Nieuwe boeken in september

12/09/2016 | 4 reacties

nieuwe boeken in septemberDe nazomer is nu toch wel echt op z’n hoogtepunt. De zon schijnt nog fijn en je kan nog heerlijk buiten van een mooi boek genieten. Gelukkig helpen de uitgeverijen hier wel bij, want zij brengen in de maand september weer een aantal mooie exemplaren uit. En een aantal zijn deze maand al verschenen, dus kijk snel mee!

Dichterbij dan je denkt – Elizabeth Mussernieuwe boeken in september
Nan is weduwe en ontmoet de tiener CeeCee, samen komen ze praktijken op het spoor die veel weg hebben van de vroegere slavernij: human trafficking. Het verhaal wordt afgewisseld met de schrijnende geschiedenis van Clara, een slavenmeisje dat het slachtoffer wordt van haar eigenaar.

nieuwe boeken in septemberDe winkel in Blinkett Street – Sarah Ladd
Camille Iverness is een eenvoudig winkelmeisje, maar ze heeft het hart en de charme van een echte dame. Sinds haar moeder hun in de steek heeft gelaten, zorgt ze voor haar familie en houdt ze hun sjofele curiositeitenwinkel draaiende. Maar een verraderlijke daad gooit roet in het eten en dwingt Camille haar toekomst in de handen van een vreemde te leggen. Jonathan Gilchrist is tegen zijn wil in de erfgenaam van Kettering Hall geworden. Als tweede zoon genoot hij van zijn werk als apotheker in het dorp, maar nu zijn broer is overleden, moet hij zijn plaats innemen. Juist op het moment dat zijn vader het landgoed op het spel heeft gezet en alleen een uiterst waardevol familiejuweel hen van een faillissement kan redden. Maar deze robijn is verdwenen. En alle sporen leidden naar de Iverness curiositeitenwinkel in Blinkett Street. Weet het mooie winkelmeisje meer?

Land van stilte – Tessa Afsharnieuwe boeken in september
Elianna wordt verpletterd door schuldgevoel over de dood van haar broertje, die overleed terwijl zij op hem paste. Ze werkt hard voor haar vader en haar mooie tapijtpatronen brengen zijn zaak veel goeds, maar de vergeving waar ze zo naar verlangt, krijgt ze niet. Ze ontzegt zichzelf alle geluk en als ze ziek wordt, ervaart ze dat als een terechte straf. Geen dokter kan haar beter maken. Twaalf lange, eenzame jaren gaan voorbij. Totdat ze de geruchten hoort over een man die al door een kleine aanraking kan genezen. Heeft ze de moed? Kan Hij haar bevrijden van haar schuld?

nieuwe boeken in septemberEen meesterlijk schot – Melissa Jagears
Harrison Gray en wildzang Charlotte Andrews zijn al jarenlang rivalen. Nu Charlie een huwelijk met een andere man overweegt, lijkt het erop dat ze hun geschil nooit meer zullen bijleggen. Maar een ongelukje verandert alles. Wanneer Harrisons bril kapotgaat – wat hem praktisch blind maakt – moet Charlie hem helpen met lesgeven. Deze samenwerking dwingt de voormalige tegenstanders met andere ogen naar elkaar te kijken. Kunnen ze hun vijandigheid overwinnen of blijft een meesterlijk schot voor altijd tussen hen in staan?

Gevangen in een jurk – Regina Jenningsnieuwe boeken in september
Onderweg naar Garber en een volgende overwinning in zijn leven, raakt Nicholas Lovelace betrokken bij een treinoverval. Als de bandieten hem bedreigen, schiet de persoon van wie hij dit het allerminst verwacht hem te hulp: Ann Tillerton uit Prairie Lea.
Ann verschuilt zich achter een leven als bizonjager. Ze is naar Garber gestuurd om hun weggelopen kokkin te zoeken. Als de vrouw met de noorderzon vertrekt en haar zoontje bij Ann achterlaat, is Nick de enige die ze om hulp kan vragen. In hun pogingen te ontdekken wat ze met het kind aan moeten, vormen ze een uitzonderlijk koppel.
Het leven in de stad vraagt van Ann dat ze zich gedraagt én kleedt naar de normen van de beschaafde wereld – iets wat haar moeilijk afgaat. Intussen staat Nick in zijn werk voor nieuwe uitdagingen, en zijn omgang met een niet bepaald verfijnde dame doet zijn reputatie geen goed. Heen en weer geslingerd tussen hun eigen dromen, een ontluikende liefde en de verwachtingen van anderen, is de vraag: zal dit paar de weg naar elkaar vinden?

