Nieuwe boeken in maart

24/02/2016 | 2 reacties

nieuwe boeken in maartHet is al bijna maart! De hele donkere dagen zijn weer achter de rug en we kunnen weer uitkijken naar de lente, waarin de warme, lichte dagen steeds dichterbij komen. Maar maart is niet alleen het begin van de lente, het is ook de maand waarin er weer een aantal nieuwe boeken verschijnen. En die staan in dit artikel op een rijtje, kijk maar snel mee!

Milde regen – Cindy Sproles nieuwe boeken in maart
Mercy Roller weet dat haar naam een leugen is – in haar jonge leven heeft ze nooit genade gekend, laat staan liefde. Haar jeugd wordt getekend door haar vader, die voorganger is maar zijn macht en positie misbruikt. In de kleine dorpsgemeenschap aan de voet van de Appalachen is er niemand die durft op te staan om Mercy te beschermen. Ook haar moeder, verstrikt in haar eigen gevoelens van angst en haat, doet niets. Als Mercy het heft in eigen hand neemt, met een schokkende confrontatie tot gevolg, wordt ze door haar moeder het huis uit gestuurd.
Radeloos zwerft Mercy over straat. Dan ontmoet ze een reiziger die onderweg is naar de andere kant van de berg, naar een echtpaar dat een kind verwacht. Bij dit jonge gezin ontdekt ze stukje bij beetje wat vertrouwen betekent, en ondervindt ze dat er zelfs voor haar gebroken ziel rust te vinden is.

nieuwe boeken in maartMachla – Nine de Vries
Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is Machla in de weer in de leerlooierij van haar vader. Ze sleept met water en is in de weer met huiden van geiten en schapen. Veel liever gebruikte ze haar handen om mooie patronen te weven, maar wie zou er naar haar wensen luisteren? Al werkt Machla hard voor hem, haar vader kijkt nauwelijks naar haar om. Machla heeft veel vragen – waar is haar moeder? Waarom weet niemand wat er met haar is gebeurd? Waarom praat haar vader niet over haar? Langzamerhand dringt het bittere besef tot haar door – ze is aan haar lot overgelaten. Helemaal ongelukkig is ze als haar vader een huwelijk voor haar regelt. Als ze een kind verwacht, wordt haar verlangen naar haar moeder nog groter. Machla besluit op zoek te gaan naar iemand die haar het ontbrekende verhaal kan vertellen. Dan trekt een vreemdeling de stad binnen, met een intrigerende boodschap. Een nieuwe tijd breekt aan! Maar geldt dat ook voor Machla?

De gezelschapsdame van Willowgrove – Sarah Laddnieuwe boeken in maart
De rentmeester van Willowgrove Hall, Nathaniël Stanton, houdt iedereen in de gaten. Ook de nieuwe, beeldschone, gezelschapsdame, ontsnapt niet aan zijn aandacht. Hij vermoedt dat Cecily Faire iets verbergt en voelt zich verplicht dat boven water te krijgen. Maar hij heeft zelf ook een geheim: hij is de bastaardzoon van de vorige heer van Willowgrove. Cecily en Nathaniël voelen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken, maar dan overlijdt de vrouwe van het landgoed en verandert alles.

nieuwe boeken in maartPauwblauw – Rosanne Hawke
Alles verandert voor de 13-jarige Aster, in de nacht dat haar broer overlijdt. Nu is zij de enige hoop voor haar familie. In plaats van haar uit te huwelijken sturen haar ouders haar naar de middelbare school waar haar broer naar toe ging. Aster is blij met deze onverwachte kans op een opleiding en carrière, maar ontdekt al snel dat een moslimschool een wrede plek is voor een Christen. Op een dag wordt ze ervan beschuldig met opzet een spelfout te hebben gemaakt die de heilige profeet beledigd. Te midden van een woedende menigte wordt Aster naar de gevangenis gebracht, in afwachting van een proces.

Tussen plantages en magnolia’s – Elizabeth Musser – Tameranieuwe boeken in maart Alexander – Dorothy Love – Shelley Gray
Beleef het leven en de liefde in de zuidelijke staten van Amerika in ‘Tussen plantages en magnolia’s’: vier historische novelles van enkele van de beste christelijke auteurs van dit moment. In Liefde zonder voorbehoud van Elizabeth Musser moet Emily een groot geheim bewaren: ze is verliefd op de opzichter op de plantage van haar familie. In Dromen van thuis van Tamera Alexander is Savannah op zoek naar een doos met spullen die haar vader tijdens de oorlog verstopte. In Oprecht van hart van Dorothy Love dwingt een afschuwelijk ongeluk de jonge Abigail om een beslissing te nemen over haar toekomst. In Hoop op herstel van Shelley Gray keert Russell terug naar zijn roots om te ontdekken dat zijn moeder ernstig ziek is en zijn jeugdliefde date met de predikant.

Welke boeken wil jij zeker lezen?

Geplaatst in: Nieuws | Tags: ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 24/02/2016

    De gezelschapsdame van willowgrove ga ik als ebook in de toekomst kopen, maar voor de rest ben ik eerst mijn ( grote ) voorraad aan het lezen. En dat is een heel goed ding!

  • Beantwoorden mylemans marleen 24/02/2016

    heb dat boek dezelfde als ann hierboven al in bestelling

  • Laat een reactie achter