Ik ga voor je uit – Trans World Radio – *****

21/03/2015 | 0 reacties

ik ga voor je uitDitmaal geen recensie van een roman, maar van een boekje met korte verhalen van medewerkers en luisteraars van Trans World Radio. De verhalen in dit boekje laten zien hoe God op wonderlijke wijze vooruit is gegaan in de levens van mensen over de hele wereld. Maar ook hoe Hij mensen bereikt in de meest uiteenlopende omstandigheden.

‘De missie van Trans World Radio (TWR) is de wereld te bereiken met het Evangelie van Jezus Christus door middel van radio en andere media, zodat levens veranderen. TWR ondersteunt hiermee de kerken bij het uitvoeren van de zendingsopdracht, zoals de Here Jezus die geeft in Matt. 28: 19: Ga dan heen, onderwijs al de volken, hen dopend in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest, hun lerend alles wat ik u geboden heb, in acht te nemen.’

Dit werk doet TWR al 50 jaar en ter ere daarvan is het boekje ‘Ik ga voor je uit’ uitgegeven. Dit boekje van bijna 100 pagina’s neemt je allereerst mee naar een klein huisje op de grens van China en Noord-Korea. Daar probeert Min-suh haar angst om gevangen genomen te worden van zich af te zetten om een avond door te brengen met andere christenen, rondom de radio, waardoor via TWR het Evangelie verspreid wordt. Vervolgens lees je het verhaal van Hans van der Steen, die alles opgaf, zijn leven in dienst van God stelde en zo TWR in Nederland oprichtte.

Naast deze twee verhalen lees je in ‘Ik ga voor je uit’ nog 15 andere verhalen van mensen over de hele wereld wiens leven veranderd is door de boodschap van TWR. Het zijn makkelijk te lezen verhalen van zo’n 5 pagina’s per verhaal, die een grote indruk achterlaten. Dit boekje laat je beseffen hoe zwaar sommige christenen het hebben, maar ook hoe groot de macht van God is. Door voor mensen uit te gaan, blijven ze op de been, verandert Hij hun levens en doet hij grote wonderen.

Ik ga voor je uit

TWR verspreid door radioprogramma’s, Bijbel onderwijs over de hele wereld en bereikt daardoor zelfs de ‘onbereikten’ van deze wereld. In landen waarin christenen zwaar vervolgd worden als Noord-Korea, Afghanistan, Syrië en Somalië zijn de programma’s te ontvangen en komen mensen tot geloof. Op de site van TWR kan je nog meer informatie vinden over het werk wat gedaan wordt, maar ook wat jij kan doen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan bijdragen aan de verspreiding van het Evangelie over de hele wereld en vraag hier gratis het boekje ‘Ik ga voor je uit’ aan.

Dit boekje heb ik ontvangen van Trans World Radio.

Geplaatst in: Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter