Nieuwe boeken in februari

02/02/2017 | 6 reacties

nieuwe boeken in februariLangzamerhand laten we de rust en al het nieuwe van dit jaar weer achter ons en gaan we al weer beginnen aan de tweede maand van 2017. En met het nieuwe jaar, verschijnen er gelukkig ook weer nieuwe boeken. Hoewel het er deze maand niet zo heel veel zijn, zijn het zeker wel boeken waar je hart even sneller van gaat kloppen! En daar worden wij als boekenliefhebbers natuurlijk heel blij van. Kijk maar mee!

Aan het einde van de vallei – Lori Bentonnieuwe boeken in februari
Twintig jaar geleden, in 1757, stal majoor Reginald Aubrey een pasgeboren jongetje, noemde hem William en voedde hem op als zijn eigen kind. Nooit is iemand erachter gekomen. Zijn  geadopteerde dochter Anna weet nergens van. Stone Thrower, de echte vader van William, heeft nooit de schuldige gevonden. En ook Two Hawks, Williams tweelingbroer, wiens leven sinds zijn geboorte in teken van zijn broers afwezigheid staat en die hoopt op een toekomst met Anna, heeft geen idee. Reginalds vrouw, Lydia, ziet al jaren lijdzaam toe hoe Reginald een last met zich meetorst. Zou hij ooit Gods vergeving – en haar liefde – kunnen omarmen? Maar nu William de waarheid weet, voelt het alsof de grond onder zijn voeten is weggevallen. Hij stort zich op het soldatenleven in het agressieve Britse leger dat zich opmaakt voor een nieuwe strijd. Als de oorlog de Mohawk-vallei bereikt, moeten twee families een weg zien te vinden om zich met hun zoon te verzoenen. Maar hij is naar hen op weg in de gelederen van een vijandig leger.

nieuwe boeken in februariDuizend herinneringen – Karen Kingsbury
Hoewel ze nog maar 31 jaar is, heeft Ellen Barrett al een Pulitzer Prize op haar naam staan. Maar alle andere aspecten van haar leven zitten tegen. Ze worstelt met haar huwelijk en geloof, en wordt achtervolgd door herinneringen aan haar jeugd in haar pittoreske geboorteplaats en de liefde die ze daar achterliet. Ze verlangt naar de tijd dat ze in één huis met haar broertjes en zusjes woonde. Toen ze gelukkig waren met elkaar. Toen ze nog een familie waren. Als haar vader overlijdt, laat ze Miami voor wat het is en keert ze terug naar Michigan. En zo begint Ellens missie om zich te verzoenen met de mensen die daar nog steeds leven, met de verliezen en veranderingen die de tijd heeft gebracht en met wat God voor haar in petto heeft.

Ver van huis – Charles Martinnieuwe boeken in februari
Op zijn achttiende verlaat singer-songwriter Cooper O’Connor het huis van zijn vader voorgoed, op naar een glanzende muziekcarrière. Althans, dat verwacht hij. Maar algauw is hij alles kwijt. Na vijf moeizame jaren wordt hij verliefd op Daley Cross en haar prachtige stem. Hun vriendschap groeit, maar voor hij zijn liefde kan bekennen, wordt hem een misdaad in de schoenen geschoven, schiet iemand hem neer en laat hem achter in een brandend huis. Wonder boven wonder overleeft hij, maar zijn stem is voor altijd beschadigd: hij zal nooit meer zingen. Hij keert terug naar de bergen van Colorado. Daar hoopt hij antwoorden te vinden op zijn vragen. Op vergeving en verzoening met zijn vader is geen kans meer, maar hij besluit zijn gave in te zetten om anderen te helpen, hopend dat er op een dag bevrijding komt.

nieuwe boeken in februariVoetpad naar Vergelegen – Chris Barnard
Op het land werken tot je hele lijf er zeer van doet, honger hebben omdat de oogst weer tegenviel, te arm zijn om nieuwe schoenen te kopen. Christian weet niet beter, zo is het leven op boerderij Vergelegen. Hij is gelukkig. Maar als zijn broer ziek wordt, krijgt hij in de gaten dat het voor zijn ouders nauwelijks vol te houden is. Dan slaat het noodlot toe. Alles moet Christian achter zich laten – niet alleen de boerderij en hun land, maar ook Patty, zijn raadselachtige buurmeisje. Terwijl de wereld om hem heen ingrijpend verandert wordt hij gedwongen keuzes te maken die het verloop van zijn leven voorgoed zullen bepalen.

Welk boek wil jij graag lezen?

Geplaatst in: Nieuws | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Beantwoorden Annemieke 02/02/2017

  Tja, dat is een moeilijke vraag! Eigenlijk wil ik ze allemaal lezen en als eerste zou ik het boek van Lori Benton pakken om te lezen.

 • Beantwoorden Sandra 02/02/2017

  Vooral het boek van Karen Kingsbury en Chris Barnard spreken mij aan.

 • Beantwoorden mylemans marleen 02/02/2017

  karen kingsbury en lori benton ,of liever toch allemaal ,maar moet oppassen teveel aan het worden ,plaatsgebrek en nog zoveel te lezen liefs

 • Beantwoorden Ann s 02/02/2017

  Ik heb het eerste deel van het boek van Lori Benton, dus ik ga het vervolg wel kopen, maar nog niet voor het eerst want ik moet eerst het eerste boek nog lezen. Dus dat zal voor in de verre toekomst zijn want ik heb hier nog een hele stapel boeken klaarliggen om te lezen en hij zit daar nog niet bij…
  De rest laat ik aan mij voorbijgaan.
  Ik kijk vooral uit naar het volgende boek van Sarah e ladd dat in maart uitkomt.
  Ook het boek : hier ligt mijn hart van José lourens dat in maart uitkomt gaat direct op mijn lijstje van te kopen boeken.
  Groetjes ann

 • Beantwoorden Catharina 02/02/2017

  Ik hou van de klassieke romantische boeken van schrijvers als Karen Witemeyer en Deeanne Gist (mijn twee topfavorieten !). Maar Charles Martin kan geweldig goed schrijven. Een fijne afwisseling tussen alle easy-going boeken. Dus ik kies ‘Ver van huis’ !

 • Beantwoorden tamara 19/02/2017

  Ik heb gisteren het boek van karen kingsbury uitgelezen. Weer prachtig geschreven. Tranen met tuiten gehuild

 • Laat een reactie achter