Nieuwe kansen voor de vroedvrouw – Delia Parr – ** + Winactie!

16/01/2017 | 5 reacties

nieuwe kansen voor de vroedvrouw

– Winactie gesloten –

Vroedvrouw Martha Cade heeft haar keuze gemaakt. Wanneer Thomas Dillon, burgemeester van Trinity, in februari terugkomt, zal ze met hem trouwen. Dat is de enige beslissing die ze met zekerheid durft te nemen dezer dagen. Al het andere om haar heen verandert veel te snel voor haar gevoel; van haar dochters genegenheid voor de plaatselijke jonge dokter tot het besef dat ze er klaar voor is om haar rol als vroedvrouw over te dragen aan een jonger iemand. Zelfs haar geliefde Trinity verandert.

Het is een veelbewogen seizoen dat de koers van Martha’s leven voorgoed zal bepalen, en de uitdagingen die zich aandienen maken alle veranderingen moeilijker dan ze zich ooit had kunnen voorstellen. Martha zal dan ook elk beetje vertrouwen, moed en geloof dat ze bezit nodig hebben om de obstakels op haar pad te overwinnen, op weg naar een ander leven vol nieuwe kansen.

Nieuwe kansen voor de vroedvrouw is het derde deel in de serie over Martha Cade, een vroedvrouw uit het stadje Trinity. In de vorige twee delen zou je Martha hebben kunnen leren kennen als een doortastende, wat eigenwijze, hardwerkende vrouw die door het leven gevormd is en goed weet wat ze wil. En dat is in dit boek niet anders, hoewel ze nu te maken krijgt met veel veranderingen, wat ze niet altijd als makkelijk ervaart.

nieuwe kansen voor de vroedvrouw

Zo gebeurt er namelijk van alles in het leven van Victoria, haar dochter waar ze lastige periodes mee heeft meegemaakt. Daarnaast komt ook haar zoon Oliver plotseling naar huis en blijkt de familie te zijn uitgebreid. Je merkt in deze dingen dat Martha tijd nodig heeft om op een goede manier met veranderingen om te gaan en dat maakt haar heel menselijk en puur.

Tegelijkertijd is juist die eigenschap datgene wat het verhaal wat traag maakt. Want hoewel Martha al eerder haar hart had geschonken aan Thomas Dillon, blijft ze maar twijfelen of ze wel of niet met hem moet trouwen. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor haar relatie met de doortastende en charmante Thomas, maar ook voor het verhaal wat hierdoor een beetje eentonig wordt.

nieuwe kansen voor de vroedvrouw

Doordat er verder weinig opvallende of boeiende dingen gebeuren, kabbelt het verhaal een beetje voort. Hier staat tegenover dat er sympathieke personages een rol in het verhaal spelen en dat het mooi is om te lezen hoe Martha haar geloof betrekt bij haar dagelijks leven en de keuzes die ze moet maken. Hieruit blijkt duidelijk dat ze door het leven al veel dingen geleerd heeft en weet dat ze in alles van God op aan kan.

Al met al is Nieuwe kansen voor de vroedvrouw een wat slepend einde van de serie Thuis in Trinity. Hoewel het verhaal een gezellige, warme sfeer heeft, had er wat meer pit en afwisseling in gemogen. Desondanks is het wel leuk om te ontdekken hoe het met Martha verder gaat, welke beslissing ze uiteindelijk neemt en hoe de serie eindigt.

Winactie!

Heb jij de andere twee boeken van Delia Parr over vroedvrouw Martha ook gelezen en ben je benieuwd naar dit derde deel? Of wil je voor het eerst kennismaken met de serie? Doe dan mee met de winactie op de Facebookpagina van Wereldvanboeken.nl! Like de pagina, deel de foto en maak kans op een exemplaar van Nieuwe kansen voor de vroedvrouw.

2

Informatie

Oorspronkelijke titel: The Midwife’s Dilemma
Auteur: Delia Parr
Uitgeverij: De Parel
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789492408037
nieuwe kansen voor de vroedvrouw

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Deze recensie en winactie zijn mogelijk gemaakt door uitgeverij De Parel.

Geplaatst in: **, Recensies, Winacties | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Beantwoorden Sandra 16/01/2017

  Ik moet bekennen dat ik erg benieuwd ben naar dit laatste deel van de serie. Het eerste vond ik wat tegenvallen, het tweede goed, dus ben wel – met jouw reactie erbij – nieuwsgierig naar het laatste deel :o)

  • Beantwoorden Sandra 22/04/2017

   Vorige week heb ik dit deel eindelijk kunnen lezen. Ik ben het met je eens dat er wat meer pit in het verhaal had mogen zitten, raakte op het einde ook een beetje in verwarring door de keuzes die Martha maakte. Wel vind ik de onschuldigheid van het boek zo mooi, dat het echt een feel-good boek is. De aanvulling van zoon Oliver vond ik erg mooi, dat zorgde ervoor dat het verhaal niet alleen om Martha en Victoria draaide.

 • Beantwoorden mylemans marleen 16/01/2017

  heb het eerste deel , dus sta er al twee achter he liefs en bedankt voor me op de hoogte te houden ,heb ik toch overheen gezien he

 • Beantwoorden Ann s 18/01/2017

  Ik heb deze ook gekocht, de eerste twee delen heb ik al gelezen en ben wel benieuwd naar dit laatste deel, kzal hem binnenkort zeker lezen, groetjes .

 • Beantwoorden Geesje 27/02/2017

  Ik heb net het tweede deel aan de kant gelegd. Ik vind er echt niks aan, er zit geen schot in. Jammer, ik heb haar andere boeken met plezier gelezen. Ik denk niet dat ik nog aan het derde deel begin.

 • Laat een reactie achter