Nieuwe boeken in april

31/03/2016 | 6 reacties

nieuwe boeken in aprilApril is altijd weer een fijne maand. De temperatuur stijgt langzaam, de dagen worden langer, de winterkleding verdwijnt weer in de kast en alles komt weer tot bloei. Maar deze keer is april wel een heel fijne maand, vooral gezien de grote hoeveelheid nieuwe boeken die deze maand gaat verschijnen. Van diverse auteurs in diverse genres komen er weer mooie boeken in de winkels. En welke boeken dat zijn, zie je in dit artikel!

Onvoorziene liefde – Regina Jenningsnieuwe boeken in april
Grace o’Malley, onderwijzeres in Dry Gulch, kan niet langer lesgeven nu ze zo goed als blind is geworden. Het schoolbestuur schenkt haar een oude boerderij. Daar zou ze haar dagen moeten slijten in afhankelijkheid van anderen. Maar leven van liefdadigheid is niet wat Grace voor ogen heeft…
Clayton weber is op weg naar de grote landrace. In de hoop onderweg een eerlijk loon te verdienen, reageert hij op een advertentie in de krant. Maar misschien heeft hij getekend voor meer dan hij in eerste instantie verwachtte… en precies die vrouw ontmoet die hem ervan kan weerhouden verder te trekken

nieuwe boeken in aprilOpgezadeld met elkaar – Regina Jennings
Verpleegster Abigail Stuart heeft geen thuis en weinig opties meer. Daarom stemt ze ermee in te trouwen met een van haar patiënten, een dodelijk gewonde soldaat die beweert dat hij Jeremiah Calhoun heet. Door dit verstandshuwelijk krijgt Abigail recht op zijn stoeterij in het Ozark-gebergte, en heeft Jeremiah de zekerheid dat er na zijn dood iemand voor zijn zieke zus zal zorgen – een praktische oplossing voor hen allebei.
Na de oorlog komt Abigail haar aandeel in de afspraak na. Maar dan duikt de echte Jeremiah Calhoun op, gewond maar beslist nog in leven, en hij trekt Abigails verhaal direct in twijfel. Abigail is hevig in verwarring. Hoe moet ze verklaren dat ze deze Jeremiah Calhoun nog nooit heeft gezien, terwijl ze al twee maanden lang beweert zijn weduwe te zijn? Hoe kan ze hem ervan overtuigen dat ze niet op zijn stoeterij uit is? Abigail is vastbesloten haar nieuwe thuis niet op te geven, ook al is de praktische overeenkomst veranderd in een hoogst ongemakkelijk huwelijk…

Levenslicht – Harry Krausnieuwe boeken in april
Wanneer ambitie regeert en er zelfs levens worden opgeofferd voor maatschappelijke belangen, wanneer het kwaad wordt aanbeden: is er dan iemand die iets tegen deze duistere praktijken durft te ondernemen? Brad Forrest is een jonge, overwerkte chirurg die het riskeert om alles – inclusief zijn mooie vrouwen en zijn jonge zoon – te verliezen om een droomstap in zijn carrière te kunnen zetten. Web Tyson, oprichter en hoofd van het prestigieuze Crestview Women’s and Children’s Health Center, is hard op weg om Surgeon General te worden – de hoogste positie in Amerika op het gebied van gezondheidszorg. Tenzij openbaar komt wat er gebeurt in kamer  525 van het Crestview Women’s and Children’s Health Center. Dan is er ook nog Lenore Kingsley, de rijke voorzitter van een groot farmaceutisch  bedrijf. Deze drie personen botsen in een vreemde keten van gebeurtenissen waarvoor ze zelf niet hebben gekozen en die ze geen van allen het hoofd  kunnen bieden. Wie is dan in staat om het verschil te maken?

nieuwe boeken in aprilWeb van herinneringen – Jane Kirkpatrick
Als jong meisje werd Eliza Spalding Warren gegijzeld. Nu ze moeder van twee jonge kinderen is, dreigt Eliza’s bestaan wéér te worden ontwricht: haar impulsieve echtgenoot besluit te verhuizen om elders een nieuw leven op te bouwen. Eliza zal niet alleen haar geliefde thuis én het graf van haar moeder moeten verlaten; veel erger is dat ze zal verhuizen naar de streek waar ze ooit gevangenzat.
Eliza krijgt het dagboek van haar moeder in handen, en ontdekt tot haar verbijstering dat haar eigen herinneringen niet het hele verhaal vertellen. Kan ze het duistere verleden onder ogen zien en verdergaan? Of zullen haar jeugdherinneringen haar voorgoed in hun greep houden?

