Maar ik blijf trouw – Thirza Don – ****

04/07/2015 | 1 reactie

maar ik blijf trouwElly en Robert hebben het goed samen, maar toch… in de drukte van het dagelijks leven dreigen ze wat uit elkaar te groeien. Elly wil dus graag een huwelijkscursus doen. Robert zet zich over zijn scepsis heen en gaat mee. Herkenbare en hilarische scènes wisselen elkaar af. De vraag blijft: kunnen ze hun relatie nieuw leven in blazen?

‘Maar ik blijf trouw’ vertelt het vlotte, humoristische verhaal van Elly en Robert, een heel gewoon stel wat al 12.5 jaar getrouwd is. Om meer over hun relatie te leren, dichter bij elkaar te komen en hun relatie te versterken, wil Elly graag een huwelijkscursus volgen. Ondanks dat Robert er niet zo op zit te wachten, gaat hij mee naar het relatieweekend in een hotelletje. Maar het weekend loopt niet helemaal zoals ze van te voren hadden verwacht..

maar ik blijf trouw

Het boekje van zo’n 160 pagina’s neemt je mee in het leven van Elly en Robert. Het is leuk dat het een gewoon stel is, met vier kinderen en heel gewone, alledaagse strubbelingen. Dat maakt het verhaal namelijk herkenbaar en brengt het dichtbij. Al tijdens het lezen van de eerste pagina’s, wordt je geboeid door dat gewone en maakt het dat je het boek niet meer weglegt.

Robert en Elly zijn 12.5 jaar getrouwd en hebben ondertussen al lang ontdekt dat een huwelijk soms best hard werken is. De hevige verliefdheid van het begin is overgegaan in houden van en de negatieve eigenschappen van de ander worden al lang niet meer verhuld door een roze wolk. Dat maakt dat, ondanks dat ze veel van elkaar houden, ze regelmatig verzanden in discussies en onenigheid. En juist die situaties in het verhaal zijn herkenbaar en tegelijkertijd humoristisch. Ze weerspiegelen namelijk het echte leven.

maar ik blijf trouw

Het boekje gaat over de drie dagen van de cursus en je wordt door de ogen van Elly en Robert meegenomen in het programma. Op een vlotte, leuke en af en toe hilarische manier worden hun verwachtingen, beeld van de cursusleiders, andere groepsleden, de theorie en opdrachten beschreven. Tijdens het lezen zie je het voor je ogen gebeuren en kan je helemaal met beiden meevoelen.

Hoe beiden omgaan met de cursus, maakt dat je het verhaal met plezier leest. En tegelijkertijd word je tijdens het lezen aan het denken gezet over je eigen manier van omgaan met anderen. Onderwerpen als luisteren naar elkaar, onenigheid uitpraten en vertrouwen komen op een vlotte wijze aan de orde en zorgen zo voor die net wat diepere laag in het verhaal.

maar ik blijf trouw

‘Maar ik blijf trouw’ is een leuk, humoristisch en herkenbaar verhaal, over heel gewone mensen. En ondanks dat het slot wat verder uitgewerkt had mogen worden, is het boekje boeiend van het begin tot het einde. Wanneer je op zoek bent naar een leuk, luchtig verhaal met een goede boodschap, is ‘Maar ik blijf trouw’ een prima keus.

Klik hier om alvast de eerste pagina’s van het boekje te lezen!

4

Samenvatting

Auteur: Thirza Don
Uitgeverij: Ark Media
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789033817557

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Ark Media.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden sherry 11/10/2016

    Dit boek had ik ook gelezen. Echt een goed boek.
    http://www.beautyandbooksmagazine.nl/

  • Laat een reactie achter