Haar grote dag – Denise Hunter – ****

17/12/2015 | 3 reacties

haar grote dagKate – oftewel dr. Kate, dé relatietherapeut – is klaar voor haar trouwdag. De locatie is prachtig, de media komen, haar boek wordt gelanceerd en de bruidegom is de ware. Totdat hij op de ochtend van de bruiloft belt met de mededeling dat hij niet komt.

Kate hangt na dit telefoontje verbouwereerd op. Ze staat bij het trouwkoepeltje en Lucas, die het gemaakt heeft, vraagt wat er aan de hand is. Omdat de geheime identiteit van de bruidegom een van de redenen was voor de media om naar de bruiloft te komen, stelt Lucas voor dat híj met haar trouwt. Kate is te radeloos om iets beters te bedenken en stemt ermee in. Ze spreken af dat ze een jaar getrouwd blijven, om daarna weer uit elkaar te gaan. Dat rationele besluit blijkt echter in geen enkel opzicht gemakkelijk.

Kate’s carrière dreigt in te storten wanneer haar bruidegom haar op hun bruiloft laat zitten. Wanneer Lucas, een goede bekende van haar, aanbiedt om voor een jaar met haar te trouwen, ziet ze geen andere opties en gaat ze akkoord met het plan. Kate’s carrière lijkt te zijn veiliggesteld, maar ze hadden vooraf niet kunnen vermoeden hoe ingewikkeld hun situatie zou worden..

haar grote dag

Liefde is de rode draad door het verhaal van Haar grote dag. Als relatie-therapeut en auteur van een boek over het vinden van de ware lijkt Kate een expert te zijn op het gebied van de liefde. Kate houdt van haar werk, is doelgericht en leeft enorm planmatig. Het is boeiend om te lezen hoe ze omgaat met crisissen en hoe ze in alles een tegenpool is van Lucas, de man die de plaats van haar bruidegom inneemt.

Want Lucas is juist een vrijbuiter, die het leven neemt zoals het komt, zonder al te veel te plannen. Maar daarnaast is hij een sympathieke, stoere en liefdevolle man, die zich met heel zijn hart in wil zetten voor het geluk van Kate. Juist die grote tegenstellingen tussen hen brengen afwisseling in het verhaal en zorgen ervoor dat het boeiend genoeg blijft om door te lezen.

haar grote dag

Het verhaal verloopt grotendeels zoals de covertekst van te voren al doet vermoeden. Twee heel verschillende mensen, een huwelijk voor een jaar, gesloten op rationele basis, dat kan niet anders dan ingewikkelde situaties opleveren. En wanneer die situaties zich voordoen, word je meegenomen in verstandige beslissingen, afstand, hartstocht en romantiek wat het verhaal compleet en tegelijkertijd het einde ietwat onwaarschijnlijk maken.

Net als een aantal andere boeken van Denise Hunter, speelt ook dit verhaal zich af in een pittoresk stadje, ditmaal op het eiland Nantucket. Door de beschrijvingen van het stadje, de zee en Lucas’ huisje aan het strand, krijgt het verhaal een lichte, warme sfeer wat het uitlezen van het boek aangenaam maakt.

haar grote dag

Haar grote dag is een boek wat perfect past bij Denise Hunters andere boeken. Het verhaal heeft een diepere laag, die weggestopte gebeurtenissen en gevoelens naar boven brengt. Dat geeft het luchtige verhaal wat meer inhoud, waardoor het in combinatie met de tegengestelde personages en fijne sfeer tot een prima boek om te lezen is.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: The Convenient Groom
Auteur: Denise Hunter
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2011
ISBN: 9789059775756

Verzenden
User Review
5 (1 vote)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Beantwoorden Ann s 17/12/2015

    Ik heb dit boek gelezen en vond het erg goed, heel ontspannend, ik heb ervan genoten!

  • Beantwoorden Ann s 17/12/2015

    Hartsgeheim vond ik wel nog beter en drijfhout heb ik hier op ebook om nog te lezen.

  • Beantwoorden mylemans marleen 17/12/2015

    ziet er goed uit veel liefs ga nog zien wil alles kopen ha ha

  • Laat een reactie achter