijn over het algemeen vol van gevoel, emotie, problemen, geloof en liefde. Maar in dit boek laat de auteur ook een beetje humor naar voren komen, wanneer beschreven wordt dat Katy op date gaat. Dat is een verfrissende toevoeging aan het verhaal.

De titels van de boeken in deze serie zijn goed gekozen. Ook de titel ‘Gevonden’ past weer bij verschillende verhaallijnen in het boek.

gevonden

Zoals we gewend zijn van Karen Kingsbury, speelt het geloof altijd een rol in haar boeken. Soms op de achtergrond, maar meestal neemt het geloof een centrale plaats in het verhaal in. En zo ook in ‘Gevonden’. Het geloof in God en het vertrouwen op Hem komt bij verschillende personen in verschillende omstandigheden erg mooi naar voren. Het laat heel duidelijk zien dat God een God van wonderen is.

Qua originaliteit vind ik dit boek tot nu toe de beste van de serie over Dayne Matthews. Het verhaal is nog wel wat voorspelbaar, maar toch veel minder dan in de eerste twee boeken. En doordat in ‘Gevonden ‘  een bepaalde ontknoping van een verhaallijn plaatsvindt, wil je graag verder lezen in de volgende delen van de serie..

Van dit boek is een leesfragment van de eerste 16 pagina’s beschikbaar. Klik hier om dat te lezen.

Aantal sterren **** / € 19,99 / Originele titel: Found  / Uitgeverij Voorhoeve

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Celine 09/07/2015

    ik hou egt van deze serie, het is een verhaal wat alle kanten op kan zodat je niet weet wat het einde brengt,
    wie zou denken als je deel 1 & 2 leest dat er dan NOG een broer is..
    groet,
    Celine

  • Laat een reactie achter