Levensgeluk – Robin Lee Hatcher – *****

08/05/2014 | 0 reacties

LevensgelukKatherine Clarckson leeft het perfecte leven. Ze is getrouwd met Brad; een liefdevolle, aantrekkelijke man. Hun twee dochters zijn zwanger van hun eerste kindjes. Maar het kan nog mooier. Brad krijgt een onderscheiding voor zijn werk in zijn bedrijf In Step. In Step koopt oude woningen, om die op te knappen en vervolgens voordelig door te verkopen aan mensen in achterstandssituaties. Maar op diezelfde dag komt er een oud-werkneemster van Brad in het nieuws die claimt dat Brad fraude heeft gepleegd en dat zij een affaire met hem heeft gehad.

Brad ontkent alles, maar Katherine weet niet of ze hem kan geloven. Hun huwelijk komt onder druk te staan. Bovendien laten hun gemeenteleden Brad en Katherine ineens links liggen. Ook hun dochters weten niet hoe ze met de situatie om moeten gaan. Katherines wereld stort in. Maar juist als ze het moeilijk heeft, ontdekt ze waar het in het leven werkelijk om draait.

Levensgeluk
Als iemand Katherine Clarckson van te voren had verteld dat haar perfecte leven op instorten stond, zou ze zich geen raad hebben geweten. Wanneer het dan ook echt gebeurt, is ze compleet in de war. Terwijl ze haar leven zo op de rit had, verandert dat compleet door het verhaal wat een oud-werkneemster van haar man Brad in het nieuws brengt.

De mededeling dat Brad fraude heeft gepleegd, maar nog meer het feit dat hij een affaire zou hebben gehad met zijn oud-werkneemster, leidt ertoe dat Katherine niet meer weet wie ze moet geloven. Het lijkt erop dat ze het vertrouwen in haar man volkomen kwijt is, en daarnaast ook het vertrouwen in God.

Terwijl de moeilijkheden zich op blijven stapelen, worstelt Katherine met het gevoel van verraden en in de steek gelaten te zijn. Ze weet dat dat er wat moet veranderen, omdat ze anders alles zal verliezen..

Levensgeluk

Mijn mening
In ‘Levensgeluk’ tekent auteur Robin Lee Hatcher heel duidelijk hoe hard het leven kan zijn. In de eerste twee hoofdstukken van het boek krijg je al heel snel een indruk van het perfecte leven van Katherine. En wanneer dit in het derde hoofdstuk verandert, ontdek je ook heel snel welke impact dit heeft op de levens van de hoofdpersonen uit het verhaal. Het laat zien hoe gebeurtenissen mensen kunnen veranderen en hoe omstandigheden van grote invloed kunnen zijn op het leven van mensen.

De gevoelens en emoties in het verhaal worden heel eerlijk beschreven. De personages zijn geen supermensen die overal op de goede manier mee om gaan. Het zijn juist mensen die ook fouten maken, verkeerde dingen zeggen en anderen teleurstellen. Doordat de gevoelens zo zijn neergezet, kan je Brad en Katherine beiden begrijpen en het zet je aan tot nadenken over hoe je zelf met de situatie zou omgaan.

Levensgeluk

Het geloof en vertrouwen in God spelen door het hele verhaal een grote rol. Katherine ontdekt dat, terwijl ze dacht dat ze een sterk geloof had, er weinig van overblijft wanneer het gaat stormen in haar leven. Maar de ontwikkeling van haar geloof in de loop van het verhaal is mooi, maar ook leerzaam om te lezen. Na verloop van tijd leert ze dat het geloof in God niet kan bestaan uit wat bidden en Bijbellezen, het is een relatie waarin geïnvesteerd moet worden. En ook dit zet je aan het nadenken over je eigen geloof, leven en de tijd die je aan God besteedt.

Een hele andere kant van het verhaal is de impact die de media heeft op de samenleving. Vrienden en gemeenteleden laten Brad en Katherine vallen om een verhaal wat ze in de media gehoord hebben. Al kenden ze het stel al jaren, blijkbaar is de media in staat om relaties te verbreken en mensen in leugens te laten geloven. Mensen geloven wat ze te zien, te horen en te lezen krijgen en het is goed om je daar bewust van te zijn.

Levensgeluk

‘Levensgeluk’ is bijna volledig in de ‘ik-vorm’ beschreven. Je leest het verhaal dus voornamelijk vanuit Katherine. Ik hou hier wel van, want omdat je het verhaal vanuit een bepaald persoon leest, krijg je veel meer mee van de gevoelens van de persoon. Door deze vorm zit je al snel in het verhaal en blijf je ook doorlezen.

‘Levensgeluk’ is een boek wat je redelijk snel uit hebt, maar waar je naderhand echt nog even over na kan denken.

Pluspunten

  • Het is een realistisch verhaal, het laat zien hoe hard het leven kan zijn
  • De gevoelens en emoties van de personages worden heel eerlijk beschreven
  • Het geloof en vertrouwen in God spelen een grote rol in het verhaal
  • Het verhaal is in de ‘ik-vorm’ geschreven
  • ‘Levensgeluk’ zet je aan tot nadenken

Minpunten

  • Geen

Aantal sterren ***** / € 10,99 / Originele titel: The Perfect Life / Uitgeverij Kok

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter