Koningsdag – 4 titels – rood, wit, blauw + oranje

27/04/2015 | 1 reactie

KoningsdagSinds vorig jaar vieren we geen Koninginnedag meer op 30 april, maar Koningsdag op 27 april, vandaag dus! En omdat zo’n dag toch altijd wat feestelijks en bijzonders heeft, is het artikel van vandaag daar op aangepast!

Ik ben in mijn boekenkast op zoek gegaan naar vier boeken, die met de covers, de kleuren van de Nederlandse vlag + wimpel vormen! Hierbij dus vier boekentips voor jou, in de stijl van Koningsdag! 

Koningsdag

Fluister zacht haar naam – Tamera Alexander
Olivia Aberdeen, de berooide weduwe van een man die is doodgeschoten als verrader van het Zuiden, wordt nu door de maatschappij gemeden. Ze aanvaardt dankbaar een uitnodiging van ‘tante’ Elizabeth Harding, om hoofd van de huishouding te worden.

Het is een ontgoocheling voor Olivia als ze de ware reden ontdekt van Generaal Hardings toestemming voor haar komst. Terwijl ze niet de veilige haven vindt die ze heeft verwacht, wordt Olivia overrompeld door haar gevoelens voor Ridley Adam Cooper, een man uit het Zuiden, die allesbehalve een zuidelijke heer lijkt te zijn.

Door sommigen gebrandmerkt als verrader, voert Ridley Cooper, een zoon van het Zuiden die ervoor koos om te vechten voor de Unie, nog steeds een wanhopige strijd om zijn eigen oorlog te beëindigen. Maar hij draagt geheimen met zich mee, die zijn leven bedreigen.
Zoals Ridley in het reine probeert te komen met zijn ‘verraden’ van het Zuiden, zo is Olivia vastbesloten om zich nooit meer te laten bedriegen.

Koningsdag

Een sluier van parels – MaryLu Tyndall
In 1811 is Charleston, West Virginia, een stad vol immigranten. Een van hen is Adalia, een weggelopen slavin die een baan heeft gevonden als doktersassistente. Ze prijst zichzelf gelukkig dat haar huid zo licht is dat niemand haar werkelijke afkomst vermoedt.

Als Morgan, de zoon van een rijke plantage-eigenaar, zijn oog op haar laat vallen en haar introduceert in zijn wereld vol glamour, staat Adalia in tweestrijd. Ze wil niets liever dan zich door Morgan laten meevoeren, maar vindt het een vreselijke gedachte dat ze zich te midden van slavendrijvers bevindt. Bovendien zijn veel vrouwen jaloers en achterdochtig. Wat als haar geheim ontdekt wordt?

KoningsdagGeknipt voor elkaar – Karen Witemeyer
Jericho ‘J.T.’ Tucker wil niets te maken hebben met de nieuwe naaister in Coventry, Texas. Hij kent haar soort te goed – oppervlakkige vrouwen die meer waarde hechten aan mode dan aan ware schoonheid. Maar, uitgezonderd haar mooie kleren, past deze naaister helemaal niet in dat beeld.

Hannah Richards wordt in verwarring gebracht door de eigenaar van de stalhouderij. De man lacht nooit, en irriteert haar door zijn aanmatigende veronderstellingen en norse manieren, maar tegelijkertijd raakt hij haar hart door zijn vriendelijke en attente daden. Wie is Jericho Tucker nu echt?

Als Hannah besluit om Jericho’s zus te helpen een man voor zich te winnen, leidt dat tot gebeurtenissen die niemand had kunnen voorzien. Zullen Jericho en Hannah de kloof tussen hen beiden kunnen overbruggen?

De lantaarnzwaaier – Sophia Fourie d1
Gansbaai (Zuid-Afrika), 1890. Tijdens stormachtige nachten wordt Sophie door haar vader gedwongen op een hoge rots aan de kust met een grote lantaarn te zwaaien. Op die manier worden schippers in verwarring gebracht, zodat hun schepen te pletter slaan op de gevaarlijke rotskust. Haar vader en zijn strandjutters gaan er vervolgens met de aangespoelde handelswaar vandoor.

In een confrontatie met haar vader weigert Sophie nog langer zijn bevelen te gehoorzamen. Kort daarop loopt er in een hevige storm weer een handelsschip op de rotsen. ’s Ochtends wordt de gewonde kapitein Sophies huis binnengedragen.
Wie heeft ditmaal de lantaarn gezwaaid? En waarom voelt Sophie zich zo onweerstaanbaar tot deze vreemdeling aangetrokken?

Heen en weer geslingerd tussen de loyaliteit aan haar ouders, de verlangens van haar hart en de roep van haar geweten moet Sophie een allesbeslissende keuze maken.

Heb jij deze boeken al gelezen? En welke covers passen nog meer in dit rijtje? Fijne Koningsdag!

Geplaatst in: Overig | Tags:
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Ann s 29/04/2015

    Geknipt voor elkaar van karen witemeyer, supergoed boek!
    Alle boeken van karen witemeyer trouwens…
    Groetjes ann

  • Laat een reactie achter