Kwetsbaar geluk – Amy Wallace – ***

08/01/2015 | 0 reacties

Kwetsbaar gelukVoor Gracie Ann wordt een nachtmerrie werkelijkheid als zij haar man en kinderen voor haar ogen ziet verongelukken. De veroorzaker van het ongeluk rijdt door. Sindsdien wordt Gracie geschaduwd door een man die nergens voor terugdeinst om de waarheid voor haar verborgen te houden.

Twee jaar later ontmoet zij Steven Kessler, een FBI-agent die bezig is met het ontmaskeren van een internationaal complot om de dochter van de Britse ambassadeur te ontvoeren. Steven roept in Gracie meer dan alleen herinneringen op. En net als Gracie heeft ook Steven ervaren hoe kwetsbaar geluk is. Maar tussen de ontvoeringszaak die hij onderzoekt en het verleden van Gracie, bestaat een gevaarlijk verband.

De proloog van ‘Kwetsbaar geluk’ vertelt de trieste geschiedenis waar eigenlijk heel het verhaal om draait. Je wordt meegenomen naar het warme gezin van Gracie en Mark, in een gezellige kamer, op oudejaarsavond. Er worden plannen gemaakt, afscheid genomen en dan gaat het gruwelijk mis. Je leest over het ongeluk van Mark en de kinderen en over Gracie die er getuige van is. Vanaf dat moment wordt voor Gracie alles anders.

Kwetsbaar geluk

Dan neemt het verhaal een sprong naar twee jaar later en leer je Gracie beter kennen. Ze komt over als een sterke, zorgzame vrouw met een groot verdriet. Doordat je in de proloog hebt gelezen over datgene wat haar is overkomen, begrijp je haar manier van denken en handelen. En tijdens het lezen wil je dat er recht gedaan wordt, vooral als je ontdekt wie de veroorzaker van het ongeluk is. Daar kom je tijdens het lezen namelijk redelijk snel achter.

Naast Gracie maak je ook kennis met Stephen, een sympathieke, stoere FBI-agent die alles goed wil doen. Vooral die laatste eigenschap komt in het verhaal heel duidelijk naar voren. Zijn manier van denken en zijn ongeloof drukken een grote stempel op het verhaal. Het is mooi om te lezen hoe zijn gelovige collega Clint hem hierbij wil helpen en hem advies geeft, maar doordat dit een beetje te vaak naar voren komt, zijn sommige stukken niet zo pakkend.

Kwetsbaar geluk

Het is boeiend om niet alleen te lezen vanuit Gracie’s en Stephens perspectief, maar ook vanuit de ‘slechte’ personen in het verhaal. Je ontdekt namelijk al snel meer over de veroorzaker van het ongeluk en de ontvoerder in de zaak waar Stephen mee bezig is. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe duidelijker alles wordt. Maar tegelijkertijd zijn Gracie en Stephen nog hard op zoek naar de antwoorden. De manieren waarop zij die proberen te vinden, zijn interessant.

Naast het verdriet, de ontvoering en het onderzoek, is er ook nog de relatie die ontstaat tussen Gracie en Stephen. Dit krijgt niet zo veel aandacht en door de drukke omstandigheden van Stephen is de romantiek vaak ver te zoeken. De manier waarop hun relatie zich ontwikkelt, is helaas niet zo boeiend beschreven. Het is maar gewoon een klein aspect van het verhaal, terwijl het voor de balans beter was geweest als er wat meer nadruk op had gelegen.

Kwetsbaar geluk

Ondanks dat je al redelijk snel veel informatie over de personages hebt, is het verhaal niet echt voorspelbaar. De grote lijnen zijn wel duidelijk, maar de ontknoping heeft nog wel wat verrassends in zich. Tegelijkertijd zitten er wel wat toevalligheden in het verhaal, waardoor sommige dingen niet helemaal realistisch overkomen.

Al met al is dit boek, wat alleen nog in bibliotheken en tweedehands te vinden is, redelijk. Het is niet zo spannend en de balans tussen relaties, problemen en zaken had beter gekund. De trieste geschiedenis, het boeiende onderzoek en de interessante perspectieven maken het tot een verhaal waarbij één keer lezen wel genoeg is.

3

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Ransomed Dreams
Auteur: Amy Wallace
Uitgeverij: Den Hertog
Jaar van uitgave: 2007
ISBN: 9789033120954
Bekijk op bol.com

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit bericht bevat een Bol.com affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter