Nieuwe boeken in september

14/09/2017 | 10 reacties

nieuwe boeken in septemberDe vakantietijd is weer voorbij en we gaan richting de nazomer. Gelukkig schijnt geregeld de zon nog fijn en kan je nog heerlijk buiten van een mooi boek genieten. Gelukkig helpen de uitgeverijen hier ook bij, want zij brengen in de maand september weer een aantal mooie exemplaren uit. En een aantal zijn deze maand al verschenen, dus kijk snel mee!

Pennenstreken – Regina Jenningsnieuwe boeken in september
Betsy Huckabee droomt van bekendheid in de grote stad, maar buiten het kleine Pine Gap, Missouri, heeft niemand interesse in de artikelen die ze voor de krant van haar oom schrijft. Haar hoop op onafhankelijkheid lijkt vervlogen, totdat het beste idee dat ze ooit heeft gehad haar dorp in rijdt.
Hulpsheriff Joel Puckett was liever in Texas gebleven, maar vanwege valse beschuldigingen was een verhuizing naar Pine Gap de enige mogelijkheid om zijn penning te behouden. Helaas verkeert het kleine dorp in grote moeilijkheden. Een gemaskerde bende heeft het recht in eigen handen genomen. Hij moet duidelijk maken dat hij de wet vertegenwoordigt – en dat wordt een stuk moeilijker met een nieuwsgierige journaliste die hem overal achtervolgt.
De held die Betsy creëert als hoofdpersoon van een vervolgverhaal op de damespagina is wel op de dappere hulpsheriff gebaseerd, maar beslist verzonnen. En aangezien de artikelen alleen in afgelegen kranten verschijnen, zal niemand er ooit van weten. Maar hoe meer tijd ze met deputy Puckett doorbrengt, hoe meer ze de echte held waardeert – en hoe meer ze beseft wat haar ambitie hem kan kosten.

nieuwe boeken in septemberThuis op Dunleigh Hall – Dineke Epping
Ierland, 1876. Wat doe je als de plaats die je thuis zou moeten zijn, als een zware last op je schouders rust? William Garney, 4e graaf van Rassmore, erfde van zijn vader het verwaarloosde landgoed Dunleigh en torenhoge schulden. Hij kan op geen enkele manier voldoen aan zijn verantwoordelijkheden. Totdat zijn buurman hem op een nieuw idee brengt…
Als steenrijke Amerikaanse zou Caroline Milton graag gezien moeten zijn in de hoogste kringen van New York. Haar vader dankt zijn fortuin echter aan de aanleg van spoorwegen in de burgeroorlog. Nieuw geld, weinig aanzien. Carolines moeder weet raad: ze neemt Caroline mee naar Londen, waar de adel altijd op zoek is naar een fortuin om in hun noodlijdende landgoederen te steken. Stel je voor dat Caroline een heuse titel in de wacht sleept.
Voor William is een verbintenis de beste oplossing voor zijn geldgebrek. Maar voor Caroline valt het niet mee de luxe en moderne gemakken van haar New Yorkse villa te verruilen voor een tochtig en kil landhuis in het woeste Ierland. En is hun huwelijk wel opgewassen tegen de dreiging van een opstand?

Een lied in de storm – Jody Hedlundnieuwe boeken in september
John Newton is op slag verliefd als hij Polly Catlett voor het eerst ontmoet. Maar Polly beantwoordt zijn liefde niet. Haar vader probeert hem bij haar uit de buurt te houden en dwingt hem bij de marine te gaan, maar ze blijft altijd in Johns gedachten. Vier jaar later vraagt Johns familie hem terug te keren, maar hij heeft zich in de lucratieve slavenhandel gestort en peinst er niet over om aan de oproep gehoor te geven. Zijn vader gebruikt Johns liefde voor Polly om hem naar huis te lokken. Tijdens de terugreis belandt Johns schip in een verschrikkelijke storm. Midden in het woeste natuurgeweld komt John tot inkeer: het begin van zijn strijd tegen de slavernij. Thuisgekomen haalt hij alles uit de kast om Polly ervan te overtuigen dat hij zijn leven gebeterd heeft en een man is geworden die haar liefde waard is.

nieuwe boeken in septemberVolg je hart – Karen Kingsbury
Tegen het advies van haar dokter in, verhuist Mary Catherine naar Oeganda om daar een weeshuis op te zetten. Alle tijd die ze nog heeft, wil ze steken in het helpen van kinderen, zeker nu ze zelf geen kinderen kan krijgen. De enige die dit plan in de weg staat is Marcus Dillinger, de tophonkballer op wie ze niet verliefd had willen worden. Maar Marcus en haar andere vrienden hebben er geen idee van hoe zorgelijk haar hartproblemen zijn en ze wil hen er niet mee belasten.
Na maanden niets gehoord te hebben, krijgt Marcus plots een brief van Mary Catherine met slecht nieuws. Hij besluit meteen in het vliegtuig te stappen om haar naar huis te halen, naar een goed ziekenhuis, voor het ergste gebeurt.

