Uit het hart – Karen Kingsbury – ***

17/10/2016 | 1 reactie

uit het hartBailey brengt steeds meer tijd door met acteur Brandon Paul. Ze struinen ’s avonds samen door New York en voeren diepe gesprekken in zijn villa aan de westkust. Als Cody dan ook nog eens een lange tijd niets van zich laat horen, vraagt Bailey zich af of hun relatie nu voorgoed voorbij is. Ondertussen oogst Cody succes met zijn rugbyteam, dat nu zelfs landelijke aandacht weet te trekken. Zijn eigen aandacht gaat uit naar iemand die hem beter lijkt te begrijpen dan wie dan ook.

Toch blijft zowel Bailey als Cody verlangen naar de tijd die ze samen hadden. Zullen ze een weg terug naar elkaar vinden voor het eerst in meer dan een jaar? En zal dat genoeg zijn om hun liefde te laten opbloeien?

Uit het hart is het derde deel in de serie over Bailey Flanigan, bekend uit de serie over de familie Baxter en alle series die daarop volgden. In veel van die boeken van Karen Kingsbury speelde Bailey een kleine bijrol en leerde je haar al een beetje kennen. Maar in deze serie die draait om haarzelf, leer je haar beter kennen als een sympathieke, getalenteerde en gelovige, jonge vrouw met een hart voor anderen.

uit het hart

In dit deel, Uit het hart, speelt Bailey met veel plezier in voorstellingen op Broadway, de plek waar ze zich thuis voelt en haar talenten kan laten zien. Je leest hierdoor het een en ander over het werk wat bij zo’n voorstelling komt kijken, hoewel de nadruk in dit boek ligt op de relaties die Bailey heeft gehad en nu aangaat. En dat laatste is ook hetgene wat het verhaal interessant maakt.

Twee personen die hierbij belangrijk zijn, zijn Bailey’s vroegere liefde Cody Coleman en de man die nu haar hart aan het veroveren is, acteur Brandon Paul. Doordat beide mannen enorm van elkaar verschillen, is het boeiend om te lezen wat dat met Bailey doet. Wanneer je de vorige boeken gelezen hebt, is Cody al een bekende en voel je met Bailey mee wanneer hun gedeelde verleden weer naar voren komt. Tegelijkertijd zet Brandon alles op alles om zijn liefde aan Bailey duidelijk te maken, waardoor je hem een relatie met Bailey ook wel gunt.

uit het hart

Maar in tegenstelling tot Cody, zijn er in dit boek geen negatieve kanten aan Brandon te ontdekken, wat hem bijna te perfect maakt. Hij doet het geweldig in zijn werk als acteur, is charmant, zorgzaam en romantisch. Dit lijkt hem echt Bailey’s droomprins te maken, maar het maakt tegelijkertijd het verhaal wat onecht. Cody’s gedachten, problemen en de ontwikkelingen in zijn leven zijn daar wel een goede tegenhanger van, omdat daaruit meer het echte leven blijkt.

Al met al is Uit het hart overduidelijk een boek van Karen Kingsbury en past het prima in het rijtje bij de andere romans die van haar hand verschenen zijn. Geloof, liefde, een kijkje in het leven van acteurs en veel perfectie zijn ingrediënten die ook in deze roman weer naar voren komen. Hierdoor staat het verhaal wat ver van je af, maar is het tegelijkertijd ook boeiend om te lezen hoe Bailey met dit alles omgaat. Wanneer je nieuwsgierig bent naar het verloop van Bailey’s leven en nog geen genoeg kan krijgen van de boeken over de Baxters en alle anderen, is het leuk om ook dit boek te lezen.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: Longing
Auteur: Karen Kingsbury
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029724739
uit het hart

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van Kameel.nl.

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 17/10/2016

    heel mooi boek weer ,vermoed ik ,dank en veel liefs

  • Laat een reactie achter