Het geheim van Pembrooke Park – Julie Klassen – *****

29/01/2015 | 8 reacties

Het geheim van Pembrooke Park

Omdat mijn blog 1 jaar bestaat mag ik, in samenwerking met Uitgeverij Kok, één exemplaar van ‘Het geheim van Pembrooke Park’ weggeven! Doe jij via Facebook, al mee met deze winactie?

Abigail Foster heeft alle hoop verloren. De man van wie ze houdt, kiest voor haar zusje. En alsof dat nog niet genoeg is, raakt haar familie hun huis in Londen kwijt als gevolg van financiële problemen. Maar dan doet een ver familielid een genereus aanbod: de Fosters mogen zijn leegstaande huis betrekken.

Eenmaal in Pembrooke Park treft de familie een vreemd tafereel aan. Het lijkt erop dat de vorige bewoners halsoverkop zijn vertrokken. De theekopjes bevatten sporen van opgedroogde thee en in de kasten hangen door motten aangevreten kleding. Nog vreemder is de waarschuwing van de plaatselijke predikant: pas op voor indringers die op zoek zijn naar de vermeende schat in Pembrooke Park.

In de hoop de financiële situatie van haar familie te verbeteren, gaat Abigail zelf op zoek naar de schat. De anonieme brieven met aanwijzingen die ze vanaf dat moment ontvangt, leiden echter alleen maar tot meer geheimen.

Al een tijdje werd er uitgekeken naar het nieuwste boek van Julie Klassen. Haar dikste boek tot nu toe, een verhaal over raadsels, een verlaten landhuis, liefde en vol mysterieuze elementen. Abigail Foster maakt het allemaal mee, wanneer haar familie wegens geldproblemen hun huis in Londen moet verkopen. Als praktisch ingestelde, oudste dochter reist ze in eerste instantie alleen af naar het verlaten Pembrooke Park om alles in orde te laten maken voor de rest van de familie. Haar aankomst daar is het startpunt voor intrigerende gebeurtenissen.

Het geheim van Pembrooke Park

Intrigerende gebeurtenissen, daar zit het verhaal vol mee. Meer dan in haar andere boeken heeft de auteur mysterieuze elementen verwerkt in dit verhaal. Een leegstaand huis, een verborgen kamer, anonieme brieven, een schatzoeker en een raadselachtig figuur in een donkere mantel brengen spanning in het verhaal en maken dat het niet zomaar een luchtige roman is. Er hangt een sfeer van geheimzinnigheid waar je tijdens het lezen in wordt meegenomen.

Het is een boeiend, meeslepend verhaal, wat je vanaf het eerste moment niet meer los laat. De bijna 500 pagina’s onthullen heel langzaam het verhaal, zodat je steeds door wil blijven lezen om de verborgen geheimen te ontdekken. Sterk in dit verhaal is dat je niet tot het einde van het boek hoeft te wachten voordat je het verhaal achter Pembrooke Park ontdekt. Natuurlijk vallen op het einde pas alle puzzelstukjes op z’n plaats, maar in de loop van het verhaal lees je er stukje bij beetje meer over en dat houdt het echt boeiend.

Het geheim van Pembrooke Park

De hoofdpersoon Abigail is een fijn personage om over te lezen. Ze komt over als een doorzetter, een zorgzame, nieuwsgierige en vriendelijke jonge vrouw. Wanneer je leest hoe ze in eerste instantie alleen het landhuis betrekt, waar ze ’s nachts allerlei spookachtige geluiden hoort en er vreemde dingen gebeuren, leef je met haar mee. Tegelijkertijd wil je met haar de geheimen ontdekken en is het boeiend om te zien hoe ze daarnaar op zoek gaat. Ook de dominee, William Chapman is een sympathiek persoon en zijn aanwezigheid op het landgoed brengt fijne romantiek in het verhaal.

Het geheim van Pembrooke Park

Het hele verhaal ademt de typische Engelse sfeer uit de 19e eeuw. Grote landhuizen met bedienend personeel, reizen per koets, diners, bals, mannen met kniebroeken en vrouwen in mousseline jurken vormen een mooi decor voor dit verhaal. Julie Klassen wordt wel de koningin van de Regency-verhalen genoemd en met dit boek doet ze die naam absoluut eer aan.

Bijzonder is dat het voelt alsof alles in het verhaal klopt. Van de typisch Engelse, mysterieuze sfeer en de beschrijving van het landhuis, tot de ontwikkelingen tussen Abigail en William, de zoektocht naar de schat en de geheimen die langzaam naar boven komen. Het zijn allemaal perfecte ingrediënten voor een meeslepend verhaal.

Men zegt dat dit het beste boek van de auteur tot nu toe is, en daar ben ik het zeker mee eens. ‘Het geheim van Pembrooke Park’ is absoluut de moeite waard om te lezen als je houdt van historische romans. Een intrigerende sfeer, meeslepende elementen, sympathieke personages en fijne romantiek maken dat je, eenmaal eraan begonnen, het boek niet meer weg kan leggen.

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: The secret of Pembrooke Park
Auteur: Julie Klassen
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029723633
Bekijk op bol.com

Verzenden
User Review
2.67 (3 votes)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Beantwoorden mylemans marleen 29/01/2015

  ga hem een van de dagen afhalen is binnen belde ze me ziet er spannend uit he bedankt weer voor de leuke mail ook laatste deel van rowena breng ik mee was ook binnen leuk he

 • Beantwoorden Wendie 30/01/2015

  Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt met deze recensie. Nu maar hopen dat deze snel bij mij in de biep te lenen is, maar kan ik zolang wachten…. Ff afwachten misschien win ik het boek wel en anders dan toch maar kopen.

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 30/01/2015

   Haha, dit boek is wel een mooie aanwinst voor je boekenkast hoor! ;)

 • Beantwoorden Mieke Schepens 30/01/2015

  Mooie recensie!

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 30/01/2015

   Dankjewel!

 • Beantwoorden Margreet Slootweg 05/02/2015

  Hai Leanne,

  Ook met deze actie wil ik graag meedoen. Ik hoop dat ik hem win. De recensie heeft me erg nieuwsgierig gemaakt ;D

  groetjes,

  Margreet Slootweg

 • Beantwoorden Joor 26/01/2016

  Een fantastisch boek! Echt een aanrader!

 • Beantwoorden els 19/10/2016

  Ik ben benieuwd naar het boek!

 • Laat een reactie achter