Kink in de kabel – Karen Witemeyer – ****

04/12/2017 | 5 reacties

kink in de kabelGrace Mallory is het zat om zich schuil te moeten houden. Ze verlangt naar een normaal leven, met misschien zelfs een echtgenoot, net als twee van haar vriendinnen in Harper’s Station. Maar als de man die ze verantwoordelijk houdt voor de dood van haar vader haar opspoort, is overleven het enige waaraan ze nog kan denken.
Amos Bledsoe geeft de voorkeur aan fietsen boven paarden, en avondlijke gesprekken over de telegraaflijn boven sociale evenementen met jongedames voor wie hij alleen maar een vreemde snoeshaan is. Zijn collega-telegrafist, de mysterieuze mejuffrouw G, is de ideale gesprekspartner. Na een aantal maanden, waarin hun vriendschap is gegroeid en hij is gaan dromen van meer dan dat, durft hij voorzichtig te hopen dat hij eindelijk de vrouw heeft gevonden die God voor hem heeft bestemd. Maar net als hij bereid is zijn hart te volgen, zorgt een onheilspellend bericht voor een flinke kink in de kabel.

Kink in de kabel, het nieuwste boek van Karen Witemeyer, is het derde deel in de serie over de Vrouwen van Harper’s Station. In de voorgaande delen Voor geen goud en Geslaagde onderneming? kon je al kennismaken met de leefgemeenschap waar vrouwen met allerlei problemen uit hun verleden bij elkaar wonen. En in dit derde boek gaat het verhaal verder over één van de vrouwen uit de gemeenschap, namelijk de sociale, wat verlegen, maar betrokken telegrafiste Grace Mallory.

Grace is op de vlucht voor een man die haar vader heeft gedood en die haar, als hij haar vindt, ook niet zal ontzien. Daarom is ze heel blij met haar verblijf in Harper’s station, waar ze werkt als telegrafiste. Door haar baan lees je op een leuke manier over de ouderwetse manier van communiceren via de lijn, het telegraferen. Daarnaast brengt haar baan ook een man op Grace’s pad, namelijk Amos Bledsoe.

De zachtaardige, rustige Amos die er volgens de mensen om hem heen wat vreemde gewoonten op nahoudt zoals fietsen, is net als Grace telegrafist. Door de urenlange gesprekken die ze via de lijn voeren, leren ze elkaar goed kennen en dat wordt nog meer als Amos Grace opzoekt. Hun ontmoetingen in het echt zijn ongedwongen en romantisch, wat het verhaal fijn om te lezen maakt.

Tegelijkertijd komt er ook spanning om de hoek, als Grace in de problemen komt. Een groot gedeelte van het verhaal gaat hierover, maar toch wordt het niet saai en blijf je doorlezen om te weten hoe het afloopt. De moeilijkheden van Grace hebben ook gevolgen voor andere vrouwen in de leefgemeenschap en het brengt afwisseling in het verhaal om ook over hen te lezen.

Hoewel de grote lijnen van het verhaal niet heel anders zijn dan die in Karen Witemeyers laatste romans – een jonge vrouw die op de vlucht is voor een man – is Kink in de kabel wel weer een leuk verhaal om te lezen. De personages zijn boeiend, het verhaal afwisselend en romantisch. Dat maakt deze roman prima geschikt om tijdens de donkere dagen mee op de bank te kruipen.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Heart on the Line
Auteur: Karen Witemeyer
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789492234315
kink in de kabel

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Grace Publishing House.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Beantwoorden Henrieke 04/12/2017

  Ik heb dit boek gekocht, maar ik leg ‘m iets te makkelijk weg. Ik vind haar oudere romans leuker dan deze nieuwe serie over Harpers Station.

 • Beantwoorden Ann s 04/12/2017

  Ik kijk ernaar uit om dit boek te lezen, ik heb ook nog pennenstreken van Regina jennings klaarliggen, groetjes ann

 • Beantwoorden Catharina 04/12/2017

  Wat de vorige boeken betreft, ben ik het eens met Henrieke. Toch wil ik deze ook wel hebben !

 • Beantwoorden Arianne 04/12/2017

  Is het boek ook los te lezen? Heb hem nu thuis liggen ben heel benieuwd naar ken de andere boeken van deze serie nog niet

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 04/12/2017

   Ja hoor, dat kan wel! Het geeft je wel informatie over de andere boeken, maar niet veel meer dan wat je al vermoedt als je de flaptekst van die boeken leest.

  Laat een reactie achter