Neva’s kinderen – Kim Vogel Sawyer – ***

13/03/2017 | 1 reactie

Neva's kinderenNeva Shilling draagt een zware last op haar schouders. Haar echtgenoot is veel onderweg met zijn kraam vol spullen. Terwijl hij weg is, runt zij hun winkel en zorgt ze voor hun twee kinderen. Op een avond staan er plots nog drie kinderen voor haar deur – van haar man en zijn geheime tweede vrouw die beiden bij een ongeluk om het leven zijn gekomen. Neva’s hart breekt als ze zich realiseert dat Warrens lange reizen een excuus waren om zijn andere gezin te bezoeken. Verward en geschokt ziet ze geen andere mogelijkheid dan de kinderen in huis te nemen. Maar hoe kan ze ooit van hen houden als zij een voortdurende herinnering zijn aan het verraad van haar man?

In dit nieuwste boek van Kim Vogel Sawyer word je meegenomen naar Amerika ten tijde van de crisisjaren. De hoofdrol in dit verhaal speelt Neva Shilling, een sociale, sympathieke en gelovige vrouw, die drukbezet is met het werk in de winkel van haar man Warren en de zorg voor haar gezin. Door alle zorgen waar ze mee te maken krijgt, leer je haar goed kennen en krijg je begrip en bewondering voor de keuzes die ze maakt.

neva's kinderen

Neva en haar twee kinderen krijgen het namelijk zwaar te verduren als op een avond drie kinderen bij hen op de stoep staan en blijkt dat deze kinderen van de ondertussen overleden Warren en een andere vrouw zijn. De komst van de drie kinderen heeft een grote invloed op het gezin van Neva, waardoor boosheid, jaloersheid en verdriet naar boven komen en het verhaal levendig wordt.

De dood van haar man brengt, naast de drie kinderen, ook twee mannen in Neva’s leven. Namelijk de charmante Jesse Caudel, de nieuwe sherrif van het stadje, en haar buurman Arthur Randall, die heel graag Neva’s winkel wil kopen om de zijne uit te kunnen breiden. Beide mannen nemen een eigen plaats in het verhaal en Neva’s leven in en maken dat het verhaal hierdoor net iets minder voorspelbaar wordt.

neva's kinderen

Want hoewel er wat onverwachte dingen gebeuren, zijn de grote lijnen van het verhaal al snel te voorspellen. Dit maakt dat het boek de verschillende karakters van de personages, de inzage in hun verleden en de ontwikkelingen in diverse onderlinge relaties nodig heeft om boeiend te blijven, wat ook wel gelukt is.

Het maakt Neva’s kinderen tot een roman met een warme sfeer van liefde en vergeving. Tijdens het lezen ga je met de personages meeleven en hoop je dat er op een bepaald moment een einde komt aan de moeilijkheden. Dit maakt je betrokken bij het verhaal en het zorgt voor een aantal fijne uren met deze bijna 400 pagina’s tellende roman.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: Room for Hope
Auteur: Kim Vogel Sawyer
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029725880
Neva's kinderen

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Kok.

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Ann s 15/03/2017

    Ik heb deze op ebook gekocht omdat het verhaal me erg aansprak en Kim vogel sawyer 1 van mijn lievelingsschrijfsters is. Ik had gehoopt dat dit verhaal veel meer over haar en de kinderen ging dan over anderen.
    Ik heb het nog niet gelezen maar zal dat zeer binnenkort zeker doen. Groetjes ann.

  • Laat een reactie achter