Midzomer – Margreet Maljers – ***

29/05/2014 | 0 reacties

MidzomerEen vreemde vrouw wringt zich op een wel heel ongewone manier haar leven binnen.

Alleenstaande moeder Tonya Kastelijn houdt zielsveel van haar zoontje Robbie. Ook als is het soms zwaar, het lukt haar elke maand om de eindjes aan elkaar te knopen. Haar positieve kijk op het leven krijgt een knauw als Ceciel haar leven binnenstapt. Deze ietwat vreemde vrouw eigent zich op een dag zomaar Tonya’s schoenen toe, omdat ze haar zo goed passen. In plaats van het erbij te laten zitten, gaat Tonya achter de vrouw aan, terwijl ze geen idee heeft wie het is. Maar daar komt ze gauw genoeg achter.

Midzomer
Tonya Kastelijn is een alleenstaande moeder die elke maand net de eindjes aan elkaar kan knopen. Datzelfde geldt ook voor haar onderbuurvrouw Jessie Roslaar.  Wanneer ze de kans krijgen om samen een volkstuintje te huren om hun eigen groenten te verbouwen,  gaan ze dan ook snel akkoord.

Het volkstuintje is het begin van allerlei nieuwe ontwikkelingen in het leven van Tonya. Op een dag stapt namelijk een eigenaardige vrouw, Ceciel Brandjes, haar leven op een vreemde manier binnen. Tonya gaat weet in eerste instantie niet met wie ze te maken heeft, maar al snel ontdekt ze dat door deze ontmoeting alles anders zal worden..

Midzomer

Mijn mening
‘Midzomer’, een roman van 216 pagina’s, gaat over hele gewone mensen met een alledaags bestaan. Dit keer speelt niet het mooiste meisje met bijzondere talenten of een interessante achtergrond de hoofdrol. ‘Midzomer’ gaat over twee alleenstaande moeders in een flat, die elke maand hun best moeten doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Doordat het verhaal over ‘normale’ mensen gaat, staan ze tijdens het lezen dicht bij je en begrijp je hun moeilijkheden en alles waar ze tegenaan lopen.

Midzomer

‘Midzomer’ bevat een originele verhaallijn. Wanneer je in het boek begint te lezen, heb je werkelijk geen idee welke kant het op zal gaan. Dat wordt je pas in de loop van het verhaal duidelijk. Daarbij spelen er ook nog interessante personen een hoofdrol in het verhaal, zoals Ceciel Brandjes. Deze vrouw vertoont af en toe zulk eigenaardig gedrag, dat je jezelf er werkelijk over verbaast.

Door de originele verhaallijn is het boek redelijk onvoorspelbaar en daardoor blijft het verhaal boeien. Het is echt een roman die je in een middag uitleest.

Midzomer

Wanneer je het boek uitgelezen hebt, begrijp je ook waarom er voor de titel ‘Midzomer’ gekozen is. Deze titel past namelijk perfect bij het verhaal, het is een soort van steeds terugkerend thema.

Het is jammer dat het verhaal in ‘Midzomer’ niet echt diep gaat. Situaties, gevoelens en gedachten worden redelijk oppervlakkig beschreven. Hierdoor heeft het verhaal soms wat weg van een simpele streekroman en heeft het weinig indruk gemaakt. Dat heeft ertoe geleid dat dit boek drie sterren krijgt: Het is een redelijk goed boek, het was leuk om te lezen, maar één keer lezen is wel genoeg.

Pluspunten

  • Het verhaal gaat over hele gewone mensen met een alledaags bestaan, waardoor ze tijdens het lezen dicht bij je staan
  • Het boek bevat een originele verhaallijn waarin interessante personages een rol spelen
  • Het verhaal is redelijk onvoorspelbaar en blijft daardoor boeien
  • De titel van het boek, ‘Midzomer’, is goed gekozen bij het verhaal

Minpunten

  • Het verhaal gaat niet echt diep en is redelijk oppervlakkig

Aantal sterren *** / € 13,99 / Uitgeverij Zomer en Keuning

Dit boek heb ik ontvangen van de EO-Eva

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter