Mededeling

30/04/2016 | 8 reacties

mededelingAl ruim twee jaar schrijf ik met heel veel plezier voor Wereldvanboeken.nl. Ik vind het nog steeds geweldig om mijn passie voor boeken te delen met zoveel anderen en geniet nog net zoveel van boeken als toen ik ermee begon. In de afgelopen jaren hebben ook steeds meer mensen mijn blog ontdekt, dat is nog iets waar ik heel blij mee ben. Tussen de lezers van mijn blog zitten ook uitgeverijen en mensen die werken met boeken. Met verschillende van hen heb ik al heel vaak samen mogen werken, bijvoorbeeld door leuke winacties voor jullie op te zetten. En over dat samenwerken heb ik nu even een mededeling. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Als je Wereldvanboeken.nl al een tijdje volgt, heb je al diverse namen langs zien komen met betrekking tot samenwerkingen: Uitgeverij Kok, Grace Publishing House, De Banier, Ark Media, boekhandel De Beukelaar etc. Maar ook heb ik samengewerkt met Bol.com, door middel van een affiliatieprogramma. Kort gezegd betekende dat wanneer je via de link op mijn blog bij Bol.com een boek bestelde, ik een klein percentage van het bedrag wat je moet betalen, ontving. Door via zo’n link iets bij Bol.com te kopen, ‘steunde’ je dus als het ware Wereldvanboeken.nl.

Op zich werkt zoiets natuurlijk prima, maar toch had ik nog liever gezien dat jullie, als ik dan toch zo’n affiliatieprogramma zou gebruiken, via Wereldvanboeken.nl bij een christelijke webshop zouden kunnen bestellen. Zodoende zou mijn blog dus werken als een stimulans voor de christelijke boekenmarkt, waarin het sinds de afgelopen jaren steeds moeilijker gaat. En nu heb ik de mogelijkheid gekregen om wat dit betreft samen te gaan werken met een christelijke webshop, namelijk Kameel.nl.

mededelingKameel.nl is een webshop die twee jaar geleden is ontstaan om de activiteiten van de christelijke webshop IZB-Ark voort te zetten. Net zoals IZB-Ark dat in het verleden deed, wordt een aanzienlijk deel van de nettowinst van Kameel.nl gebruikt voor het werk van de IZB en dat van Ark Mission, twee partijen die zich o.a. richten op het verspreiden van het Evangelie en het ondersteunen van mensen die zich daar in binnen- en buitenland mee bezig houden. Kameel.nl zelf is een webshop die zich heeft gespecialiseerd in christelijke boeken. Een samenwerking tussen Wereldvanboeken.nl en Kameel.nl is dus bedoeld als een stimulans voor de christelijke boekenmarkt.

Wat kan je nu precies verwachten? Wanneer je in het vervolg deze button ( button (1) ) onderaan een recensie ziet staan, is dat een link naar het boek op Kameel.nl. Als je via die link een boek besteld in de webshop, zal ik een klein percentage van de aankoopsprijs die jij betaald, ontvangen. Waar je je van bewust moet zijn, is dat het voor jouw aankoop geen verschil maakt in de prijs als je het product koopt via de link op mijn blog. Je steunt mij en mijn blog dus eigenlijk gratis wanneer je wel iets via zo’n link koopt. Het kan zijn dat je dit geen prettig idee vindt en dat is natuurlijk helemaal niet erg. Je kan dan gewoon zonder mijn link te gebruiken het boek aanschaffen.

Verder heeft deze samenwerking, net als alle andere, geen invloed op mijn eerlijkheid, eigen mening en oprechtheid wat betreft de boeken die ik lees en recenseer. Je kan op Wereldvanboeken.nl eerlijke recensies verwachten, waar ik met heel veel plezier veel tijd in steek, waardoor ik jou kan laten delen in al het moois dat de christelijke boekenwereld te bieden heeft. Daarnaast heeft deze samenwerking geen invloed op de overige samenwerkingen tussen Wereldvanboeken.nl en andere partijen en zullen er natuurlijk winacties etc. met hen online blijven komen. Kort gezegd, behalve dat ik het affilliatieprogramma van Bol.com heb ingeruild voor dat van Kameel.nl, verandert er niets op Wereldvanboeken.nl. Dus nu is het tijd om weer bezig te gaan met datgene waar mijn blog om draait: boeken, lezen, recenseren en ervan genieten! :)

Geplaatst in: Overig | Tags:
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Beantwoorden Ann s 30/04/2016

  Ik geniet heel erg van uw blog en uw recensies! Maar ik ben van belgie en kan dan uw link niet gebruiken omdat er teveel verzendkosten zouden zijn, ik koop ook dikwijls ebooks als die te krijgen zijn. Groetjes ann

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 30/04/2016

   Dat is dan inderdaad niet handig! Geniet maar van de boeken die je op de goedkoopste manier aan kan schaffen ;)

 • Beantwoorden Ria 30/04/2016

  Fijn, hier sta ik helemaal achter. En verder? ik geniet steeds weer van je blog en even dacht ik: “mededeling? het gaat toch niet stoppen….pfffft, gelukkig”

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 30/04/2016

   Haha nee hoor, dat ben ik zeker niet van plan! ;)

 • Beantwoorden Mirjam 30/04/2016

  Ik ben ook van België en heb dikwijls ook geen zin in verzendkosten. Ik omzeil dit door bij de plaatselijke boekhandel (Achelse kluis) mijn boeken te bestellen of toch maar effe naar Nederland te gaan.
  De bib besteld ook heel veel boeken maar hoe zij dit doen weet ik eigenlijk niet. . Zou misschien jou link kunnen door geven? Wel mis ik soms een lijstje van christelijke schrijvers waarvan de inhoud soms refereert naar het geloof door dat ze bvb Bijbelteksten verwerken in hun boek .

 • Beantwoorden Antoinette 30/04/2016

  Goede zet Leanne, hoop dat de samenwerking voor alle partijen goed werkt. Pfff gelukkig blijf jij bloggen zo’n mededeling maakt nieuwsgierig ;-)

 • Beantwoorden Christel 30/04/2016

  Dat is in ieder geval dan bij Bol. Al koop ik het liever in mijn “eigen”christelijke boekhandel. Door al die online aankopen is er straks bijna geen echte (christelijke) boekhandel meer te vinden en dat zou toch wel erg jammer zijn. Want boeken wil je toch zien, voelen en “ruiken” voor je ze koopt? ;-)

 • Beantwoorden mylemans marleen 01/05/2016

  ok ,zal het eens bekijken ,ik bestel nu veel bij de standaard in turnhout en die besteld het bij de zwaan en de kok ,ook bol.com ,en in eindhoven christelijke boekhandel koop ik ook ,zal het bekijken liefs marleen

 • Laat een reactie achter