Lynn Austin in Kampen

07/03/2014 | 2 reacties

lynn austinIn het kader van de Week van het Christelijke Boek bracht Lynn Austin een bezoek aan Nederland om haar nieuwe boek ‘Lopen op het water’ te introduceren en de lezers van haar boeken te ontmoeten.
Op 5 maart was ze in boekhandel De Rank in Kampen en ik was erbij!

Het bezoek zou van half 2 tot 3 uur duren en om half 2 waren alle klaargezette stoelen in de winkel bezet en moesten zelfs een aantal mensen staan.
Lynn werd hartelijk welkom geheten in de boekhandel. Ze vertelde dat ze voor de vierde keer in Nederland was en dat het heerlijk was om terug te zijn. Vervolgens kreeg ze de gelegenheid om over haar nieuwe boek ‘Lopen op het water’ te vertellen.

Haar nieuwe boek is niet zoals haar andere boeken, fictie. Dit boek is compleet waar en is het verhaal van Lynn zelf.
Op een gegeven moment in haar leven had ze, nadat ze verschillende verliezen had geleden en moeilijkheden had ondergaan, het gevoel dat ze enorm ver van God vandaan was en dat haar leven droog was. Ze wist dat er wat moest veranderen, maar hoe was haar niet duidelijk. Op dat moment zou haar man met een reisgezelschap naar Israël gaan en had ze de mogelijkheid om aan te sluiten. Ze ging mee om daar meer tijd voor God te hebben. Tijdens de reis ontdekte ze God opnieuw, leerde ze uit de natuur en omgeving van Israël nieuwe dingen over zichzelf en haar relatie tot God en kwam ze vernieuwd weer thuis.

lopen op het water

Omdat schrijven voor haar zo natuurlijk is, hield ze tijdens de reis een dagboek bij waarin ze al haar gevoelens en ervaringen beschreef. Eenmaal thuis ontdekte ze dat er om haar heen veel meer vrouwen worstelden met verliezen, moeilijkheden en angsten. Toen dacht ze: ‘Misschien kunnen mijn woorden hen helpen’. Dus deed ze haar dagboek voor hen open en deelde haar gevoelens en ervaringen met hen.

Lynn vertelde aan de hand van foto’s verder over verschillende plaatsen in Israël die ze bezocht had en waar ze meer over God en zichzelf had geleerd. De dorre, droge Negev-woestijn waar de reis begon, liet haar zien hoe dor en droog ze van binnen was, en hoe hard ze het water nodig had om vanbinnen vernieuwd te worden. De muur die vroeger als beschutting rondom Jeruzalem werd gebouwd, maar die zonder Gods bescherming niets waard was, zette haar aan het denken over welke muren ze zelf als bescherming rondom haar hart had opgetrokken, zonder rekening te houden met God. En haar ervaring bij het meer van Galilea heeft uiteindelijk geleid tot de titel van het boek: ‘Lopen op het water’. Jezus nodigt ons uit om ondanks de storm op het water te lopen en Lynn gaf aan dat ze hoopte dat haar boek daar misschien bij zou helpen.

de boomgaard

Na haar presentatie was er de gelegenheid om vragen te stellen en kwamen we wat leuke feitjes over Lynn te weten. Ze heeft ondertussen 21 boeken geschreven, haar lievelingsboek kon ze niet noemen, want omdat het er zoveel zijn houdt ze die maar bij op Goodreads. En van de boeken die ze zelf geschreven heeft, is de serie over Hizkia haar favoriet.

lynn austin

Vervolgens nam Lynn uitgebreid de tijd voor een signeersessie, waar ik goed gebruik van heb gemaakt. Ik heb haar nieuwe boek aangeschaft, waar ze een mooie boodschap in schreef. Ook had ik het boek ‘De boomgaard’, die ik 7 jaar geleden gekregen heb, meegenomen voor een handtekening. Uiteindelijk kon ik nog op de foto met Lynn.

lynn austin

Wanneer je geen bezoek van Lynn Austin hebt bijgewoond, hoop ik dat je door dit artikel toch een beetje het gevoel hebt gekregen alsof je erbij was. En wanneer je er wel bij was, wil ik natuurlijk graag je verhaal horen!

Geplaatst in: Nieuws |
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Antoinette 08/03/2014

    Hoi mooi verslag gemaakt! Ik was erbij in Gouda, kijk maar http://antoinettesboekencommentaar.wordpress.com/2014/03/06/lynn-austin-in-gouda/

  • Laat een reactie achter