Verborgen moed – Tricia Goyernieuwe boeken in september
De Amerikaanse Emma Hanson vertrekt naar Engeland om te studeren aan de universiteit van Oxford, maar als de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedt, sluit ze zich aan bij de vrouwenafdeling van de Engelse luchtmacht. Als medewerker van de strikt geheime Fotografische Verkenningseenheid wordt ze gestationeerd op het mooie en historische Danesfield House, West-Londen.
Engelsman Will Fleming is een knappe, jonge kunstenaar die door de Britse overheid is belast met de taak om het veranderende landschap op doek vast te leggen. Zijn pad kruist dat van Emma als zijn ware missie – nazispionnen opsporen – hem leidt naar Danesfield House, het doelwit van een duister complot.
Ondanks dat geen van beiden het ware karakter van hun opdracht kan onthullen, raken Emma en Will bevriend, maar het duurt niet lang of alle geheimen en het toenemende gevaar dreigen hen uiteen te drijven. Kan Will Danesfield House – en Emma – redden, voordat het te laat is en hij haar voorgoed kwijt is?

nieuwe boeken in septemberHet lied van de Feniks – Katie Ganshert
Bij een terroristische aanslag in een trein bij Chicago komen 22 mensen om het leven. Autumn overleeft als enige van haar coupé de explosie en worstelt na haar herstel met schuldgevoelens. Waarom die trein? Waarom deze mensen? En waarom zij niet? Een jaar later vindt ze de 12-jarige Reese voor haar deur, die de dochter van een van de omgekomen slachtoffers blijkt te zijn. Haar vader, Paul, wil zijn overleden vrouw het liefst zo snel mogelijk vergeten en probeert Reese een zo normaal mogelijk leven te geven. Zou de onverwachte vriendschap tussen en Autumn en Reese een nieuwe start voor hen alle drie kunnen zijn?

De troost van sterren – Dave Bolingnieuwe boeken in september
Tijdens de Boerenoorlog wordt Lettie met haar moeder, broertje en zusje in een Engels concentratiekamp opgesloten. Terwijl haar vader en opa strijden tegen de Britten, vecht Lettie om in leven te blijven in steeds hopelozer omstandigheden. Ze troost zich met herinneringen aan het sterrenkijken met haar opa, en met haar onverwachte vriendschap met een jonge Britse soldaat.

nieuwe boeken in septemberHet geluk van gewone dagen – Ann Howard Creel
Denver, 1944. Als Livvy Dunne onbedoeld zwanger wordt van een soldaat, dwingen haar ouders haar te trouwen met een boer op het platteland van Colorado. Ver van haar familie en overmand door eenzaamheid probeert Livvy een nieuw leven op te bouwen. Ze vindt steun bij twee Japans- Amerikaanse zussen die dichtbij in een interneringskamp verblijven. Maar als Rose en Lorelei haar vertrouwen schenden begint ze te begrijpen wat vertrouwen en liefde werkelijk voor haar betekenen.

Chana – Nine de Vriesnieuwe boeken in september
Israël, rond het jaar 64. Als de Romeinse bezetter Kafarnaüm onder de voet dreigt te lopen, vlucht Chana met haar gezin. Alles wat vertrouwd is laat ze achter.
Tijdens de reis verliest ze haar man uit het oog. Ze doet er alles aan om haar kinderen bij zich te houden, maar dan wil haar zoon zich aansluiten bij de mannen die strijden voor een vrij Israël. Wanhopig reist ze met hem mee en begeeft zich onder mensen die beter niet kunnen weten dat ze een volgeling van Jezus is.
Dan ontmoet ze, ver van huis, een oude bekende uit Kafarnaüm. Hij weet meer over de geheimzinnige dood van haar vader.

Geplaatst in: Nieuws | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Beantwoorden Tamara 14/09/2017

  Ik heb die van dineke epping al gekocht als e-book. Het boek van jody hedlund staat op mijn verlanglijstje. Heb nog een aantal boeken van haar die ongelezen zijn, eerst die maar lezen.

  Veel leesplezier. Groetjes tamara

 • Beantwoorden Christine Ferket 14/09/2017

  Heb het e boek van Thuis op Dunleigh Hall. Ik kan het boek Verborgen moed niet vinden op de sites. Wil dit heel graag lezen!

  • Beantwoorden Ann s 14/09/2017

   Het staat op bol com groetjes ann

 • Beantwoorden Ann s 14/09/2017

  Ik ben nu bezig in het ebook thuis op dunleigh hall van dineke epping, een heel goed boek!
  Pennestreken van Regina jennings ga ik ook kopen.
  Ik heb ook het boek, een ( dikke ) novelle, een dame van aanzien van kristi ann hunter aangekocht, het eerste deel van een reeks blijkbaar, ziet er heel goed uit! Het is ook pas uitgekomen.
  Dineke epping staat nu ook op mijn lijstje van favoriete schrijfsters.
  Bedankt voor de mail!
  Groetjes ann

 • Beantwoorden Tamara 14/09/2017

  Welke hoop jezelf te gaan lezen?

  Groetjes tamara

  • Beantwoorden Ann s 14/09/2017

   Goede vraag!

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 14/09/2017

   Ah, leuke vraag! Eigenlijk wil ik ze allemaal graag lezen! Maar het meest nieuwsgierig ben ik naar Thuis op Dunleigh Hall en Pennenstreken. Maar ook wel naar Het lied van de Feniks en Het geluk van gewone dagen, dus dat wordt nog lastig kiezen ;)

   • Beantwoorden Tamara 15/09/2017

    Leuk dat je geantwoord hebt. Gelukkig zijn de boeken langer beschikbaar dan alleen deze maand

    • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 16/09/2017

     Ja, gelukkig maar! Maar de komende periode blijven er wel steeds nieuwe boeken verschijnen, die ik het liefst allemaal zo snel mogelijk zou willen recenseren, maar dat wordt wel lastig, haha.

 • Beantwoorden Birgit 21/09/2017

  Ik heb vorige week het nieuwe boek van Dineke Epping aangekregen en in enkele dagen verslonden. Ik vond het verhaal in één woord: FANTASTISCH !!! Ik kan niet wachten op een volgend boek van haar !!

 • Laat een reactie achter