Hartsgeheim – Denise Hunter – *****

11/06/2015 | 1 reactie

hartsgeheimJade McKinley keerde Chapel Springs de rug toe met het idee het stadje voorgoed achter zich te laten. Maar nu, zwanger en eenzaam, heeft ze geen andere keus dan terug te keren. Ze klopt aan bij Daniël Dawson, een vriend van de familie, die altijd als een broer voor haar is geweest en vraagt of hij haar wil helpen aan een man te komen. Met tegenzin regelt Daniël een paar dates voor Jade, terwijl hij worstelt met zijn eigen gevoelens voor haar die alleen maar sterker zijn geworden sinds ze Chapel Springs verliet. Maar dan oppert Jade om een verstandshuwelijk met hem te sluiten. Komt zijn droom eindelijk uit of is dit zijn ergste nachtmerrie?

Als Jade McKinley een jaar na haar vertrek uit het stadje Chapel Springs terugkeert, is haar leven voorgoed veranderd. Ze is zwanger, heeft geen baan en moet haar familie en goede vriend Daniël Dawson om hulp vragen. Ze vraagt Daniël zelfs of hij haar aan een man wil helpen, niet wetend dat hij al jaren verliefd op haar is. Wanneer de dates op niets uitlopen, vraagt Jade hem om met haar een verstandshuwelijk te sluiten. Dit brengt de vervulling van zijn droom binnen handbereik, maar niet op de manier waar hij altijd op hoopte..

hartsgeheim

‘Hartsgeheim’ is het vervolg op ‘Blootsvoets‘ en speelt zich opnieuw af in het kleine stadje Chapel Springs. In ‘Blootsvoets’, waarin het draaide om Jade’s oudere zus Madison, maakte je op de achtergrond al kennis met Jade. Op dat moment woonde ze nog in Chicago, maar nu komt ze terug naar het stadje waar ze alles achterliet. Het verhaal begint met een proloog, waaruit de reden van haar terugkeer blijkt. Vervolgens gaat het verhaal verder op het moment dat ze bij Daniël aanklopt voor hulp.

In korte tijd maak je opnieuw kennis met mensen die ook in het vorige boek een grote rol speelden. Jade’s ouders, Madison en haar verloofde Beckett, haar andere broers en zussen en Daniël. Al deze personages zijn hartveroverend en in combinatie met de prachtige omgeving, het pittoreske dorpje gelegen aan de rivier, de kleine jachthaven en het gezellige koffiehuis, is de sfeer in het boek warm en liefdevol.

hartsgeheim

De fijne personages maken het verhaal compleet. Jade is een mooie, jonge vrouw met een sterke persoonlijkheid. Je wordt uitgebreid meegenomen in haar gedachten, gevoelens en emoties, waardoor je helemaal met haar meeleeft. De andere personage die een grote rol speelt in het verhaal, is de vriend van de familie McKinley, Daniël Dawson. Hij een knappe, sympathieke man, die met alle liefde en zorgzaamheid voor Jade klaarstaat.

Doordat voor de lezer vanaf het begin duidelijk is dat Daniël al jaren van Jade houdt, hangt er ook al vanaf het begin een waas van romantiek. Je leest over zijn gedachten en gevoelens, die Jade aardig op de proef stelt door hem te vragen dates voor haar te regelen. En wanneer ze hem uiteindelijk vraagt een verstandshuwelijk met haar te sluiten, zit er zoveel liefde, spanning en romantiek in het verhaal dat je er helemaal in meegenomen wordt.

hartsgeheim

Dat maakt ook dat het boek van het begin tot het einde boeit, ondanks dat het verhaal redelijk te voorspellen is. De verhaallijn is vlot, maar met voldoende details, waardoor het verhaal en de personages echt tot leven komen. ‘Hartsgeheim’ is een warm verhaal over familie, liefde en aantrekkingskracht. Het is een boek om in één adem uit te lezen!

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Dancing with Fireflies
Auteur: Denise Hunter
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029723657

Verzenden
User Review
5 (1 vote)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Ann s 11/06/2015

    deze heb ik gelezen, een zalig boek, ook een ander boek van dezelfde schrijfster is hiermee sterk vergelijkbarar : haar grote dag, dat is ook een heel aangenaam boek!
    Lezen dus zou ik zeggen, mij viel hij in ieder geval heel goed mee!

  • Laat een reactie achter