Het najagen waard – Karen Witemeyer – ***** + Winactie #1

16/11/2015 | 3 reacties

– Winactie gesloten –Het najagen waard

Van 16 tot 21 november brengt Karen Witemeyer een bezoek aan Nederland en zal ze diverse boekhandels bezoeken. Klik hier voor een overzicht om te zien waar jij haar kan ontmoeten. In verband met dit bezoek is het deze week op Wereldvanboeken.nl de Karen Witemeyer Themaweek. Kom langs voor recensies en veel winacties!

Stone Hammond is de beste speurder van Texas. Hij komt nooit met lege handen thuis. Dus wanneer een rijke spoorweginvesteerder hem inhuurt om zijn ontvoerde kleindochter te vinden, neemt Stone de klus graag aan.

Charlotte Atherton, het voormalige hoofd van Sullivans Academie voor Uitzonderlijk Jong Talent, wil haar leerlingen tot elke prijs beschermen, vooral het weesmeisje dat aan haar zorgen is toevertrouwd. Charlotte heeft Lily’s moeder beloofd om het meisje bij haar gewetenloze grootvader vandaan te houden. En die belofte is haar heilig, zelfs nu ze wordt belaagd door een knappe premiejager met verrassend eerlijke ogen.

Wanneer de onderwijzeres papieren tevoorschijn haalt waaruit blijkt dat ze Lily’s wettige voogd is, gaat Stone twijfelen aan alles wat hem verteld is. Is miss Atherton misdadiger of slachtoffer?

Dan doemt er een nieuw gevaar op, waardoor Charlotte wel moet vertrouwen op de man die was gestuurd om haar te dwarsbomen. Vastbesloten om te beschermen wat hij uit elkaar had willen rukken, vindt Stone een doel dat werkelijk het najagen waard is…

Wanneer Stone Hammond Charlotte ontmoet, die Lily, de kleindochter van zijn opdrachtgever zou hebben ontvoerd, kan hij zich niet voorstellen dat zij een misdadiger is. En als ze kan aantonen de wettige voogd van het meisje te zijn, begint hij in te zien dat zijn opdracht niet zo makkelijk gaat zijn als hij tevoren dacht. Maar ook voor Charlotte maakt de komst van Stone alles ingewikkeld, vooral als blijkt dat ze hem zal moeten vertrouwen om Lily te kunnen blijven beschermen.

Het najagen waard

Het najagen waard is de negende roman die van Karen Witemeyer in Nederland verschenen is. En net als al die andere romans, speelt ook hierin een dappere, mooie vrouw de hoofdrol. Charlotte Atherton is een schooljuffrouw die drie kinderen onder haar hoede heeft, sinds de school waarop ze les gaf, gesloten is. Terwijl ze met alle liefde voor hen zorgt, zet ze alles op alles om hen te beschermen tegen het dreigende gevaar.

En dat gevaar komt heel dichtbij wanneer speurder Stone Hammond haar huis binnenkomt, op zoek naar een van de kinderen, Lily. Stone is een stoere, sympathieke en knappe man, die in de opsporing zijn sporen heeft verdiend. Ondanks de veelvuldige ontmoeting met de slechte kant van de maatschappij, is hij een oprechte en betrouwbare, maar onverschrokken man die nooit met lege handen thuiskomt. Maar als hij de charmante Charlotte ontmoet, raakt de doortastende retriever behoorlijk onder de indruk.

Het najagen waard

Als ook Charlotte de gevoelens die de breedgeschouderde Stone in haar oproept, niet meer kan ontkennen, ontbreekt het niet aan fijne romantiek in het verhaal. De tegenstelling tussen de vastbesloten Stone en de voorzichtige Charlotte is boeiend en het is interessant om te lezen hoe ze beiden op een heel eigen manier met hun gevoelens omgaan. Ook Charlottes angst om mannen te vertrouwen, die als een rode draad door het verhaal loopt, maakt de personages nog echter en levendiger.

Zoals in al Witemeyers romans ontbreekt in Het najagen waard ook het avontuur niet. Want de spanning loopt snel op als het gevaar voor Lily dichterbij komt en je meegenomen wordt in Charlotte en Stones pogingen haar te beschermen. Door dit alles heen is het geloof van beiden op een mooie manier verweven, wat het verhaal helemaal af maakt.

Het najagen waard

Het najagen waard is een meeslepend, romantisch en avontuurlijk verhaal wat je in een adem uitleest. Je raakt al snel gecharmeerd van de mooie personages die het verhaal tot leven brengen en de combinatie van avontuur, liefde en vertrouwen maakt het een roman die je, als je er eenmaal in begonnen bent, niet makkelijk meer weglegt. Dit nieuwste boek van Karen Witemeyer is voor de liefhebbers van fijne romans absoluut een aanrader.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: A Worthy Pursuit
Auteur: Karen Witemeyer
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789492234032

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Deze recensie en winactie zijn in samenwerking met uitgeverij Grace Publishing House.

Geplaatst in: *****, Recensies, Winacties | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Beantwoorden Ann s 16/11/2015

    Deze ga ik zeker kopen, ik heb alle boeken van haar gelezen en vond ze heel goed! Maar het zal nog even moeten wachten want ik heb nog een paar boeken die ik eerst moet lezen, groetjes ann.

  • Beantwoorden mylemans marleen 19/11/2015

    is in bestelling kijk ernaar uit marleentje weer veel liefs he

  • Beantwoorden Marleen 10/12/2015

    Vanmiddag dit boek gekocht en kben er gelijk in begonnen!

  • Laat een reactie achter