Ik wens je liefde – Robin Lee Hatcher – *****

31/03/2014 | 1 reactie

Ik wens je liefdeDe jonge Emily Harris heeft alles. Ze leeft een fijn leven in de stad en als ze eenmaal een geschikte huwelijkskandidaat heeft gevonden, kan ze de rest van haar leven in luxe doorbrengen. Maar dat is helemaal niet wat ze wil – Emily zoekt iets om haar bestaan zin te geven.

Begin negentiende eeuw verruilt Emily de Amerikaanse oostkust voor de noordelijke staat Idaho. Op een afgelegen prairie neemt ze de zorg voor twee meisjes op zich wier moeder ernstig ziek is. Hun vader heeft al snel zijn oordeel klaar: dit stadse meisje is niet geschikt voor het leven op het platteland. Hij verwacht dat ze snel weer weg is en behandelt haar daarom ronduit onbehoorlijk. Maar Emily is vastbesloten om te laten zien wat ze waard is. Juist daardoor gebeurt er iets wat niemand voor mogelijk had gehouden, ook Emily zelf niet.

Ik wens je liefde
De Amerikaanse Emily Harris is jong, mooi en rijk. Ze woont bij haar zus en zwager in Boise City, maar ze voelt zich rusteloos en ongeduldig. Ze weet niet wat ze wil, maar ze weet wel dat ze voordat ze zou trouwen iets wil doen.
Daarom reageert ze op een advertentie in de krant, waarin een gouvernante en onderwijzeres wordt gevraagd voor twee jonge meisjes.
Ze mag op gesprek bij de ouders van de meisjes, Gavin en Drucilla Blake, en al snel hoort ze dat ze aangenomen is. Zonder dat Emily het weet, heeft ze een keuze gemaakt die haar hele leven zal veranderen.

Emily trekt met het gezin Blake naar de heuvels van Challis en neemt een groot gedeelte van de zorg voor het gezin op zich. Al snel ontdekt Emily waarom de komst van een gouvernante zo gewenst was, Drucilla Blake heeft kanker en zal al snel overlijden. Emily belooft om tot de komende zomer voor de meisjes te zullen zorgen, wat er ook gebeurt.

Ik wens je liefde

Dan gebeuren er dingen die niemand, behalve Drucilla, had verwacht. Emily die nog nooit verliefd is geweest, wordt verliefd op Gavin Blake. En Gavin ontdekt dat er in zijn hart wat opbloeit voor de mooie Emily. Dit veroorzaakt een grote strijd, want beiden voelen zich schuldig. Ze mogen elkaar niet liefhebben en daarom maken ze allebei keuzes die alles nog moeilijker maken..

Mijn mening
Robin Lee Hatcher heeft met ‘Ik wens je liefde’ een goedlopend verhaal met een aantal gevoelige onderwerpen geschreven. Je leest over het proces van Drucilla, die zichzelf steeds zwakker voelt worden, de tijd weg ziet glijden en zich opmaakt voor het afscheid. Maar je leest ook over een schijnbaar onmogelijke liefde tussen de getrouwde Gavin en de vrijgezelle gouvernante Emily.

Je voelt mee met de strijd van hen alle drie, omdat ze allemaal onmogelijkheden schijnen tegen te komen. Het verhaal laat zien dat liefde niet altijd alleen maar fijn is, liefde kan soms ook pijn doen.

Ik wens je liefde

Maar ‘Ik wens je liefde’ is geen somber boek, je leest niet alleen maar over zorgen en verdriet. Want Emily heeft het grootste plezier met haar twee leerlingen, met Drucilla brengt ze heel wat gezellige uurtjes door en ze wordt ook nog eens overladen met aandacht door een stoere, rijke Ier. Dit alles bij elkaar zorgt voor een interessante mix van gevoelens, emoties en gebeurtenissen, wat maakt dat je steeds door wil blijven lezen.

Het geloof speelt in dit verhaal in eerste instantie vooral voor Drucilla een grote rol. Ze weet dat ze al snel bij haar God mag zijn, maar ze wil zo graag dat het op aarde in haar gezin allemaal goed komt. Ze weet dat ze hiervoor bij God mag aankloppen en dat doet ze dan ook vaak. Emily daarentegen vergeet vaak God om hulp te vragen en neemt zelf haar beslissingen wel. Toch ontdekt ze dat een leven met God beter is dan alleen het leven door te gaan. En Gavin, die heeft hierover nog veel meer te leren.

Ik wens je liefde

Het verhaal geeft naast alle gevoelens en emoties ook mooie beschrijvingen van het vaak harde leven in de heuvels. Een aantal keer wordt uitgebreid de omgeving beschreven, waardoor je het leven van Emily op de boerderij van de Blakes voor je ziet. En de werkzaamheden die verricht moeten worden, laten duidelijk zien dat het verhaal speelt aan het einde van de 19e eeuw.

‘Een tijdloos liefdesverhaal’ staat er op de cover van het boek. En dat klopt, want hoezeer de tijden veranderd zijn en hoe anders alles is dan vroeger, de liefde die in dit boek beschreven wordt, zal altijd blijven bestaan.

Bekijk hieronder de trailer van het boek:

Robin Lee Hatcher / Aantal sterren ***** / € 15.95 / Originele titel: When love blooms/ Uitgeverij Kok

(Bron foto 1: Bol.com)
Follow my blog with Bloglovin

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , , , , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Ann s 02/10/2015

    Deze heb ik gekocht op ebook en wordt in de toekomst zeker gelezen.

  • Laat een reactie achter