Huis van herinnering – Karen Kingsbury – ****

18/05/2015 | 1 reactie

huis van herinneringDe druk van hun beroemdheid weegt zwaar op Dayne en Katy Matthews als ze allebei aan verschillende filmprojecten meewerken. De tabloids staan vol met geruchten over hun relatieproblemen en speculeren zelfs over ontrouw. Wanneer de leugens een wig tussen hem en Katy proberen te drijven, beseft Dayne dat hun relatie op het randje van de afgrond balanceert. Maar is het niet al te laat?

John Baxter is er eindelijk klaar voor om een nieuwe stap te zetten in zijn relatie met Elaine. Die beslissing geeft hem een klein jaar om het Baxter-huis te verkopen en afscheid te nemen van de plek waar zulke mooie herinneringen liggen.

De familie Flanigan treurt om het verlies van het Christelijke KinderTheather. Tegelijkertijd heeft Bailey het moeilijk met het feit dat Cody zich aan de andere kant van de wereld bevindt.

In het leven wisselen vreugde en verdriet, liefde en zorgen elkaar af, ook bij de Baxters, Dayne en Katy, de Flanigans. Dayne en Katy zijn weken van elkaar gescheiden, als ze beiden in verschillende filmprojecten mee werken. En doordat de tabloids steeds weer vol staan met geruchten en verdachtmakingen, lijkt hun huwelijk er aan onder door te gaan. Ook John Baxter gaat verder, als hij het gevoel heeft klaar te zijn voor een nieuwe toekomst. En Bailey Flanigan probeert zich te redden zonder Cody, nu hij in het leger is gegaan.

huis van herinnering

‘Huis van herinnering’, het derde deel in de Samen Onderweg-serie, gaat verder waar het vorige deel geëindigd is. De nadruk ligt in dit verhaal op Dayne en Katy en je wordt opnieuw meegenomen in het bizarre leven op de filmset. Uit alles blijkt dat die wereld vol glitter en glamour ook een wereld vol eenzaamheid, wantrouwen, ontrouw en verdriet is. Wanneer je leest over de grote impact die dat alles heeft op het huwelijk van Dayne en Katy, weet je dat dat de realiteit is.

Die realiteit wordt, net zoals in de andere boeken over de Baxters en hun dierbaren, niet uit de weg gegaan. Want ook Luke en Reagan krijgen te maken met moeilijkheden, die heel menselijk en begrijpelijk zijn. Dat brengt het boek dichtbij en confronteert je met de werkelijkheid dat aan een relatie gewerkt moet worden. Want als dat niet meer gebeurt, komt er ruimte voor gevoelens van ontrouw en wantrouwen.

huis van herinnering

Naast de hoofdlijnen over Dayne en Katy, Luke en Reagan, komen ook de andere Baxters en Flanigans in het verhaal naar voren. Wat kleinere lijnen zijn de gebeurtenissen in de levens van Ashley en Bailey. Deze kleinere rollen maken het verhaal boeiend en afwisselend. De lijnen lopen door elkaar heen, de levens zijn met elkaar verweven en alle lijnen samengevoegd maken één liefdevol verhaal van het leven.

Dit verhaal is ook weer doorweven met het geloof in God. In allerlei facetten van het leven blijkt bij de Baxters en hun dierbaren hun geloof. Sommigen putten onophoudelijk uit de Bron en hun geloof, terwijl anderen op enkele momenten hun geloof bijna kwijt zijn en vol verwarring en boosheid zitten. Dat maakt het verhaal levensecht en om van te leren.

huis van herinnering

‘Huis van herinnering’ is de moeite waard om te lezen, maar vooral wanneer je de andere delen van de serie(s) ook gelezen hebt. Dan ken je de mensen en hun levensverhalen en komt dit boek dichterbij. Zoals veel van Karen Kingsbury’s romans, is ook dit verhaal voor een gedeelte wel te voorspellen, maar maken de levensechte, liefdevolle verhaallijnen vol geloof het boek wel goed om te lezen.

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Someday
Auteur: Karen Kingsbury
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789029723565

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 18/05/2015

    deze volg ik niet maar bedankt weer voor de leuke mail toch liefs,ben volop aant het lezen maar geraak nooit meer bij zoveel boeken heb ik het laatste jaar nog bijgekocht vele dank zij uw leuke site bedankt

  • Laat een reactie achter