Onthuld – Tamera Alexander – *****

14/01/2016 | 2 reacties

onthuldAnnabelle Grayson krijgt in haar leven een tweede kans, maar donkere wolken uit het verleden staan haar geluk in Willow Springs in de weg. Nadat haar man is gestorven, adverteert ze voor een gids om haar te vergezellen op een trektocht naar het westen, naar nieuw land in Idaho. Dan komt ze in contact met een wel heel bijzondere kandidaat.

Matthew Taylor is een man op de vlucht, op de hielen gezeten als gevolg van zijn vroeger gemaakte fouten. Het was al onplezierig genoeg om Annabelle Grayson voor het eerst te ontmoeten, maar nu ze zijn pad opnieuw kruist, is haar aanwezigheid in zijn leven – en haar onthulling – verschrikkelijk. Als hij een wens mocht doen, wilde Matthew de tijd wel terugdraaien om een afschuwelijk onrecht te herstellen. Als hij nog een tweede wens mocht doen, zou hij Annabelle Grayson ervoor laten boeten.

Voordat haar man overlijdt, moet Annabelle Grayson hem beloven verder te trekken naar Idaho, het land waar ze naar onderweg waren. Om die belofte in te kunnen lossen, gaat ze op zoek naar een gids die haar kan begeleiden. Maar de man die zich voor deze taak aanbiedt, is gezien hun verleden de laatste van wie ze dat had verwacht. Zullen ze in staat zijn het verleden achter zich te laten, om zich te richten op de toekomst?

onthuld

Wanneer je het eerste deel uit de Fountain Creek Kronieken hebt gelezen, heb je al eerder kennisgemaakt met Annabelle Grayson. Ze is een dappere, maar beschadigde vrouw met een vreselijk verleden wat haar blijft achtervolgen. De moeilijkheden die haar zijn overkomen, hebben zijn sporen achter gelaten in haar leven, maar haar ook gevormd tot de persoon die ze geworden is.

Ditzelfde geldt, hoewel op een andere manier, ook voor Matthew Taylor, de andere hoofdpersoon in dit verhaal. Ook hij is een bekende uit het eerste deel van de serie, maar in dit boek leer je hem veel beter kennen, doordat je inzicht krijgt in zijn gedachten, gevoelens en emoties. Matthew is een aantrekkelijke man die lijdt onder de gevolgen van verkeerde keuzes die hij heeft gemaakt, en onder wiens barsheid een warm hart schuilgaat.

onthuld

Omdat je al voor hun ontmoeting van beiden leest hoe ze over elkaar denken, weet je dat hun weerzien stormachtig zal zijn. Dat maakt je nieuwsgierig naar wat er verder in het verhaal gaat gebeuren. En doordat ze een tijd met elkaar gaan optrekken, word je al snel meegenomen in alles wat er tussen hen gebeurt. Het is boeiend om te lezen over hun botsingen en de uitdagingen waarvoor ze, door de ontwikkelingen tussen hen, gesteld worden.

Een groot deel van het verhaal gaat over de reis die Annabelle en Matthew maken naar het westen. Je leest over uitgestrekte, eenzame gebieden, reizen in een huifkar, slapen onder de sterren en het koken op een kampvuur. Door de schrijfstijl van de auteur kan je het je allemaal perfect inbeelden en fascineert dat buitenleven, waarvan je waarschijnlijk wel een enigszins geromantiseerd beeld krijgt, enorm.

onthuld

Hoewel Onthuld het tweede deel is van een serie, is het boek prima los te lezen. Wel voel je je vanaf het begin meer bij het verhaal betrokken als je ook het eerste deel gelezen hebt, en zodoende al kennis hebt gemaakt met de personages. Maar of je het eerste deel nu wel of niet hebt gelezen, Onthuld is een uitermate boeiend, afwisselend en warm verhaal met fascinerende details. En doordat ook de romantiek niet ontbreekt, kan je het boek helemaal niet meer wegleggen als je er eenmaal in begonnen bent.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Revealed
Auteur: Tamera Alexander
Uitgeverij: Van Wijnen
Jaar van uitgave: 2009
ISBN: 9789051943535
onthuld

Verzenden
User Review
3.33 (3 votes)

Dit bericht bevat een affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 14/01/2016

    Deze ga ik zeker lezen, lijkt me erg goed!

  • Beantwoorden mylemans marleen 15/01/2016

    deze serie heb ik al ,lang geleden gekocht al ,moet ze nog lezen ,sorry maar heb er zoveeeeeeeel en kop steeds de laatste nieuwe bij addict

  • Laat een reactie achter