Moois uit de Voorjaarscatalogus 2017

24/11/2016 | 5 reacties

moois uit de voorjaarscatalogus 2017Hoewel het nog winter moet worden, is vorige week al wel de Voorjaarscatalogus voor 2017 bij uitgeverij Kok verschenen. In de catalogi van deze uitgeverij is altijd veel moois te vinden, dus het verschijnen ervan is voor boekenliefhebbers zeker een feestje. Daarom heb ik in dit artikel 10 mooie titels uit de Voorjaarscatalogus op een rijtje gezet, zodat jij alvast kan genieten van al het moois wat we volgend voorjaar bij uitgeverij Kok kunnen verwachten!

moois uit de voorjaarscatalogus 2017

Danklied – Deborah Raney
In het laatste en vijfde deel van Raneys serie over de Chicory Inn rijdt oudste zoon Link bijna een meisje aan. In alle commotie valt hij als een blok voor haar tante Shayla en zij voor hem, maar ze maken het elkaar niet makkelijk. Als bevoorrecht kind van blanke ouders kijkt Link heel anders tegen de wereld aan dan de Afro-Amerikaanse Shayla. Kunnen ze die verschillen aan de kant schuiven en liefde een kans geven?

Duizend herinneringen – Karen Kingsbury
De hoofdpersoon in deze roman is net als Kingsbury journalist. Ze heeft een glansrijke carrière, maar is niet gelukkig. Als haar vader overlijdt, keert ze terug naar haar pittoreske geboorteplaats waar ze wel gelukkige herinneringen aan heeft en naar haar familie en vrienden die ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd.

Ik wist het wel – Kristen Heitzmann
De eerste ontmoeting tussen romanschrijfster Grace en toneelschrijver Devin eindigt ermee dat zij een glas thee in zijn gezicht gooit. Ze laat haar werk niet zomaar afkraken en zal het hier zeker niet bij laten. Devin mijdt haar, maar als hij wordt gedwongen met haar samen te werken aan een nieuw project, kan hij niet meer om haar heen en zijn het niet meer alleen zijn professionaliteit en waardigheid die op het spel staan. Hun strijd om wie er gelijk heeft, slaat al gauw om in een onbedwingbare passie.

De trouwkapel – Rachel Hauck
In haar nieuwe roman weeft Rachel Hauck twee verhaallijnen in één: een liefdesgeschiedenis vlak na WOII en een hedendaags huwelijk dat uit elkaar dreigt te vallen. Het hart van het verhaal is een oude trouwkapel in het bos die al zestig jaar leegstaat, wachtend op de liefde. Nu is het uur gekomen dat daar verandering in komt en worden de geliefden opnieuw met elkaar verenigt, dit keer voor de rest van hun leven. Een roman over oneindige liefde, vergeving en een nieuw begin.

Het woud van Emberwilde – Sarah Ladd
Lezers zullen weer genieten van dit verhaal over een lerares die nieuws krijgt over onbekende familieleden. Ze nodigen haar uit op Emberwilde, een mysterieus landgoed waar twee mannen naar haar hand dingen. Te midden van de hofmakerij gaat ze op zoek naar de waarheid over haar verleden – diep verborgen in het woud van Emberwilde – die haar toekomst zal bepalen.

moois uit de voorjaarscatalogus 2017

Aan het einde van de vallei – Lori Benton
In dit vervolg op Volg mij voorbij de bomen komt een zoon erachter dat de man die hem heeft opgevoed niet zijn echte vader is. Kwaad neemt hij dienst in het agressieve Britse leger dat zich opmaakt voor een nieuwe slag. Terwijl hij in de gelederen van de vijand richting de Mohawk-vallei marcheert, proberen zijn beide vaders hem ervan te overtuigen dat hij de fout van zijn leven begaat.

Wachten op een wonder – Sarah Loudin Thomas
Dit warme en ontroerende verhaal speelt zich af in 1954, in West Virginia. De gave van een jonge vrouw om van weinig middelen een groot en feestelijk maal klaar te maken, zorgt voor verdeeldheid in een dorp. Sommigen zijn gewoon dankbaar, anderen beschuldigen haar van hekserij en zijn ervan overtuigd dat zij in de eerste plaats de droogte heeft veroorzaakt. Dit is de eerste roman in een drieluik waarin een personage de gave heeft om een wonder te doen dat Jezus ook heeft gedaan, zoals de wonderbare spijziging.

Ver van huis – Charles Martin
Een 18-jarige singer/songwriter verlaat het huis van zijn vader, op naar een glanzende muziekcarrière. Het loopt niet zoals verwacht, en na vijf moeizame jaren raakt hij door een brand zijn stem grotendeels kwijt: hij zal nooit meer kunnen zingen. Hij keert terug naar Colorado, maar kans op vergeving en verzoening met zijn vader is er niet meer. Hij gebruikt zijn talent om anderen te helpen in de hoop bevrijdt te worden van de pijn die hij voelt.

Voorbij de horizon – Jody Hedlund
In dit slotdeel van haar reeks romans rond vuurtorens, verrast Jody Hedlund door een hoofdpersoon te kiezen die op rozen zit. Dat wil zeggen, totdat ze vanwege een bedreiging gedwongen is om te vluchten en te doen alsof ze de vrouw van een vuurtorenwachter is. Het is geen makkelijke omschakeling, maar de nabijheid van haar knappe lijfwacht maakt de situatie draaglijk. Terwijl ze steeds meer naar elkaar toe groeien, komt iemand hen op het spoor..

Bruid in het maanlicht – Laura Frantz
De heldin van Bruid in het maanlicht heet Temperance Tucker en doet haar naam eer aan. Ze redt zich uitstekend in het ruige, uitgestrekte en nog niet in kaart gebrachte grensgebied van Kentucky. Ze kan zich snel uit de voeten maken, schiet altijd raak en misschien nog wel het belangrijkste: ze zwijgt over vroeger.

Wil je de hele catalogus bekijken? Klik dan hier. Wat is jouw top 3 van boeken waar je het meest naar uitkijkt?

Geplaatst in: Nieuws | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Beantwoorden Lise 24/11/2016

  Ik kijk het meest uit naar de boeken hier genoemd van Laura Frantz, Jody Hedlund en Sarah Ladd!

 • Beantwoorden Ann s 24/11/2016

  Helemaal mee eens, dat zijn ook mijn favorieten, maar ook het boek van Lori Benton, want het eerst deel heb ik.

 • Beantwoorden mylemans marleen 24/11/2016

  rachel hauck heb haar vorige boeken ook ,en natuurlijk Sarah ladd heb ook al haar vorige en laura frantz zelfde heb ze allemaal van haar dus deze moet er weer bij in de kast ,want krijg al mijn vele boeken niet meer gelezen ,,,en beter een grote ongelezen bibliotheek dan geen ,het is en blijft mijn passie veel liefs en dank u voor de weer leuke mail

 • Beantwoorden Ann s 27/11/2016

  Ik heb de volledige catalogus bekeken en heb nog veel andere heel mooie boeken gezien, ze staan op mijn lijstje voor volgend jaar! Bedankt Leeanne, ik had die boeken anders nooit gevonden! Groetjes ann

 • Beantwoorden Eveline (LookAroundTheCorner) 07/12/2016

  Karen Kingsbury, altijd goed.

 • Laat een reactie achter