De keuze van de vroedvrouw – Delia Parr – *** + Winactie!

05/09/2016 | 4 reacties

de keuze van de vroedvrouw

– Winactie gesloten – 

In een tijd waarin de traditionele geneeskunde voortdurend in twijfel wordt getrokken door net afgestudeerde dokters, probeert Martha Cade een middenweg te zoeken tussen haar roeping en de behoeften van haar familie. Vooral nu ze nog maar kortgeleden met haar zeventien jaar oude dochter herenigd is, wil Martha er voor haar zijn, maar ze vindt het lastig om uit te maken op welke momenten haar dochter sturing nodig heeft en wanneer ze haar los moet laten. En moet ze haar hart, dat ze al zo lang voor de liefde heeft afgesloten, opnieuw openstellen, of niet?

Ondanks dat Trinity, Pennsylvania, een klein stadje is, leven er veel geheimen en als vroedvrouw kent Martha er veel. Ze weet welke huizen zijn gevuld met licht en liefde, welke families zorgen kennen, welke vrouwen ongelukkig zijn, en welke echtgenoten hun boekje te buiten gaan… In haar worsteling om zowel moeder, vroedvrouw en vrouw te zijn, leert ze een van de belangrijkste lessen in dit leven. Ze ontdekt dat hoop zelfs in de donkerste uren kan schijnen, en dat in geloof het onmogelijke mogelijk wordt.

Deel twee in de serie Thuis in Trinity gaat opnieuw over vroedvrouw Martha Cade. Deze sociale, eigenzinnige, gelovige vrouw heeft in haar leven al veel meegemaakt wat haar gevormd heeft tot de sterke vrouw die ze nu is. Net zoals in het vorige deel, duiken ook in dit boek weer allerlei problemen op, waar Martha graag een oplossing voor zou willen vinden.

de keuze van de vroedvrouw

Een belangrijk onderdeel van Martha’s leven is haar werk als vroedvrouw. En ondanks dat er in dit boek weinig bevallingen aan de orde komen, is het boeiend om te lezen hoeveel kennis ze van haar vak heeft en wat de invloed van haar werk op haar leven is, zowel positief als negatief. Daarnaast is het ook juist haar werk als vroedvrouw wat haar in contact brengt met diverse mensen om haar heen.

Deze mensen spelen een grote rol in het verhaal. Allereerst is daar Martha’s dochter, die na weggelopen te zijn weer naar huis is gekomen, waardoor er opnieuw spanningen zijn. Maar ook in het dorp Trinity zijn er allerlei mensen waarover Martha zich ontfermt, zoals de pas bevallen jonge vrouw Nancy en de oude, blinde Samuel. En dan is er ook nog Thomas, de man die haar zijn liefde verklaart heeft. Al deze personages en ontwikkelingen maken het verhaal interessant.

de keuze van de vroedvrouw

Hoewel haar sociale, zorgzame, maar wat eigenwijze karakter Martha siert, wordt het in dit verhaal soms wel een beetje veel. Steeds weer raakt Martha betrokken bij de problemen van anderen en voelt ze zich er verantwoordelijk voor. Tijdens het lezen hoop je dan ook dat ze snel leert dat ze niet de problemen van de hele wereld op haar schouders kan nemen. Tegelijkertijd maakt die je hoop je betrokken bij het verhaal, omdat dat juist hetgene is wat Martha moet leren.

De keuze van de vroedvrouw is een boek met een goedgekozen titel. Het verhaal zit namelijk boordevol keuzes die het afwisselend maken. Een goede tegenhanger van al die keuzes, personages en ontwikkelingen is het rustige, charmante stadje Trinity, waar dit alles zich afspeelt. Je leert in dit boek de inwoners van het stadje nog beter kennen dan in het eerste deel, waardoor alles meer gaat leven en interessant blijft.

Winactie!

Jij kan nu een exemplaar van De keuze van de vroedvrouw winnen! Uitgeverij De Parel heeft namelijk een boek beschikbaar gesteld, waar je kans op kan maken door de Facebookpagina van Wereldvanboeken.nl te liken en de foto te delen. De winactie loopt tot en met zaterdag 10 september.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: The Midwife’s Choice
Auteur: Delia Parr
Uitgeverij: De Parel
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789492408013
de keuze van de vroedvrouw

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Deze recensie en winactie zijn mogelijk gemaakt door Uitgeverij De Parel.

Geplaatst in: ****, Recensies, Winacties | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Beantwoorden Ann s 05/09/2016

  Ik heb dit boek en ook het eerste deel gelezen en vond het heel goed, het laatste deel ga ik dus ook kopen.
  Maar wanneer dat uitkomt weet ik niet, bedankt voor de recensie, groetjes ann

 • Beantwoorden robin valentijn 05/09/2016

  Lijkt me een pareltje, ik maak graag kans

 • Beantwoorden Ingrid Poisson 06/09/2016

  Ik waag graag een kansje

 • Beantwoorden mylemans marleen 06/09/2016

  het eerste deel heb ik gekocht ,dus deze moet volgen he liefs

 • Laat een reactie achter