Op de koop toe – Deeanne Gist – ****

25/12/2014 | 0 reacties

Op de koop toeHouthakker Joe Denton heeft een vrouw nodig, want anders raakt hij zijn land kwijt. Het aanbod van Asa Mercer om 300 vrouwen vanuit het oosten van het land naar Seattle te halen, komt dan ook als geroepen. Ook voor de jonge Anna komt het aanbod van Mercer precies op het juiste moment. Ze reist af naar Seattle met een baan als kokkin in het vooruitzicht. Wat ze niet weet is dat Joe haar niet alleen als kokkin nodig heeft, maar vooral als huwelijkspartner. Anna zit niet op een huwelijk te wachten, ook niet met zo’n knappe man als Joe. Dus vanaf het moment van haar aankomst, zal Joe alles op alles moeten zetten om haar hart te veroveren..

‘Op de koop toe’ vertelt het verhaal van houthakker Joe die dringend een vrouw nodig heeft, omdat hij anders zijn land kwijt raakt, en van Anna, die afreist naar Seattle met een man die vanwege een ernstig vrouwentekort in het westen honderden vrouwen uit het oosten haalt. Dat klinkt als leuke, interessante ingrediënten voor een fijne roman, en dat klopt.

Op de koop toe

In het boek maak je allereerst kennis met Joe Denton, die er alles voor over heeft om zijn geliefde land te behouden, zelfs trouwen met een vrouw die hij niet kent. Doordat je eerst leest over zijn situatie en plannen die hij maakt, en vervolgens over Anna, haar omstandigheden en haar weerzin tegen het huwelijk, zit je direct goed in het verhaal. Je voelt gelijk al aan dat het een interessante situatie wordt, wanneer ze elkaar ontmoeten.

En interessant wordt het. Joe en Anna zijn namelijk allebei boeiende mensen met een sterke mening en een verschillend doel. Dit zorgt dan ook voor een aantal botsingen. Tegelijkertijd zijn het fijne personages om over te lezen. Ze komen sympathiek over en door de treffende beschrijving van hen beiden, zie je hen als het ware voor je.

Op de koop toe

Ondanks dat de toekomstplannen van Anna en Joe in eerste instantie recht tegenover elkaar staan, groeien ze in de loop van de tijd die ze met elkaar door moeten brengen, toch dichter naar elkaar toe. Die ontwikkeling in hun relatie wordt heel boeiend beschreven. Vanuit hun beider perspectieven lees je hoe ze elkaar eigenlijk toch steeds aantrekkelijker gaan vinden, wat het verhaal behoorlijk romantisch maakt. En ondanks dat dat aspect in het verhaal behoorlijk voorspelbaar is, is het toch boeiend om te lezen hoe alles uiteindelijk afloopt.

Naast de romantische ontwikkelingen in het verhaal, komen er ook allerlei historische details naar voren. Uit het stukje tekst van de auteur achterin het boek blijkt dat ze uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar deze historische feiten. Asa Mercer, die vrouwen ophaalde uit het oosten van het land, heeft bijvoorbeeld echt bestaan. En ook het houthakken gebeurde in het echt zoals Deeanne Gist in dit boek heeft beschreven. Deze details zorgen ervoor dat het echt een historische roman is.

Op de koop toe

Fijn is dat in ‘Op de koop toe’ de historische details de basis vormen voor het verhaal, maar niet te uitgebreid terugkomen. In bijvoorbeeld ‘Het hart op de lippen‘ van dezelfde auteur, worden hele pagina’s gewijd aan de beschrijving van dingen uit het verleden, wat maakt dat het verhaal wat traag wordt. Dat is in dit boek zeker niet zo. De feiten over de reis naar het westen en het houthakken zijn op een boeiende manier in het verhaal verweven, het is een goede toevoeging aan het verhaal.

Al met al is ‘Op de koop toe’ een fijn, ontspannend verhaal, precies zoals we gewend zijn van Deeanne Gist. Als je op zoek bent naar een luchtig, romantisch verhaal met historische details, is dit echt een boek voor jou. En hier kan je alvast het eerste hoofdstuk lezen!

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: A bride in the bargain
Auteur: Deeanne Gist
Aantal pagina’s: 368
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2010
ISBN: 9789029721936
Verkrijgbaar als e-book
Bekijk op bol.com

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit bericht bevat Bol.com affiliate links. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter