Land van stilte – Tessa Afshar – ****

31/10/2016 | 3 reacties

land van stilteElianna wordt verpletterd door schuldgevoel over de dood van haar broertje, die overleed aan de gevolgen van een bijensteek toen zij op hem paste. Ze werkt hard in het linnenbedrijf van haar vader en wordt geprezen om haar mooie patronen, maar de vergeving waar ze zo naar verlangt, krijgt ze niet. Ze ontzegt zichzelf alle geluk en verbreekt zelfs haar verloving.

Als ze ziek wordt, ervaart Elianna dat als een terechte straf. Geen dokter kan haar beter maken. Twaalf lange, eenzame jaren gaan voorbij. Totdat ze geruchten hoort over een man die al door een kleine aanraking kan genezen. Durft ze te hopen dat hij haar kan bevrijden van haar schuld?

Land van stilte vertelt het verhaal van Elianna, die wij vanuit de Bijbel kennen als de bloedvloeiende vrouw. Je leert haar kennen als een hardwerkende jonge vrouw, wiens leven is doordrongen van schuldgevoel over de dood van haar broertje. Het heeft haar gevormd tot een vrouw die niet meer op genade durft te hopen en zich daardoor alle fijne dingen van het leven ontzegt.

land van stilte

Vanuit het ik-perspectief word je meegenomen in het leven van Elianna en ontdek je steeds meer over haar. Als dochter van de eigenaar van een linnenbedrijf begint ze steeds meer naam te maken, maar ondertussen verstilt ze vanbinnen door de moeilijke dingen die haar overkomen en wordt ze omhuld door wanhoop. Haar keuzes brengen diepte in het verhaal en doordat het vanuit ik-perspectief verteld wordt, komen haar gevoelens, gedachten en emoties nog meer bij je binnen.

Het is interessant om te lezen hoe het leven van de bloedvloeiende vrouw geweest zou kunnen zijn. Het werk in het linnenbedrijf, de onderdrukking door de Romeinen, de gang van zaken met betrekking tot relaties zijn allemaal onderdelen die het verhaal boeiend maken. Tegelijkertijd nemen ze een behoorlijk gedeelte van het verhaal in beslag, waardoor het best even duurt voor je aankomt bij het gedeelte waarop Elianna ziek wordt.

land van stilte

De twaalf jaar van haar ziekte worden dan ook relatief snel beschreven, vooral in vergelijking met het voorgaande gedeelte. Maar ook hierin komen haar gevoelens en emoties goed naar voren en krijg je een levendig beeld van het geweest zou kunnen zijn. En wanneer ze met haar wanhoop en pijn uiteindelijk bij Jezus uitkomt, is het bijzonder om daar door het verhaal heen getuige van te zijn.

Land van stilte brengt dus op een mooie manier het Bijbelverhaal tot leven. Doordat je eerst uitgebreid meegenomen wordt in het leven van Elianna, is het des te boeiender om te lezen hoe Jezus haar uiteindelijk geneest, lichamelijk en geestelijk. Wanneer je houdt van verhalen die zijn gebaseerd op Bijbelse geschiedenissen, is dit tragische, maar tegelijkertijd hoopvolle verhaal van Elianna absoluut een aanrader.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Land of Silence
Auteur: Tessa Afshar
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029725644
land van stilte

Verzenden
User Review
3 (1 vote)

Dit boek heb ik ontvangen van Kameel.nl.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden mylemans marleen 31/10/2016

  mooi boek lijkt me ,gaat op mijn lijsje ,is zoiets anders vind ik dank weer voor de leuke mail

 • Beantwoorden Carlien 07/02/2017

  Gelezen! Echt een prachtig boek, zoals al de boeken van deze schrijfster.

 • Beantwoorden Thorindar 16/04/2017

  Helemaal mee eens Carolien!
  Alle boeken van Tessa Afshar zijn “kostbare juweeltjes”…prachtige hedendaagse boeken nav de bijbel!
  Vol met levenslessen en herkenbare emoties van de personages!

 • Laat een reactie achter