Het meisje dat God ontmoette – Christy Beam – *****

09/11/2015 | 1 reactie

Het meisje dat God ontmoetteHet leven van Annabel Beam is een aaneenschakeling van medische onderzoeken en ziekenhuisopnames. Ze heeft een ongeneeslijke aandoening, waardoor ze nooit een normaal leven zal kunnen leiden. Als Annabel op een dag aan het spelen is, valt ze voorover in een metershoge, holle boom. Menselijk gezien zou ze dit niet kunnen overleven, maar ze wordt zonder een schrammetje gered. Terwijl reddingswerkers alles op alles zetten om haar te bevrijden uit haar benarde positie, is Annabel een moment in de hemel en ontmoet ze God. Na haar redding en ontslag uit het ziekenhuis blijkt Annabel op onverklaarbare wijze genezen van haar ziekte. 

In Het meisje dat God ontmoette vertelt Christy Beam het verhaal van haar dochter Annabel. Hoewel het leven van het gezin Beam al jaren druk en vol zorgen is door de ongeneeslijke aandoening waaraan Annabel lijdt, bereiken de zorgen hun toppunt als Annabel op een dag meters naar beneden valt in een holle boom. Groot is de verwondering als na haar redding blijkt dat ze er geen schrammetje door heeft opgelopen. Maar de verwondering wordt nog groter als Annabel, die ten tijde van haar redding uit de boom een moment in de hemel is, ook genezen blijkt te zijn van haar aandoening.

Het meisje dat God ontmoette

Het meisje dat God ontmoette is zo’n boek wat je gelezen wil hebben, alleen al door de vele aandacht die er rondom het verschijnen aan gegeven is. En ondanks dat het geen fictie is, is dit bijzondere verhaal een recensie waard. Want hoewel het vooraf een typisch Amerikaans wonderverhaal lijkt te zijn, word je vanaf het eerste moment gegrepen door het nuchter beschreven verhaal van het gezin Beam.

Het verhaal begint in het ziekenhuis, op het moment dat het wonder van Annabels genezing wordt vastgesteld. Vervolgens word je door middel van sprongen tussen het verleden en het heden meegenomen in het leven van Annabel, die al van jongs af aan lijdt aan een ernstige aandoening. Daarnaast wordt in die eerste hoofdstukken een sfeerbeeld geschetst van het zorgelijke, maar gelukkige leven van het gezin Beam, waardoor het verhaal nog meer gaat leven.

Het meisje dat God ontmoette

En dan gebeurd dat niet te voorspellen ongeluk, als Annabel voorover in een holle boom valt. Het verhaal van de reddingspogingen, de spoedrit naar het ziekenhuis en de uitslag zijn boeiend beschreven, waardoor je het als het ware voor je ogen ziet gebeuren. Maar vooral ook de periode na het ongeluk is bijzonder en wonderlijk om te lezen, als Annabel vertelt tijdens haar redding een moment in de hemel te zijn geweest én volledig genezen blijkt te zijn van haar aandoening.

In pakweg 200 bladzijden vertelt Christy Beam een waargebeurd en ongelooflijk verhaal. Tijdens het lezen word je aandacht gevangen gehouden door de boeiende schrijfstijl van de auteur, maar zeker ook door het wonder wat beschreven wordt. Het meisje dat God ontmoette neemt je mee van pijn naar genezing en brengt je tot in de hemel. En hoewel je het al wel wist, is dit boek er een bewijs van: wonderen bestaan echt.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Miracles of heaven
Auteur: Christy Beam
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789043525299

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden andreana 26/05/2020

    wow wqt een mooi boek zeg

  • Laat een reactie achter