Onthouden – Tamera Alexander – ****

04/02/2016 | 3 reacties

onthoudenOorlogsdreiging – en een laatste wens – sturen Véronique Girard van Frankrijk naar een verafgelegen en ongastvrij land. In het Colorado Territorium zoekt ze naar de man van wie ze al haar hele leven houdt – haar vader. Pierre Girard verliet Parijs om in Amerika zijn geluk te zoeken in de bonthandel. En hij beloofde plechtig dat hij zijn vrouw en dochter later zou laten overkomen. Maar er zijn inmiddels vijfentwintig jaar voorbijgegaan zonder dat hij zijn belofte is nagekomen. Met enkel de scherven van verbroken beloften gaat Véronique scheep op een gevaarlijke zoektocht naar een man die ze zich nauwelijks kan herinneren.

Nu hij zijn verdriet eindelijk verwerkt heeft, kan Jack Brennan verder met zijn leven. Nadat hij jaren als gids gezinnen naar het westen heeft geleid, werkt hij nu als bevrachter in de mijndorpen rondom Willow Springs. Maar hij rekent niet op een onverwachte reisgenoot op zijn reis door de bergen. Nog minder verwacht hij, dat de zoektocht van één vrouw zijn plannen volledig omgooit… en zijn leven.

Onthouden vertelt het verhaal van de Franse Véronique, een mooie jongedame die er na de dood van haar moeder helemaal alleen voor staat. Doordat haar moeder Véronique op haar sterfbed heeft laten beloven op zoek te gaan naar haar vader, zit er voor Véronique niets anders op dan naar Amerika te reizen. Terwijl ze haar leven in Parijs achter zich laat, word je meegenomen naar het stadje Willow Springs, waar haar zoektocht naar haar vader begint.

onthouden

Een groter verschil tussen de charmante, Franse Véronique en de eenvoudige bewoners van het stadje is haast niet denkbaar. Ze valt op door haar accent, kleding en gewoontes, die heel duidelijk het Europese leven vertegenwoordigen. De verschillen, die haar geregeld in moeilijkheden brengen, zijn goed door het hele verhaal verwerkt en maken het interessant.

Tegelijkertijd is misschien juist haar Franse, ongeschikte achtergrond voor het leven in een Amerikaans stadje als Willow Springs datgene wat haar voor Jack Brennan zo aantrekkelijk maakt. Vanaf het moment dat zij hem ontmoet, gebeurt er van alles tussen hen. En wanneer Jack de aangewezen persoon lijkt om Véronique te helpen met haar zoektocht, voel je dat de ontwikkelingen tussen hen beiden al snel niet meer te ontkennen zijn.

onthouden

Wanneer je ook Onthuld, het tweede boek in de Fountain Creek Kronieken van Tamera Alexander, hebt gelezen, heb je al eerder kennisgemaakt met Jack Brennan. De voormalige gids die gezinnen op reis naar het westen van Amerika begeleidde, is een sympathieke, stoere en gelovige man. Hij weet goed wat hij wil, wat hem oprecht maakt, maar wat tegelijkertijd zorgt voor botsingen met de eigenzinnige Véronique. Dat maakt het verhaal afwisselend en interessant genoeg om geboeid te blijven.

Hoewel het verhaal veel verschillende gebeurtenissen, ontmoetingen en voorvallen bevat, draait het uiteindelijk om de zoektocht van Véronique naar haar vader. Die zoektocht brengt haar dingen die ze nooit had verwacht, die door de gedetailleerde beschrijvingen van de auteur het verhaal een warme, levendige sfeer geven.

onthouden

Doordat in Onthouden diverse lijntjes worden afgehecht, ook uit de voorgaande delen, vormt het een goed slot van de serie. De verfrissende personages maken het verhaal boeiend en de vele gebeurtenissen zorgen voor de afwisseling. Ondanks dat er een aantal personen uit de vorige delen naar voren komen, is het verhaal prima los van de serie te lezen. Maar als je fan bent van de boeken van Tamera Alexander, moet je ze natuurlijk zeker allemaal lezen.

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Remembered
Auteur: Tamera Alexander
Uitgeverij: Van Wijnen
Jaar van uitgave: 2010
ISBN:9789051943610
onthouden

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit bericht bevat een affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Ann s 04/02/2016

  Dit boek staat in mijn boekenkast te blinken , maar heb ik nog niet gelezen.

  • Beantwoorden Mieneke 01/09/2016

   Kan je hm niet verkopen aan mij dan? Ik wil mn serie aflezen.. Hij was zo leuk

 • Beantwoorden mylemans marleen 04/02/2016

  heb deze al de hele serie liefs

 • Laat een reactie achter