nieuwe boeken in septemberGeef mij een kans – Susan May Warren
Darek Christiansen is in veel opzichten de ideale man. Als oudste zoon van de familie Christiansen is hij de erfgenaam van het historische resort Evergreen Lake, hij is knap en hij is een geweldige vader. Maar hij is ook gegriefd en nog steeds woedend over de tragische dood van zijn vrouw Felicity. Geen vrouw in de stad durft hem te benaderen. Ivy Madison, een juridische medewerker die nieuw is in Deep Haven, heeft geen idee van dit alles als ze op Darek biedt tijdens een liefdadigheidsveiling. En ook niet van het feit dat de man voor wie ze drie jaar geleden strafvermindering heeft geregeld, degene is die verantwoordelijk is voor Felicity’s dood

Dit is mijn land – Simon Bruindersnieuwe boeken in september
Zuid-Afrika,1939. In een dorpje aan de voet van de bergen droomt meubelmaker Abraham ervan om met de jonge onderwijzeres Stella een gezin te stichten op een stuk grond dat van hem zal zijn. Maar al kort na hun huwelijk voert Abrahams levensreis hem de oorlog in, dwars door Afrika, waarna hij als een getekend mens terugkomt bij Stella. Moedig probeert hij de draad weer op te pakken, maar keer op keer delft hij het onderspit in de ongelijke strijd tegen het onrecht dat apartheid heet. Toch houdt Abraham vol. Als zijn kinderen het maar beter zullen krijgen dan hij – daar heeft hij alles voor over.

nieuwe boeken in septemberKoffie met kardemom – Ghada Sukkar
Ze zijn welvarend en graag gezien in de high society van Basra, Irak, de christelijke broers Saliem en Jamil Safi en hun echtgenotes, de zussen Merjam en Roza. Het is de tijd van het Britse mandaat over Irak. In de jaren die volgen verandert het leven van de familie onherkenbaar – de zonen en dochters gaan studeren, worden verliefd en trouwen, ze worden politiek actief in een klimaat van toenemende repressie. Hoe blijven de familieleden in voor- en tegenspoed vasthouden aan de waarden die hen zo na aan het hart liggen: liefde, geloof, hoop en trouw?

Welk boek wil jij zeker lezen?

Geplaatst in: Nieuws | Tags: ,
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Beantwoorden Ann s 12/09/2016

  Ik heb het boek van Regina jennings al gekocht, haar vorige boek vond ik ook heel goed en deed mij sterk aan karen witemeyer denken.
  Het boek van Sarah e ladd en Susan Amy Warren en het kleine boekje van Melissa jagears spreken mij ook erg aan
  In november komt het nieuwe boek van karen witemeyer uit en in januari dat van Julie klassen.
  Groetjes ann

 • Beantwoorden mylemans marleen 12/09/2016

  heb al in bestelling gevangen in een jurk
  de winkel in blinkett street
  een meesterlijk schot de herberg van ivy hill
  bedankt weer voor de leuke mail en ik neem ze mee naar de hemel ;want krijg ze nooit meer gelezen ,maar ze zijn voorbestemd liefs marleen

 • Beantwoorden Annemieke de Munck 15/09/2016

  Eigenlijk wil ik ze allemaal lezen, nu weet ik niet of dat gaat lukken komt wel uit.
  Land van stilte ga ik zeker lezen!!

 • Beantwoorden Ann s 18/09/2016

  Ik heb nu ook een meesterlijk schot van Melissa jagears gekocht alsook de winkel in blinkett streeft van Sarah e ladd en het laatste nieuwe boek van Lori Benton op ebook gekocht. Groetjes ann

 • Laat een reactie achter