Ontvlamd – Tamera Alexander – *****

07/01/2016 | 2 reacties

ontvlamdTien jaar geleden deed Kathryn Jennings haar huwelijksbelofte. ‘In goede en kwade dagen.’ En die belofte geldt nog steeds, hoewel haar huwelijk niet geworden is wat ze ervan verwachtte. Wanneer haar man na een stormachtige, koude winternacht niet thuiskomt, gaat ze het gevecht aan om hun ranch en bedrijf te behouden, maar al haar inspanningen lijken tevergeefs.
Na een schokkende ontmoeting ontdekt ze een lang verborgen geheim uit het leven van haar man. Wat zou ze er niet voor over hebben om haar huwelijk over te doen en van haar man te houden zoals hij is, en niet zoals ze altijd wilde dat hij is.

Larson Jennings is zijn hele leven al op de vlucht voor de ellende van zijn jeugd. Hij kan en durft niemand werkelijk te vertrouwen. Op een donkere avond neemt zijn leven een onverwachte keer, en al spoedig wordt hij gedwongen om een keuze te maken. En wat hij ook kiest, die beslissing, kan hem zijn leven kosten.

Wanneer Larson Jennings op een dag niet terugkeert van zijn reis, breekt voor zijn vrouw Kathryn een zware tijd aan. Ze zet alles op alles om hun boerderij te kunnen behouden, maar het lijkt een onmogelijke opgave. En terwijl ze met moeite het hoofd boven water kan houden, leert ze dingen over het verleden en haar huwelijk die alles in een ander daglicht stellen. Tegelijkertijd heeft Larson zijn eigen strijd te voeren, waarvan de gevolgen allesbeslissend zijn..

ontvlamd

Ontvlamd is het eerste deel van de Fountain Creek Kronieken, een serie waarmee Tamera Alexander een groot aantal prijzen heeft gewonnen. De ene hoofdpersoon in deze roman is de gelovige, hardwerkende Kathryn. In de loop van het verhaal leer je haar steeds beter kennen doordat je door de omstandigheden waarin ze komt, inzicht krijgt in haar gedachten, gevoelens en emoties.

De andere hoofdpersoon in deze roman is Kathryn’s man, Larson. De proloog geeft kort maar duidelijk weer hoe de relatie tussen hen beiden is en waar hun moeilijkheden liggen. Larsons manier van handelen, zijn gedachten en zijn geloof maken in het verhaal allerlei ontwikkelingen door, waardoor je des te meer sympathie voor hem op kan brengen.

ontvlamd

Tijdens het lezen van de eerste paar hoofdstukken,  krijg je diverse ideeën over hoe het verhaal zou kunnen verlopen. Maar omdat op een aantal momenten het verhaal anders gaat dan je van te voren dacht, blijft het tot het einde boeiend om door te lezen en de bijzondere ontwikkelingen van de personages in het verhaal te volgen.

Ondertussen staat Tamera Alexander bekend om haar uitgebreide, gedetailleerde verhalen, en is dat in dit eerste boek van haar ook te herkennen. Heel uitgebreid worden de sfeer, gebeurtenissen, personages en hun gevoelens weergegeven, waardoor het verhaal ruim 400 pagina’s telt, maar toch als één geheel aanvoelt.

ontvlamd

Ontvlamd is een boeiend en verrassend verhaal vol ontwikkelingen, wat tot het einde toe pakkend is om te lezen. Door dit boek krijg je zin om je ook in de andere twee delen van de Fountain Creek Kronieken te verdiepen. En hoewel Ontvlamd in 2009 al voor het eerst in Nederland verschenen is en dus al wat ouder is, is het voor de liefhebbers van Alexander’s romans absoluut een goede keus.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Rekindled
Auteur: Tamera Alexander
Uitgeverij: Van Wijnen
Jaar van uitgave: 2009
ISBN: 9789051943467
ontvlamd

Verzenden
User Review
2 (2 votes)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden mylemans marleen 07/01/2016

    deze serie heb ik ook ,maar helaas nog ongelezen ha ha dat heb je als je kunt kiezen he veel liefs

    • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 07/01/2016

      Haha, altijd fijn toch, zoveel boeken ;)

    Laat een reactie achter