Jennifer – Dee Henderson – *****

05/05/2014 | 2 reacties

JenniferJennifer O’Malley geniet van haar hectische maar afwisselende baan als kinderarts in een klein ziekenhuis in Dallas. Haar werk wordt alleen maar leuker als ze een relatie krijgt met haar collega Tom Peterson, een aardige en knappe chirurg.

Tom blijkt christen te zijn en samen praten ze veel over het geloof. Uiteindelijk kiest ook Jennifer voor God. Maar ze is bang voor de reactie van haar familie. Jennifers broers vinden dat een man eerst maar eens moet bewijzen dat hij haar waard is. Daarnaast moet de familie O’Malley niets van het geloof hebben. Hoe kan ze haar liefde voor Tom en voor God met hen delen?

Dan wordt Jennifers geloof meteen zwaar op de proef gesteld: ze blijkt ernstig ziek te zijn. Jennifer moet in haar verdriet en angst een nieuwe weg zien te vinden in haar relatie met Tom, haar familie en in haar geloof.

Jennifer
Het boek ‘Jennifer’ bevat een verhaal wat voorafgaat aan de hele O’Malley-serie van Dee Henderson. In dit artikel kan je hier meer over lezen.

Dit boek vertelt het verhaal van Jennifer, een kinderarts die vol liefde voor haar patiëntjes werkt aan hun herstel. Tijdens haar werk ontmoet ze de sympathieke chirurg Tom Peterson. Langzaam maar zeker zet Jennifer haar hart voor hem open en ontwikkelt hun diepe vriendschap zich tot wederzijdse liefde.

Door Tom maakt Jennifer kennis met het christelijk geloof. En terwijl ze in het begin vooral voor Tom meegaat naar de kerk, ontdekt ze na verloop van tijd wat het geloof haar persoonlijk te bieden heeft, namelijk Gods liefde. Voor Jennifer is het leven perfect, met het geloof in God en een liefdevolle relatie met Tom. Maar dan krijgt ze te horen dat ze ernstig ziek is..

Jennifer

Mijn mening
Nog nooit eerder heb ik een roman gelezen, die met zo weinig pagina’s me zo diep raakte als ‘Jennifer’. Ondanks dat de tekst op de cover eigenlijk het hele verhaal al vertelt, bleef ik geboeid tot de laatste pagina. Doordat ik de overige delen in de O’Malley-serie al kende, had ik al kennis gemaakt met Jennifer, het jongste lid van de familie. Maar in dit boek over haarzelf, leer je haar beter kennen.

Je leert haar kennen als een hartelijke, onbaatzuchtige, hardwerkende vrouw met een fijne persoonlijkheid. Doordat Jennifer erg druk is met haar werk in het ziekenhuis, komt dit onderwerp veelvuldig naar voren, dit is een interessante achtergrond van het verhaal.

Jennifer

Wanneer ze in het begin van het verhaal tijdens haar werk de knappe Tom Peterson ontmoet, ontdek je al snel dat de ontwikkeling van hun relatie interessant is. Terwijl je van beiden weet dat ze elkaar leuk vinden, ontwikkelt hun relatie zich eerst to vriendschap. Pas nadat Jennifer heel bewust ervoor kiest haar hart op een kier te zetten voor Tom, wordt hun relatie anders, romantischer, liefdevoller. Deze ontwikkeling wordt in dit dunne boekje van 131 pagina’s fijn beschreven.

Het geloof in God speelt in dit verhaal een grote rol. Jennifer leert in haar relatie met Tom meer en meer over God en ontdekt na verloop van tijd dat het liedje dat veel van haar patiëntjes zongen ook voor haar geldt: ‘Jezus houdt van mij, en dat is waar..’ Het geloof in God betekent veel voor Jennifer en dat merk je in het verhaal uit de wens om haar familieleden over Hem te vertellen en uit haar vertrouwen wat ze in God heeft.

Jennifer

Het verhaal wordt vanuit Jennifer beschreven en laat dus voornamelijk haar gedachten en gevoelens zien. Deze zijn zo puur beschreven dat het echt ontroerend is. Vooral het  laatste gedeelte van het verhaal, waarin Jennifer de boodschap krijgt dat ze ernstig ziek is, is heftig en verdrietig om te lezen. Je leest over de pijn en die ze doormaakt, het gevoel van verraden te zijn door God en over het verdriet om wat zo mooi had kunnen zijn. Doordat deze gevoelens zo puur zijn beschreven, voel je vanbinnen met haar mee. Je wilt tijdens het lezen zo graag dat het anders zou zijn en dat haar leven zo mooi kon blijven als dat het was, dat je er verdrietig van wordt. Maar ondanks dat lees je ook over de hoop die Jennifer heeft en dat wijst je op de almacht en wijsheid van God.

Wanneer je de serie nog niet kent, is dit boek absoluut een aanrader om mee te beginnen. En wanneer je de serie al wel kent, is dit boek echt de moeite waard om alsnog te lezen!

Pluspunten

 • Je leert Jennifer goed kennen
 • De ontwikkeling van de relatie tussen Jennifer en Tom is fijn beschreven en leuk om over te lezen
 • Het geloof in God speelt in Jennifers leven en dus in dit boek een grote rol
 • De gedachten en gevoelens zijn zo puur beschreven dat ze je vanbinnen raken

Minpunten

 • Geen, dit boek is echt een aanrader

 Aantal sterren ***** / € 12.95 / Originele titel: Jennifer / Uitgeverij Barnabas

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Beantwoorden Mariëtte 06/05/2014

  Dank je wel! Je hebt me nieuwsgierig gemaakt :) Met dit boek ga ik de serie compleet maken!!

 • Beantwoorden Bianca 06/05/2014

  Dat klinkt leuk! Ik ken de serie zelf nog niet, maar ik denk dat ik er binnenkort maar eens aan ga beginnen.

 • Laat een reactie achter