Droomwens – Deborah Raneynieuwe boeken in april
Danae en haar man Dallas proberen al jaren in verwachting te raken, zonder succes. Danae is inmiddels zover dat ze wil adopteren, maar Dallas wil er niet eens over praten. Zonder hoop op een eigen gezin stort Danae zich op vijwilligerswerk in een pas geopend blijf-van-mijn-lijf huis. In eerste instantie doet ze het om de eenzame dagen op te vullen, maar als snel opent ze haar hart voor de vrouwen die ze in het opvanghuis ontmoet.

nieuwe boeken in aprilUit het oog – Karen Kingsbury
Bailey komt steeds dichter bij haar droom om professioneel actrice en danseres te worden in New York, terwijl Cody geniet van het coachen van een klein honkbalschoolteam. Maar geen van beiden voelt zich gelukkig zonder de kans om hun dromen met elkaar te delen. Bailey en Cody worden geconfronteerd met een groot verdriet, kunnen ze elkaar de troost bieden die ze nodig hebben?

Rachels verzet – Julie Thomasnieuwe boeken in april
Dr. Jakob (Kobi) Voight is kunstenaar en doceert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Melbourne. Hij besluit een sabbatical te nemen van drie maanden en naar Duitsland te reizen. Vlak voor zijn vertrek krijgt hij van zijn moeder een dagboek dat zij heeft gevonden tussen de spullen van zijn overleden oma. Het is geschreven in het Hebreeuws en bevat prachtige pentekeningen. Als Kobi in Berlijn is, neemt hij het dagboek mee naar een synagoge en vraagt daar aan een geleerde die veel weet over de Shoah om het te vertalen. Terwijl hij ronddwaalt in de stad leest hij het boek en ontdekt dat het een liefdesbrief is van een moeder aan haar buitenechtelijke kind dat werd geboren in 1942. Tijdens het lezen realiseert hij zich dat hij deel uitmaakt van een ingewikkeld web dat zich uitstrekt van de tijd van de holocaust tot nu en dat nieuw licht werpt op al zijn overtuigingen.

nieuwe boeken in aprilBlindelings – Femmie van Santen
Tessa voelt zich eenzaam. Haar man Gijs werkt in Turkije als correspondent en hun twee tienerzoons hebben haar steeds minder nodig. Schuilend voor een hagelbui ontmoet ze Suzan, een jonge therapeute die haar een visitekaartje geeft. Tessa maakt een afspraak en belandt in een religieuze leefgemeenschap waarvan Suzans praktijk deel uitmaakt. De manier van leven daar spreekt Tessa meteen aan en het duurt niet lang voordat ze zich bij hen aansluit. Ze bloeit op en voelt zich er als een vis in het water. Toch ontstaan er na verloop van tijd kleine barstjes in het mooie plaatje. Maar pas als ze bij toeval een aantal misstanden op het spoor komt, beseft Tessa dat de fluwelen draden van liefde en begrip haar hebben ingesponnen als een vlieg in een web…

Welke boeken komen op jouw leeslijst?

Geplaatst in: Nieuws | Tags:
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Beantwoorden Lise 31/03/2016

  Weer leuk om naar uit te kijken! Ik ben benieuwd naar Opgezadeld met elkaar en Web van herinneringen. En is die eerste van Regina Jennings, Onvoorziene liefde niet al eerder uitgekomen als novelle in De Koppelaarster?

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 31/03/2016

   Klopt! Dat is inderdaad die novelle.

 • Beantwoorden mylemans marleen 31/03/2016

  wauw staan weer leuke bij ,heb pas 9 boeken gekocht gisteren dus even ademhalen liefs

 • Beantwoorden mylemans marleen 31/03/2016

  ga die van regina jennings bestellen ,opgezadeld met elkaar ,ik ken deze schrijfster niet maar lijkt veel weg te hebben van karen whitemyer

 • Beantwoorden Ann s 01/04/2016

  Opgezadeld met elkaar komt zeker op mijn verlanglijstje voor de toekomst te staan, eerst ga ik de vele boeken die ik heb in dit genre lezen.
  In september komt ook weer een boek van Regina jennings uit : gevangen in een jurk.
  De boeken doen inderdaad aan karen witemeyer denken!
  Een heel leuke nieuwe schrijfster denk ik!

 • Beantwoorden Ria 01/04/2016

  Oh, heerlijk ik kom niet uitgelezen….

 • Laat een reactie achter