Nieuw deel in de O’Malley-serie

13/03/2014 | 3 reacties

Jennifer

Ken je de O’Malley-serie van Dee Henderson? Dan heb ik leuk nieuws, er komt in maart een nieuw deel: ‘Jennifer’.

Tot nu toe bestaat de serie uit de volgende delen:
0 – De overlever
I – De bemiddelaar
II- De beschermer
III – De waarheidszoeker
IV- De strijder
V – De heelmeester
VI – De redder

Als je de serie nog niet kent, kan je hieronder een korte samenvatting lezen:
De O’Malleyboeken gaan over de familie O’Malley. Ze zijn eigenlijk geen echte familie van elkaar, maar ze hebben elkaar in hun jeugd ontmoet, toen ze allemaal in een weeshuis woonden. Daar hebben ze de naam O’Malley aangenomen en sinds die tijd zijn ze een hechte familie.

Omalley

Elk van de boeken van de serie gaat over een van de familieleden. De lijn van elk boek is eigenlijk hetzelfde: doordat de leden van de familie interessante en spannende beroepen hebben, komen ze in de problemen. Vervolgens krijgt het de O’Malley een relatie met iemand die gelovig is en komt uiteindelijk zelf ook tot geloof. Dit resulteert erin dat halverwege de serie de helft van de familie tot geloof is gekomen en zij proberen de andere helft ervan te overtuigen ook hun keuze voor het geloof te maken.

Een rode draad die door alle boeken van de serie heen loopt is de ziekte van het jongste lid van de familie, Jennifer. Zij heeft namelijk kanker. In elk boek lees je over de zorgen en angst, maar ook hoop en verwachting van haar familieleden die rondom haar staan.

Omalley

Wanneer je het laatste boek gelezen hebt, lijkt het verhaal van de O’Malleys helemaal af. Maar nu verschijnt er in maart 2014 toch nog een nieuw boek, genaamd ‘Jennifer’. Het boek verteld het verhaal van Jennifer, de kinderarts. Ze beleefd in het boek een periode vol veranderingen: ze wordt verliefd op een een collega, denkt al aan een huwlijk en komt tot geloof. Maar haar geloof wordt meteen op de proef gesteld als blijkt dat ze ernstig ziek is..

Dit boek over Jennifer wat als laatste geschreven is, krijgt qua verhaallijn een plaatsje aan het begin van de serie. Wanneer je nog geen van de boeken over de O’Malleys gelezen hebt, is het verschijnen van dit boek een goed moment om er een begin mee te maken. En als je de serie al wel kent, ben je dan van plan om dit boek te gaan lezen?

Geplaatst in: Nieuws | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Ria 13/03/2014

  Geweldig, ik heb alle delen…..overigens jouw blog lees ik met plezier!

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 13/03/2014

   Dat is leuk om te horen, dankjewel!

 • Beantwoorden Mariëtte 16/03/2014

  Ik zag het boek gister al in een boekhandel liggen!!

 • Laat een reactie achter