Nobel hart – Susan Anne Mason – ****

04/09/2017 | 6 reacties

nobel hartMaggie Montgomery heeft er lang van gedroomd om naar Amerika te gaan, en nu gaat haar wens dan eindelijk in vervulling. De reis betekent niet alleen een hereniging met haar broer Rylan: Maggie is klaar om haar problemen voorgoed achter zich te laten. Ze hoopt dat ze nooit meer naar Ierland zal hoeven terugkeren.
Op het land van Rylan en zijn vrouw Colleen ontmoet Maggie de intrigerende Adam O’Leary. Pas wanneer Rylan haar voor hem waarschuwt, beseft ze dat hij Colleens broer is, die net uit de gevangenis is gekomen. Maggie slaat Rylans waarschuwing in de wind. Ze slaagt er simpelweg niet in om bij Adam uit de buurt te blijven.
Ondanks alle pogingen die hun omgeving doet om hen uit elkaar te houden, ontstaat er een sterke band tussen Maggie en Adam. Een band die niemand nog lijkt te kunnen breken.

Nobel hart is het tweede deel in de serie over de Ierse immigrantenfamilie O’Leary. In het vorige deel, Boerendochters, vestigde Rylan Montgomery zich in Amerika en in dit boek komen zijn broer Gabe en zus Maggie vanuit Ierland bij hem op bezoek. Het is interessant om met de familie van Rylan kennis te maken en meer te ontdekken over hun levens en hun komst naar en verblijf in Amerika.

nobel hart

De hoofdrol in dit verhaal speelt Maggie Montgomery, een sociale, lieve, jonge vrouw die altijd het goede in anderen ziet. Met haar komst naar Amerika wil ze vervelende dingen uit het verleden afsluiten en opnieuw beginnen. Je leest over haar wensen en dromen en hierdoor leer je haar steeds beter kennen, vooral als ze ontdekt dat niet iedereen het goede met elkaar voor heeft.

Kort na haar aankomst maakt Maggie kennis met Adam, de zwager van haar broer Rylan. Omdat hij net uit de gevangenis is, zijn de mensen om hen heen niet blij met hun contact. Maar vanaf het begin merk je in hun gesprekken dat er langzaam gevoelens tussen hen opbloeien en blijkt de sympathieke, oprecht geworden, maar ook eigenwijze Adam goed bij haar te passen.

nobel hart

Het verhaal speelt zich af rondom het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in Europa, hoewel daar in het verhaal weinig ruimte voor is. Want er zijn nog twee personen die een grote rol spelen in het verhaal, namelijk Gabe Montgomery en Aurora Hastings. Ook deze heel verschillende personages leer je behoorlijk goed kennen en je wordt meegenomen in alle ontwikkelingen in hun relatie.

Nobel hart is niet alleen een boek wat qua cover goed bij het eerste deel past, het verhaal is ook echt een aanvulling daarop. Het boek bevat wel veel verschillende personages en familierelaties, wat vooral als je het eerste deel niet hebt gelezen, in het begin wel wat ingewikkeld kan zijn. Desondanks zit je snel in het verhaal, is het afwisselend en boeit het tot het einde.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: A Worthy Heart
Auteur: Susan Anne Mason
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029726603
nobel hart

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Kok.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Beantwoorden Tamara 04/09/2017

  Ik heb beide delen als e-book. Ga ze binnenkort lezen. Klinkt super goed

  Ik hoop dat je een fijne vakantie hebt gehad.

  Groetjes Tamara

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 04/09/2017

   Dat heb ik zeker :) Leuk dat je hier ook weer bent en alvast veel leesplezier!

 • Beantwoorden Lise 04/09/2017

  Welkom terug van je vakantie!
  Ik heb dit boek in mijn vakantie gelezen en heb er van genoten!

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 04/09/2017

   Dankjewel!

 • Beantwoorden Ann s 04/09/2017

  Ik heb ook de twee delen op ebook en heb ze al gelezen, ze zijn absoluut supergoed! Het volgende boek van deze schrijfster zal ik ook zeker aankopen, blij dat je terug bent! Groetjes ann

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 04/09/2017

   Leuk om te horen!

  Laat een reactie achter