Met liefde gemaakt – Tricia Goyer & Sherry Gore – ***** + winactie!

05/07/2016 | 9 reacties

met liefde gemaakt

– Winactie gesloten –

Lovina Miller zou gelukkig moeten zijn. Pinecraft, Florida, heeft alles wat een jonge Amish-vrouw zich kan wensen: zon, zand, volleybalwedstrijden, zangdiensten in het park… Maar Pinecraft mist iets wat Lovina wanhopig graag wil: een taartenwinkel, en wel van haar zelf. Ze verlangt naar een plek waar de gemeenschap kan samenkomen, en ze hen kan trakteren op dat waar ze zo van houdt: taart.

Als Noah Yoder, een jonge Amish-timmerman, haar leven binnenwandelt en zijn diensten aanbiedt om haar droom werkelijkheid te laten worden, lijkt Lovina een stap dichter bij haar eigen taartenwinkel te komen. Maar voordat Noah en Lovina samen een winkel – en leven – kunnen opbouwen, moeten ze allebei diep weggestopte herinneringen uit hun verleden onder ogen zien. Is hun nieuwe liefde sterker dan hun verdriet en pijn?

In Met liefde gemaakt, het eerste deel in de serie De taartenwinkel van Pinecraft, speelt de oudste van de vijf Amish zussen Miller de hoofdrol. Hoewel haar moeder haar het liefst verliefd ziet worden en trouwen, heeft de vriendelijke, onafhankelijke Lovina al jaren maar één grote droom, een eigen taartenwinkel beginnen. Wanneer de mogelijkheid zich aandient om die droom werkelijkheid te maken, maak je kennis met Lovina’s onuitputtelijke enthousiasme, haar doorzettingsvermogen en opgewekte karakter.

met liefde gemaakt

En als de knappe Amish-timmerman Noah Yoder haar zijn hulp aanbiedt om haar droom uit te laten komen, komt er nog een heel andere kant van Lovina naar voren. Want hoewel ze wat voorzichtig blijft door de waarschuwingen van haar moeder, duurt het niet lang voor de romantische ontwikkelingen tussen haar en Noah niet meer te ontkennen zijn. Dat maakt het een fijn en warm verhaal, wat uitnodigt om verder te lezen.

Met liefde gemaakt is een Amish roman, maar wel één die in niets lijkt op andere romans van dat soort. Het leven van de Millers speelt zich af in een stadje in Florida en niet op het platteland, men durft over de muren van de Amish gemeenschap heen te kijken, en alles voelt veel vrijer. Dit laat een heel andere kant van het Amish leven zien, wat bijzonder boeiend is. Maar tegelijkertijd geven alle toegevoegde authentieke recepten het verhaal toch wel die herkenbare Amish sfeer.

met liefde gemaakt

Centraal in dit verhaal staat Lovina’s droom van een eigen taartenwinkel en je wordt uitgebreid meegenomen in alles wat haar naar de vervulling van die droom brengt. Maar het verhaal gaat dieper dan alleen het dagelijkse leven, want Lovina en Noah hebben beiden dingen waar ze mee worstelen. Het is mooi om te lezen hoe dat aan de orde komt, tussen alle luchtigheid van het bouwen, inrichten, taarten bakken en verliefd zijn door.

Alles bij elkaar maakt Met liefde gemaakt een verhaal wat vrolijkheid, durf, doorzettingsvermogen, liefde, geloof en vergevingsgezindheid uitstraalt. De personages met hun heel eigen karakters en dromen vullen elkaar mooi aan en maken het boek tot een warm en soms wat zoet geheel. Het verhaal voelt af, van de fleurige cover tot de huiselijke recepten en het veelbelovende slot. Deze opvallende Amish roman is daarom echt een aanrader.

met liefde gemaakt

Winactie!

In samenwerking met Uitgeverij De Parel mag ik een exemplaar van ‘Met liefde gemaakt’ weggeven! Wil je daar kans op maken? Ga snel naar de Facebookpagina van Wereldvanboeken.nl, like de pagina, deel de foto en doe mee!

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Made with Love
Auteur: Tricia Goyer & Sherry Gore
Uitgeverij: De Parel
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789492408020
met liefde gemaakt

Verzenden
User Review
4.25 (4 votes)

Deze recensie en winactie zijn mogelijk gemaakt door Uitgeverij De Parel.

Geplaatst in: *****, Recensies, Winacties | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Beantwoorden Ann s 05/07/2016

  Ik heb dit boek opgezocht op bol com en op Clc om het te kopen maar ik vind het nergens, waar kan ik dit kopen ? Groetjes ann

  • Beantwoorden Fokko 05/07/2016

   Bij ‘Informatie’ staat een link ‘Bestel dit boek online’ :-)

   • Beantwoorden Ann s 07/07/2016

    Ja ‘maar ik ben van België en dan zijn de verzendkosten torenhoog, groetjes ann

    • Beantwoorden Alida 09/07/2016

     Hoi Ann,

     Ik heb even zitten Googelen op ‘Tricia Goyer Met liefde gemaakt’ en kwam toen verschillende webshops tegen.
     Misschien dat er daar eentje voor je tussen zit waarvan de verzendkosten niet zo hoog zijn?
     Veel succes :-)

     Liefs Alida

 • Beantwoorden Mieke Schepens 05/07/2016

  Ik ben zeker benieuwd naar deze roman en doe mee! Gedeeld op mijn fb-boekenpagina ‘Mieke’s blog: Graag gelezen’.

 • Beantwoorden lianne clappers 05/07/2016

  ik ben zelf bij de Amish geweest en dit was zo speciaal. Deze mensen leven zo anders dan wij denken. Heb veel respect voor deze groep mensen. Dit lijkt me een prachtig boek en zou het graag willen lezen!!!

 • Beantwoorden Annemarie 05/07/2016

  Als ik het win, geeft ik het aan m’n moeder. Die leest graag dit soort boeken.

 • Beantwoorden Nel Crea 05/07/2016

  Ik doe met heel veel liefde aan deze actie mee.

 • Beantwoorden mylemans marleen 06/07/2016

  mooi boek ,wil ik nog lezen liefs

 • Laat een reactie achter